PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 05:51

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 04:00

Tekniske analytikern: Börsen upp trots coronavirusetI den nya podden säger Johnny Torssell att han utgår från en ”sentimentsregel” när han gör teknisk analys. – Om kursen på börsen inte går upp i samband med positiva nyheter så ska den förmodligen ned, och går det inte ned i samband med negativa nyheter, så ska kursen förmodligen upp, säger han. Johnny Torssell pekar på 2019 års negativa nyheter, till exempel handelskriget, som ändå inte lyckats sänka börsen. Flera nya all time high – Vi har också fått ett coronavirus, och det pratas enormt mycket om vilka konsekvenser det här viruset kommer få på ekonomin, men samtidigt får vi nya all time high-nivåer i Europa, på Stockholmsbörsen och i USA. Det vill säga, det går inte ned i samband med negativa nyheter.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Johnny Torssell, Torssell, Europa, Stockholmsbörsen, USA, Carnegie Private Banking, Henrik, Sydow, Coronaviruset, Short Term, Johnny Forssell, OMX, Det, &p500, Nasdaq, Johnny Torssell Sobi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tekniske, analytikern, Börsenupp trots , coronaviruset
PrivataAffärer - 06 okt 17 kl. 14:14

Analytikern: Börsen kan ge 10 procent till

I dag backar Stockholmsbörsen efter 14 raka uppgångsdagar. Carnegies tekniske analytiker Johnny Torssell tror dock att börsen kan ge ytterligare cirka 10 procent....

PrivataAffärer - 09 apr 18 kl. 13:00

Tekniske analytikern: Varning för svenska och europeiska aktier

Den långsiktiga trenden på Stockholmsbörsen har vänt ned liksom flera andra europeiska börser, enligt Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking. Men i USA pekar trenden fortsatt uppåt....

PrivataAffärer - 24 aug 16 kl. 10:06

Analytikern: Börsen ska upp på lite längre sikt

På lite längre sikt är grundscenariot för börsen positivt. Men risken finns att vi först får en kortsiktigt svag utveckling. Det menar Carnegies tekniska analytiker Johnny Torssell....

Affärsvärlden - 14 mar 16 kl. 14:21

Analytiker: Ett avgörande ögonblick för börsen

Aktier står inför ett större avgörande. Det säger tekniske analytikern Craig Johnson till CNBC..

PrivataAffärer - 20 mar 18 kl. 09:51

Tekniske analytikern: USA-börsen står inför större nedgång

USA-börserna är både överköpta och övervärderade. Antingen har börserna redan nått en långsiktig topp, eller så sker det senare i år. Därefter kan vi förvänta oss en större nedgång.

PrivataAffärer - 15 nov 17 kl. 10:00

Analytikern: Börsen är överköpt och övervärderad

Risken för negativ börsutveckling är stor. Det anser Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking....

DI - 13 mar 19 kl. 21:32

Analytikern: Börsen missar kassamaskinen – köp ratade folkaktien

Stigande kassaflöden och utdelningar hägrar, men investerarna är kallsinniga. Det har gett ett hett köpläge i en av svenskarnas favoritaktier, anser stjärnanalytikern Stefan Billing. .

Dagens PS - 18 jan 18 kl. 08:48

Kände analytikern hissar H&M-aktien

Anser att aktien är ”enormt köpvärd”. Trots H&M:s kräftgång på börsen och trots att allt fler stora investerare överger aktien, så menar Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium, att klädjättens aktie absolut är värd att stuva börsportföljen med. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden, där han hävdar att den senaste tidens dramatiska kursfall i H&M är omotiverat.

DI - 20 sep 19 kl. 11:29

Analytikern efter rallyt: ”Börsen är överköpt”

Börsen handlas nära rekordnivåer och behöver samla kraft innan nästa uppgång är möjlig, enligt analytikern Erik Hansén….

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 08:04

Svenska analytikern spår marknadskollaps

”Till slut spricker gummibandet”, säger Peter Malmqvist. Malmqvist, som är chef på Analysguiden på Aktiespararna, uttalar sin mörka profetia om finansmarknaden i Di-TV:s Börsmorgon. Han tror på en krasch inom tolv månader, framgår det, och något konstigare marknadsläge än det som råder i dag har han aldrig upplevt, säger han.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Aktie-Ansvar: Strategibyte från verkstad till skog

I investeringsstrategin för februari skriver Lars-Erik Lundgren att han tror på en sidledes konjunktur under den närmste framtiden, och att Aktie-Ansvar därför underviktat verkstad och sencykliska bolag till förmån för skogsbolagen. Ökande miljöhänsyn gör att vår syn på skogen kommer att förändras, menar han. Samtidigt befinner sig massamarknaden på botten, men har visat en del tecken på återhämtning.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Nordea: Överdriven kursnedgång för Catena Media

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning. ”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea. Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ecomb handelsstoppad

Vid tidpunkten för handelsstoppet hade aktien stigit med över 95 procent för dagen. Det framgår av Infront. Bolaget är verksamt inom effektivisering av förbränningsprocesser inom industrisektorn  .

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt – om börsens bästa teleoperatör

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA, Telia, Tele2, Elisa, Telenor, SSAB, EG7 (fd. Toadman), Azelio, Trelleborg, Tesla, TerraNet, Ferroamp, Astrazeneca, Millicom, Oncopeptides.  .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Commerzbank: Kinas BNP minskar 2-3 procent varje vecka

Det skriver Commerzbank-ekonomerna Bernd Weidensteiner och Hao Zhou i ett kundbrev. ”Även om detta är möjligt kan ett mindre gynnsamt scenario inte uteslutas”, enligt ekonomerna. De konstaterar att den ekonomiska aktiviteten inte på långa vägar har återvänt till det normala i Kina och att viktiga städer fortfarande är i karantän (vilket direkt påverkar omkring 60 miljoner människor, och 4,5 procent av Kinas BNP).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Välj svensk mat för en hållbar framtid

Svensk mjölkproduktion är hälften så klimatbelastande som världsgenomsnittet – med andra ord är vi dubbelt så bra! I den här filmen träffar vi Årets Mjölkbonde 2019 som delar med sig av hur de jobbar med hållbarhet på gården och hur de arbetar för att bli ändå bättre. Läs mer om hållbarhetsarbetet inom Växa Sverige här.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Virusvarningar sänker Apple-leverantörer och Samsung

Primärt fanns två faktorer bakom att Apple missade prognosen: Först och främst kommer Iphonetillgången att begränsas tillfälligt av virusutbrottet i Kina. Trots att Apples kinesiska leverantörer inte är belägna i epicentret av utbrottet i Hubeiprovinsen så har återstarten av verksamheten tagit tid och ännu är inte verksamheterna tillbaka i full sving. Den andra faktorn är att Apples butiker hållit eller fortsatt håller stängt, vilket drar ned efterfrågan.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Danske: Coronaviruset ett temporärt hack i konjunkturkurvan

Danske konstaterar förvisso att coronaviruset otvivelaktigt kommer att ha en negativ effekt på tillväxten i världen. ”Särskilt hårt drabbat är givetvis Kina, vars ekonomi utgör en femtedel av global BNP. Än så länge har vi bara sett början på hur storstäder i karantän, nedstängda fabriker och butiker i Kina kommer att påverka globala produktionskedjor och kinesiska konsumenter”, skriver Danske.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Familjen Persson fortsätter att köpa H&M-aktier

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister där affären är registrerad på H&M:s avgående styrelseordförande Stefan Persson. Efter affären äger Stefan Persson med familj 194,4 miljoner A-aktier och drygt 606 miljoner B-aktier, motsvarande 48,4 procent av kapitalet och nästan 75 procent av rösterna. Familjen Persson köpte även aktier mellan den 10 och den 12 februari, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.