Skånskan > Nyheter

Wednesday, 26 February, 16:27

Skånskan - 14 feb 20 kl. 05:00

Byförskola riskerar stängningGudmuntorp Ärlan, Konvaljen, Flodhästen, Blåklockan och Trollskogen har redan lagts ner. Nu går även Gudmuntorps förskola en osäker framtid till mötes. Detta eftersom för få barn går på förskolan.– Jag vill inte spekulera kring en eventuell nedläggning. Det handlar om vilka åtgärder vi måste göra för att få en budget i balans.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ärlan, Trollskogen, Gudmuntorps, Jörgen Ekman, Höörs, Gudmuntorp, Jeanette Schildt, Ekman, Höör, Alliansen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byförskola, riskerar, stängning

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Piskade och våldtog kvinna i flera dagar

Malmö Han slog, piskade och våldtog en kvinna i flera dagar.
Nu döms den 23-årige mannen till två och ett halvt års fängelse av Malmö tingsrätt.När polisen kom till kvinnans lägenhet i Malmö den 16 december förra året var det målsägande som öppnade.

Skånskan - 1 timme sedan

Utsläpp som dödar

Utsläppen från de svenska vägarna ska ner med 70 procent mellan år 2010 och 2030. Vi har i nuläget ingen möjlighet att klara den utmaningen och kommer att misslyckas kapitalt om vi inte ökar takten.
Det handlar inte bara om klimathänsyn: även folkhälsan kan hotas av för höga utsläppsnivåer.

Skånskan - 1 timme sedan

Legionella hittades på Nilsgården

LÖVESTAD Det första provet var negativt. Men prov två och tre visade spår av legionella.
Nu ska fastighetsägaren desinficera hela vattensystem på Nilsgården.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar stal kakor och godis

TRELLEBORG När ägaren till en kaféverksamhet på stationen i Trelleborg kom till jobbet på tisdagen hade lokalerna haft påhälsning av tjuvar under natten.
Genom att bryta upp jalusierna till lokalen hade en eller flera gärningspersoner tagit sig in och stulit kakor och godis till ett okänt värde.
Det är oklart om eventuell kameraövervakning finns Kontinentalplan och därmed kan ha fångat kattungarna på bild..

Skånskan - 1 timme sedan

300 katalysatorer hittade i bil

TRELLEBORG När kustbevakningens personal på plats i Trelleborgs hamn stoppade en lastbil på tisdagskvällen hittade de runt 300 begagnade katalysatorer i fordonet.
I bilen fanns två män, 45 och 29 år gamla som nu är misstänkta för otillåten miljöverksamhet.
Flera bilägare i södra Skåne har de senaste månaderna haft tjuvar som nattetid sågat av och stulit delar av fordonens avgassystem.

Skånskan - 2 timmar sedan

EBK hedrade trotjänare

ESLÖV Eslövs BK hade årsmöte den 23 februari och förutom sedvanliga mötesförhandlingar och val av styrelse passade man på att hedra några medlemmar för deras långa ledarskap i klubben: Mats Hansson (20 års ledarskap), Bengt Olsson (15 år), Stefan Sandell, Krister Sandberg och Daniel Jansson (tio år), Magnus Nilsson, John Svegne och Mentor Krasniqi (fem år). Kim Jeppsson och Andreas Celind hedrades för att ha spelat 150 seriematcher för klubben..

Skånskan - 2 timmar sedan

Planbesked ska börja kosta

ESLÖV Kommunfullmäktige har beslutat att göra en ändring i plantaxan så att det nu ska börja kosta pengar för den som ansöker om planbesked. Ändringen gäller från och med den 1 april i år.
När tjänstemännen förberett ärendet har man uppskattat att de allra flesta förfrågningar kommer att kosta drygt 14 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hittar lagligt stöd i EU-domstol för slöjförbud

SKURUP Skurups kommunledning åberopar flera exempel på avgjorda fall i Europadomstolen rörande förbud att bära slöja i sekulariserade skolor.
- Vi anser att det finns lagligt stöd för att införa slöjförbud, säger kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).Under onsdagen hade Skurups kommunledning presskonferens efter kommunstyrelsens senaste möte.

Skånskan - 2 timmar sedan

Festival med utanförskap i fokus

Tidningens filmskribent Ingela Brovik rapporterar från årets filmfestivalen i Berlin som pågår till och med söndag 1 mars.Invigningen av den sjuttionde filmfestivalen i Berlin 20 februari blev mer allvarlig än vanligt efter den då nyss inträffade terrorattacken i tyska Hanau. Berlins filmfestival är för respekt, tolerans och gästfrihet och emot våld och rasism, vilket den tyska kulturministern Monika Grütters uttryckte i sitt engagerade invigningstal.

Skånskan - 3 timmar sedan

Falska pengar på Sankt Knut

Malmö Förfalskade 500-lappar har länge cirkulerat i Malmö.
I tisdags lyckades en man betala med en dylik 500-lapp på ett café vid Sankt Knut i Malmö. Dessförinnan hade han försökt att få en femhundring växlad inne på en frisersalong strax intill.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.