Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 19 February, 05:48

Kristianstadsbladet - 14 feb 20 kl. 05:00

Ny förskola i Gualöv – plats ska väljasEn ny förskola ska byggas i Gualöv och planerna börjar nu formas. I år och nästa år har 20 miljoner kronor avsatts. Frågan är på vilken plats den ska uppföras..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Gualöv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny förskolai , Gualövplats ska , väljas
Skånskan - 28 jun 18 kl. 14:00

Trollskogen blir akutförskola

Höör Trollskogens förskola på Rodelgränd kommer successivt övergå till att bli en akutförskola.– Kommunen har ett ansvar att alltid kunna tillhandahålla platser inom fyra månader från det att man ställer sig i kö för en förskoleplats, förklarar barn- och utbildningschefen Lisbeth Bonthron.
– I dag har vi försökt ha lite platser på olika håll på olika förskolor, men nu kommer vi samordna det och samla det.

Kristianstadsbladet - 26 jun 12 kl. 08:00

Buller stoppar förskola

Foto: Tommy Svensson
Närheten till väg 19 med buller, damm och avgaser riskerar barnens hälsa. Därför sa en majoritet av tillsyns- och tillståndsnämnden nej till förskola i gamla biblioteket i Knislinge. ?

BT - 19 nov 12 kl. 07:22

Nybyggare efterlyser förskola

Bristen på barnomsorg är ett återkommande samtalsämne på lekplatsen i det nya området Kärra. Ingen vet hur familjelogistiken ska gå ihop i januari.
Flera talar om att välja privata alternativ när kommunen inte lyckas.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 14:00

Norra Rörums stängda skola ska bli förskola

Norra Rörum Först stängdes den. Sedan skulle den säljas. Efter att ha stått tom i fem år blir det aktivitet i Norra Rörums skola.

NSD - 29 nov 19 kl. 16:22

Jämtögårdens förskola kan säljas

Jämtögårdens förskola kan säljas, men först måste en planändring ske för att Vitådalens skola ekonomisk förening ska kunna bedriva verksamhet där..

Skånskan - 21 okt 16 kl. 06:00

Ny förskola hotas av uthyrningsförbud

ÖRTOFTA Den nybyggda förskolan i Örtofta håller inte måttet när det gäller inomhusmiljön. Nu riskerar fastighetsägaren uthyrningsförbud om inte problemen åtgärdats senast vid årsskiftet.Det är framför allt problem med ventilationen och höga ljudnivåer som ligger bakom det beslut som politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tog i onsdags kväll.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 14:00

Förälder krävde att lagen skulle följas

Ystad – Jag är för integration, men jag tycker att det inte är okej att tumma på barnens säkerhet för den sakens skull
Det säger en pappa som har barn på Parkens förskola i Köpingebro. ERWP.fif(6)Han är en av de föräldrarna som uttryckte sin oro till förskolan om de två utländska män som hade extratjänster där och som förra veckan tvingades avsluta den i förtid.

Barometern - 28 aug 13 kl. 08:50

Äldreboenden ska säljas ut

Högsby kommun står inför en stor affär. Det handlar om en försäljning av äldreboendena Mogården och Kvillgården i Högsby samt Välengården i Fagerhult. Riksbyggen kommer att vara med i bilden och nu har man kommit en bit på vägen.

BT - 01 sep 13 kl. 07:21

Hedvigsborgsgårdens förskola evakueras

Alla avdelningar flyttar nu till Götagården. Men ännu har man inte hittat förklaringen till att barnen blir sjuka. Efter år av problem på Hedvigsborgsgårdens förskola satte sig igår eftermiddag ledande tjänstemän från lokalförsörjningskontoret och stadsdel Väster i ett möte.

UT - 19 dec 13 kl. 07:04

Anmärkningar om hygien i förskola

En förskola i Ulricehamns kommun har fått anmärkningar från kommunens miljö- och samhällsbyggnadskontor efter en inspektion.
Det rör oklara rutiner kring användning av handsprit och att rengöring av leksaker bara rengörs en gång om året trots att den av smittskyddssjuksköterskan rekommenderade intervallen är varannan månad.
Bristerna kommer att följas upp vid myndighetens nästa ordinarie tillsynsbesök..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Miljarder på spel för Sverige på EU-toppmöte

Statsminister Stefan Löfven (S) åker till Bryssel för att stoppa en kraftig höjning av EU-avgiften. Målet är att hålla nere EU:s utgifter och rädda vad som går av Sveriges avgiftsrabatt..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Sydsudan förbereder sig för gräshoppsinvasion

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Guide: Skidskytte-VM onsdag

Blir det lika mycket bom i herrarnas distanslopp som i damernas? Det skulle i så fall kunna tala för den snabbe åkaren Johannes Thingnes Bø, som hittills inte tagit något individuellt gult under skidskytte-VM i Antholz. Här är det viktigaste du behöver veta inför mästerskapets sjätte tävlingsdag..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Många bedragare bakom bilbränder

Tio procent. Så många av alla bilbränder tros vara anlagda för att få ut försäkringspengar, och försäkringsbolagen betalar årligen ut miljoner till bedragarna. Nu storsatsar branschen på att få bukt med problemet..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Rekordfå danska invandrare får bidrag

Mindre "röv till bänk" i danskundervisningen. Ett gynnsamt konjunkturläge. Och ett trepartsavtal mellan regeringen och arbetsmarknadens parter.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Han har blivit lymfödemens mästare – med hjälp av strumpor

När professorn i plastikkirurgi Håkan Brorson presenterade sin forskning fick han höra att det var science fiction. Eller att han ljög. Nu vallfärdar team från hela världen för att lära sig om hans metoder inom lymfödem..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Efter 34 år går handlarna i pension

Några dagar till, sedan är en 34 år lång tid som Matöppet-handlare över. Det innebär slutet på det sköna tugget med kunderna över disken till charken och spelhörnan, men det betyder också slutet på långa arbetsdagar. .

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Poliser rädda för att dö under biljakt: ”Det var mycket obehagligt”

En man i 40-årsåldern åtalas nu för en vansinnesfärd på riksväg 15 tidigare i höstas, där han hade polisen efter sig. ”Jag ska fan inte bli tagen av snuten”, ska han ha sagt under bilfärden som gick upp mot 200 kilometer i timmen..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bra chans för att se rally i nordöstra Skåne

Den 21-23 maj arrangeras den 45:e upplagan av South Swedish Rally. Rallytävlingen planeras för 17 sträckor på grus, där längden på specialsträckorna sägs bli 127 kilometer totalt..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Lagat hål blev ett hål igen – lagningen klarade inte av lastbilstrafik

Två gånger på en vecka har ett hål på väg 19 lagats. Nu inväntar Trafikverket en mer varaktig lösning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.