SR > Nyheter

Monday, 24 February, 14:48

SR - 14 feb 20 kl. 04:20

Flera partier vill skärpa studiekraven för ensamkommandeUngdomar som fått stanna tillfälligt i Sverige, däribland de över 7000 som omfattas av den nya gymnasielagen, kan få behålla sitt tillfälliga uppehållstillstånd även om de inte har godkända betyg. Men kraven är alldeles för låga anser flera partier, däribland Moderaterna som vill att reglerna görs om..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Moderaterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera partiervill , skärpa, studiekravenför , ensamkommande
SVT - 14 feb 20 kl. 09:44

Flera partier vill ställa högre krav på ensamkommande som studerar 

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna vill skärpa studiekraven för ensamkommande ungdomar som fått stanna tillfälligt i Sverige för att studera, rapporterar Ekot. I dag finns inget krav på att ungdomarna har godkända betyg. .

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så vill (M) skärpa kraven på invandrare

Nu vill Moderaterna skärpa kraven på nyanlända. På en presskonferens i dag presenterade Tomas Tobé och Elisabeth Svantesson partiets förslag för integrations- och asylpolitiken.Bland annat så ska arbetslinjen skärpas – det kommer märkas genom att personer som tar hit anhöriga nu förväntas ha en försörjning även för den anhörige innan personen får komma hit.

Sydsvenskan - 29 aug 14 kl. 05:30

Alla vill skärpa straff för våldtäkt

Alla partier vill skärpa lagen mot våldtäkt. I går aviserade de fyra alliansledarna krav på samtycke vid samlag.Sex av åtta partier går till val på hårdare straff överlag – trots att allt färre svenskar utsätts för brott.

PI - 18 mar 11 kl. 22:20

Bråket med de ensamkommande på Öland ? uppföljning

ENSAMKOMMANDE I januari ställde sig Mörbylånga kommunfullmäktige på Öland positiva till fler ensamkommande på boendet Bidaya samt förlänga sitt avtal som mottagarkommun. Alla partier sa ja utom ledamöter för SD som reserverade sig mot beslutet. Sedan dess har det hänt en del, något vi skrev om häromdagen.

Cornucopia - 24 okt 17 kl. 13:54

Ingen vill skärpa amorteringskraven - utom Finansinspektionen

Det märks att det är valår. Inga politiska partier i riksdagen vill skärpa amorteringskraven och sällar sig förstås till lobbyorganisationen Bankföreningen som inte heller vill det. Det ser kort sagt ut som att Finansinspektionen står ensamma här.

Sydöstran - 13 jun 16 kl. 17:00

Partier oense om fler platser till ensamkommande

Kommunstyrelsen kommer att föreslå fullmäktige att utöka antalet platser till ensamkommande barn, något som inte alla partier var överens om..

Världen Idag - 20 aug 14 kl. 00:00

Partier vill skärpa lagen

I förra veckan höjde Folkpartiet tonläget rejält mot de svenska terroristresorna."Folkpartiet vill skärpa den svenska terroristlagstiftningen så att det blir brottsligt att delta i terrorismträning utomlands", skrev två av partiets statsråd, Jan Björklund och Birgitta Ohlsson, på Svd Brännpunkt.De hänvisade till forskning som visar samband mellan personer som genomgått terrorträning eller stridit utomlands och genomförda attentat i Västvärlden.

Expressen - 29 maj 15 kl. 10:21

Det gynnar inte S att skärpa invandringen

Att tävla med partier som Dansk Folkeparti och SD om att ”skärpa politiken” är inte bara moraliskt vedervärdigt – det lönar sig heller inte. S ska förbli ett humanistiskt parti, men det får inte vara detsamma som att sjunga med änglarna, skriver Daniel Johansson, tidigare vice ordförande Socialdemokratiska studentförbundet.

Sydsvenskan - 13 apr 17 kl. 06:49

Partierna vill skärpa jakt på papperslösa

En majoritet av riksdagens partier vill skärpa jakten på papperslösa, enligt SVT Nyheters rundringning. Kristdemokraterna föreslår möjligheten att använda fotboja för att kontrollera personer som ska utvisas. Frågan om de omkring 12 000 personer som vis.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 17 kl. 06:49

Partierna vill skärpa jakt på papperslösa

En majoritet av riksdagens partier vill skärpa jakten på papperslösa, enligt SVT Nyheters rundringning. Kristdemokraterna föreslår möjligheten att använda fotboja för att kontrollera personer som ska utvisas. Frågan om de omkring 12 000 personer som vis.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ekots utsände: ”Lagan är mer än dubbelt så bred”

SMHI:s klass 3 varningar för höga flöden ligger kvar i Halland. Leveransen av materiel har nu kommit fram och delar skickas direkt till Laholm..

SR - 1 timme sedan

KD vill ha statlig dagpenning till arbetslösa

Kristdemokraterna vill att personer som i dag får kommunalt försörjningsstöd och som bedöms vara arbetsföra, i stället skall få en statlig dagpenning..

SR - 2 timmar sedan

Tidigare premiärminister kan få långt fängelsestraff

I dag inleds rättegången emot den franske tidigare premiärministern och presidentkandidaten François Fillon. Han är misstänkt för förskingring för att ha missbrukat statliga medel..

SR - 2 timmar sedan

Fyra döda – oron sprider sig i Italien

Över 200 personer är nu smittade i Norra Italien och fyra dödsfall har rapporterats. En delegation från Världshälsoorganisationen WHO och EU:s smittskyddsorganisation ska åka till landet på tisdag på grund av utbrottet..

SR - 2 timmar sedan

EU-kommissionen orolig – men hyllar insatser

EU-kommissionen ser med oro på utbrottet av coronaviruset i Italien men lovordar de insatser som hittills satts in. Hälsokommissionären Stella Kyriakides uppmanar också samtliga EU-länder att vidta åtgärder och vara redo..

SR - 2 timmar sedan

Samlad Assange sitter bakom glasruta

Utlämningsrättegången mot Wikileaksgrundaren Julian Assange började i en domstol i London i dag strax efter klockan 11 svensk tid..

SR - 2 timmar sedan

Mötet i kinesiska folkkongressen skjuts upp

I Kina gör coronaviruset att årets viktigaste politiska möte, folkkongressen, skjuts på framtiden..

SR - 3 timmar sedan

Kraftig ökning av antalet döda i Iran

I Iran stiger dödstalet kraftigt av coronaviruset. En parlamentariker anklagar myndigheterna för att mörka situationen och säger att 50 dödsfall konstaterats bara i staden Qom..

SR - 3 timmar sedan

Därför vill USA ha Assange utlämnad

I dag inleds rättegången i London om utlämning av Julian Assange från Storbritannien till USA. USA har begärt att Storbritannien lämnar ut 48-åringen och det är vad domstolsförhandlingen handlar om..

SR - 4 timmar sedan

Oro för viruset tynger Europas börser

Oron för coronaviruset påverkar även Europas börser. Vid tio-tiden hade Stockholmsbörsen hade tappat över tre procent. I Milano föll börsen med 3,7 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.