BT > Nyheter

Sunday, 23 February, 05:53

BT - 14 feb 20 kl. 04:00

Se mobbning för vad det är – ett lagbrottSå länge vi kallar övergreppen i skolan för mobbning kommer vuxenvärlden inte att ta dessa på tillräckligt stort allvar, skriver Erik Rezazadeh..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Erik Rezazadeh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se mobbningför vad det är ett , lagbrott
YLE - 20 nov 13 kl. 12:58

Mobbning bortförklaras ofta säger författare i ny bok

Mobbning på arbetsplatser bortförklaras ofta som konflikter. Det säger Anne Manner som skrivit en bok om arbetsplatsmobbning. Mobbning är enligt henne ett tecken på en infekterad organisation.

YLE - 15 maj 14 kl. 04:00

Respekt motar mobbning

Också i Västnyland har polisen fått rycka ut för att reda ut mobbningsfall i skolor, men det rör sig ändå om rätt få fall jämfört med andra områden i Svenskfinland. För att förhindra mobbning rör sig närpolisen - eller skolpolisen - i skolorna för att lära ut respekt för medmänniskor.
Ons 14.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 00:05

"Slutsatser om mobbning håller"

Skolverket bemöter kritiken mot utvärderingen av antimobbningsprogram. Rapportens slutsatser vilar på gedigen vetenskaplig grund och ger svar på hur olika insatser enskilt eller i kombination med varandra fungerar under olika omständigheter, skriver Skolverkets tillförordnade generaldirektör Helén Ängmo tillsammans med forskarna bakom utvärderingen.
I en debattartikel i Sydsvenskan (14.

YLE - 24 sep 14 kl. 12:56

Mobbning vanligt redan i dagisåldern

Kommer ditt barn hem från dagis och säger att de andra barnen varit dumma? Då lönar det sig att ta kontakt med daghemmet för att utreda om det kan vara fråga om mobbning. Laura Repo är forskare i småbarnspedagogik och skriver på en doktorsavhandling om mobbning på dagis.

YLE - 15 maj 14 kl. 21:58

Skolbesök och barnskydd då mobbning polisanmäls

Bland de polisdistrikt som täcker Svenskfinland är det varje år tiotals mobbningsfall som polisanmäls. Merparten av fallen läggs ändå ner då gärningsmännen är under 15 år. Svenska Yles granskning visar att polisen mera går in för åtgärder som skolbesök och att kontakta barnskyddet.

Skånskan - 05 okt 15 kl. 08:51

Tar upp kampen mot mobbning

Kultur och Nöje Många barn känner honom som Sunes pappa Rudolf, men när skådespelaren Morgan Alling dyker upp på Norreportskolan i Ystad är det i en helt annan roll. Han har länge jobbat med konflikthantering och har själv lyckats vända dåliga saker i sitt liv till styrka.
I SVT:s Morgans Mission, som börjar i kväll, går han tillsammans med klass 8C en kamp mot mobbning och kränkningar.

Dagen - 14 apr 11 kl. 10:55

Kyrkan bör bli bättre på mobbning

Nio av tretton stift saknar tydliga etiska dokument om mobbning och en tredjedel av konfirmanderna är missnöjda, skriver Kyrkans tidning.

Sedan 1978 har det funnits riktlinjer för hur man hanterar mobbning i kyrkan. Tre av stiften, Göteborg, Härnösand och Stockholm, har utvecklat dessa till att inkludera handlingsplaner för kränkningar och mer kring mobbning.

YLE - 17 mar 14 kl. 15:30

Minoriteter upplever ofta mobbning i skolan

Ungdomar som tillhör minoriteter upplever oftast mobbning och diskriminering i skolan. På fritiden och på webben är mobbning mer sällsynt. De som upplever mobbning i skolan upplever också oftare mobbning på fritiden eller på internet.

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 09:01

Det är en absolut skyldighet att motverka mobbning

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan inför risken att bli retade, hotade och slagna. En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna .
Den elektroniska mobbningen som sker genom sms, mms, e-post och på olika sociala medier, som exempelvis Ask.

BT - 20 mar 13 kl. 11:38

Vuxna blåögda inför mobbning

Många mobbade barn går med tankar på att ta sitt liv därför att smärtan av att vara utstött och förtalad är för tung att bära. Vuxenvärldens tro på att problem ska försvinna eller lösa sig av sig själva, lämnar det ena barnet efter det andra utan tillräckligt stöd och hjälp, menar Bris. Det är ingen slump som gör att ungas mobbning och utsatthet på nätet och i verkliga livet uppmärksammas först när det har gått för långt.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Förbereder för stora biblioteksflytten

35 000 böcker. 1000 flyttlådor. Efter en tillfällig lösning som varade i 27 år får biblioteket i Tranemo äntligen påbörja flytten till sina nya lokaler i Centralen..

BT - 1 timme sedan

SAS-resenärer fast i sandstorm

Hundratals svenska semesterfirare sitter fast på Gran Canaria efter det att en sandstorm lamslagit flygtrafiken – och ännu vet ingen när luftrummet kan trafikeras igen..

BT - 1 timme sedan

Demker: Är du integrerad, lille vän?

”Integrationskrisen går som en röd tråd genom flera av våra stora samhällsproblem.” skriver Ulf Kristersson på sin facebooksida den 12 november förra året. ”Integrationen har uppenbarligen inte fungerat tillräckligt bra.

BT - 1 timme sedan

Vad händer på Borås konstmuseum?

Har kulturförvaltningen verkligen godkänt en minskning konstmuseets utställningsytor, undrar skribenterna..

BT - 1 timme sedan

Vattenkaoset kan undvikas

De kraftiga översvämningarna kring Ätran skulle kunna undvikas. Det kräver dock en ny vattendom för hur vattendragen ska regleras, menar Morgan Larsson..

BT - 3 timmar sedan

Tranemo: Lägenhetsinbrott upptäckt på kvällen

Ett inbrott upptäcktes i en lägenhet i Tranemo på lördagskvällen..

BT - 3 timmar sedan

Virus orsakar reseförbud i Italien

Reseförbud har utfärdats på flera ställen i Italien då antalet bekräftade coronavirussmittade i landet har ökat till 79. Två personer har hittills avlidit..

BT - 4 timmar sedan

Hon gillar stadsdelen sedan hon bodde här som student

Uppfräschade Hässlehuset är en viktig mötesplats med bland annat fritidsgård, bibliotek och Kulturskolan. Enhetschefen Åsa Bergstrand har jobbat här i över 20 år. Hon älskar området och berömmer engagemanget hos dem som bor här..

BT - 7 timmar sedan

Deusser satte svenska trion på plats

Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann brukar ha framgångar tillsammans. Stadiga medlemmar i hopplandslaget som de är. I Scandinavium gick de en fajt mot varandra om segern i GP-hoppningen.

BT - 7 timmar sedan

Polis skulle stoppa bil – person kastade ut misstänkt narkotika

Vid åtta-tiden på lördagskvällen kastade en eller flera personer ut vad som misstänks vara narkotika ur en bil. Detta, då polisen tänkte stoppa bilen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.