BT > Nyheter

Tuesday, 18 February, 05:41

BT - 14 feb 20 kl. 04:00

Hur ska våra medlemmar orka jobba längre?Ska vi ha ett pensionssystem som är jämlikt och fungerar för alla så krävs så mycket mer än bara en höjd pensionsålder, anser Kommunal..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kommunal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur ska våra medlemmar, orka, jobbalängre
Expressen - 11 apr 13 kl. 10:07

Ulf Kristersson: Håll er i trim för att orka jobba

Fackförbundet IF Metall riktar skarp kritik mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) efter hans uttalande om att det ligger på individens ansvar att hålla sig i fysisk trim för att orka jobba längre. ? Många människor har arbetsuppgifter som faktiskt inte gör att det är möjligt att jobba speciellt mycket längre än de gör i dag, säger Anders Ferbe, ordförande IF Metall, till TV4 Nyheterna..

SmålandsPosten - 03 okt 19 kl. 08:44

LO-basen: Vanliga arbetare måste orka jobba kvar efter 65

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson är kritisk till förslaget om höjd pensionsålder. Viktiga förändringar som satsning på arbetsmiljön måste ske först, anser han. – Det är väldigt svårt för många i LO-yrken att orka till 65..

DN - 18 okt 11 kl. 08:13

Rätt till deltid kan få äldre att orka jobba

Vi kommer att behöva jobba högre upp i åldern för att få lika mycket i pension som dagens pensionärer. Kanske är det dags att införa rätt till deltid för äldre?.

GT - 25 aug 18 kl. 09:05

Alla ska orka jobba heltid

En arbetsplats måste vara utformad så att människor orkar och vill jobba heltid, skriver regionpolitikern Janette Olsson (S). .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Få svenskar vill jobba till 75

Statsminister Fredrik Reinfeldts (M) utspel om att höja pensionsåldern till 75 år har svagt stöd hos det svenska folket.En Novus-undersökning som TV4 Nyheterna låtit göra visar att endast sju procent av svenskarna är öppna för att jobba till 75 års ålder. Nära 40 procent uppger att de har ett yrke som gör att de inte skulle orka jobba längre än till 65 år och endast drygt en femtedel kan tänka sig att byta jobb för att orka jobba längre.

Kristianstadsbladet - 17 maj 14 kl. 11:00

Fler seniorer vill jobba längre

Vi går i pension när vi förväntas göra det och det betyder fortfarande för de allra flesta vid 65 - trots att rätt många skulle velat jobba längre.
Drygt en femtedel av de som gått i pension hade velat jobba längre, enligt undersökningen som pensionsbolaget AMF beställt där frågor ställts till drygt 1 700 personer mellan 55 och 85 år. Det är något fler än 2012 då AMF gjorde en liknande studie.

Trelleborgs Allehanda - 17 maj 14 kl. 11:00

Fler seniorer vill jobba längre

Vi går i pension när vi förväntas göra det och det betyder fortfarande för de allra flesta vid 65 - trots att rätt många skulle velat jobba längre.
Drygt en femtedel av de som gått i pension hade velat jobba längre, enligt undersökningen som pensionsbolaget AMF beställt där frågor ställts till drygt 1 700 personer mellan 55 och 85 år. Det är något fler än 2012 då AMF gjorde en liknande studie.

BT - 17 maj 14 kl. 11:00

Fler seniorer vill jobba längre

Vi går i pension när vi förväntas göra det och det betyder fortfarande för de allra flesta vid 65 - trots att rätt många skulle velat jobba längre. Drygt en femtedel av de som gått i pension hade velat jobba längre, enligt undersökningen som pensionsbolaget AMF beställt där frågor ställts till drygt 1 700 personer mellan 55 och 85 år. Det är något fler än 2012 då AMF gjorde en liknande studie.

News55 - 29 nov 17 kl. 11:06

Fredrik Reinfeldt: Jobba längre och trygga välfärden

News55 har tidigare rapporterat om den förhandling som nu pågår inom Pensionsgruppen om huruvida gränsen för när man får gå i pension ska höjas eller inte. Någon som redan 2012 konstaterade att pensionsåldern för framtidens pensionärer kan komma att bli 75 var Sveriges dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, ett påstående som han i dag står fast vid, det rapporterar Expressen. – Jag tror att det återspeglar en förändring i samhället som bygger på att vi är friskare och lever längre.

DN - 19 okt 11 kl. 09:48

Ministern vill att svenskarna ska jobba längre

Regeringen skärper nu tonen mot arbetsgivarna. Arbetsmiljön måste bli bättre för att vi ska orka jobba hela vägen till pension - det gäller inte minst kvinnor i offentlig sektor. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson öppnar bland annat för att ge större möjligheter till deltid..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Skönhet en raket på nätet

Hemelektronik och kläder toppar fortfarande e-handeln. Men det är en annan varugrupp som växer snabbast när svenskarna e-shoppar allt mer..

BT - 15 minuter sedan

Prischans för svenska Mabel på Brit Awards

Det svenska stjärnskottet Mabel kan bli trefaldig vinnare när Brit Awards fyller 40 år. I kväll koras vinnarna på O2-arenan i London..

BT - 15 minuter sedan

Järngödsling av haven kan slå mot fiskbestånd

Att gödsla världshaven med järn har föreslagits som ett sätt att öka havens förmåga att suga upp koldioxid ur atmosfären. Men nu varnar forskare för att åtgärden kan få allvarliga konsekvenser..

BT - 30 minuter sedan

Tre av fyra australier påverkade av bränderna

Nära tre fjärdedelar av invånarna i Australien – nästan 18 miljoner personer – har påverkats av den senaste markbrandssäsongen i landet, enligt en studie..

BT - 30 minuter sedan

Förbundets önskan: Fem brottare till OS

Två är redan klara för Tokyo-OS. Förbundets förhoppning är att ytterligare brottare ska kvala in via turneringarna i Ungern och i Bulgarien..

BT - 1 timme sedan

Polisens nya spionplan möter kritik

Polisen väntas i veckan få grönt ljus att installera virusprogram i mobiltelefoner för att kunna läsa kommunikationer i krypterade appar..

BT - 1 timme sedan

Karlsbro: Länge leve frihandel – på hållbara villkor

Det var när människan började byta grejer med varandra som vår planet blev en bättre plats att leva på. Handel har gjort Sverige rikt. Handel har gjort Europa starkt.

BT - 1 timme sedan

Krångligt att ta sig till Rydahallen

Vem vill släppa sina ungdomar till träning under dessa förhållanden, frågar sig Björnen..

BT - 1 timme sedan

Så in i Norden dumt av SAS

SAS omtalade reklamfilm är ett exempel på viljan att nedvärdera och förakta den egna nationen och kulturen, menar Björn Lundell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.