BT > Nyheter

Tuesday, 18 February, 05:41

BT - 14 feb 20 kl. 04:00

BORÅS: Här kan homosexuella gifta sig – men flesta kyrkor säger nejAlla hjärtans dag och dags för nya drop in-bröllop i Caroli kyrka. Här är även samkönade par välkomna men så är det inte överallt i Borås kyrkor, visar BT:s sammanställning. – Jag tror på en gud som är kärlek, säger Sara Wrige, en av de tre präster som tar emot paren i Caroli..
Läs mer på BT
Läs mer om:
BorÅs, Caroli, Borås, BT, Sara Wrige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BORÅSHär kan , homosexuella, giftasig men , flesta, kyrkor, säger nej
SR - 30 aug 13 kl. 03:25

Utökade rättigheter för gifta homosexuella i USA

Homosexuella gifta par i USA kommer att i skattehänseende betraktas som gifta, oavsett om de bor i en delstat, som ännu inte tillåter homoäktenskap..

Expressen - 21 maj 15 kl. 09:06

Här bor det flest gifta par – i hela Sverige

Kärleken blomstrar, i alla fall i skånska Lomma. Här är närmare 60 procent av den vuxna befolkningen gift, det är mest i Sverige. – Trevligt att höra, det beror nog på att vi är mår så bra och trivs i livet, säger oppositionsrådet Lisa Bäck, 61, (S)..

DI - 07 dec 19 kl. 12:58

Dubbla boräntor oroar inte – men det finns en gräns

En fördubbling av dagens boränta rycker de flesta låntagare på axlarna åt..

BT - 17 jan 15 kl. 07:55

Allt fler unga bor kvar längre hemma

Allt fler unga vuxna bor kvar i föräldrahemmet, de flesta ofrivilligt. En stor andel av dem som skaffar eget är också beroende av sina föräldrars försörjningsförmåga. Var fjärde ung vuxen, 20-27 år, bor kvar i föräldrahemmet.

BT - 18 maj 14 kl. 10:50

Borås kallt men tolerant

Borås är Sveriges mest toleranta stad gentemot sexuella minoriteter. Det visar tidskriften Fokus årliga kommunranking. Överraskande?

Kristianstadsbladet - 03 jan 13 kl. 09:01

Äkta makar i Sverige är inte gifta i Finland

Den nordiska överenskommelsen om rätten att bo, leva och arbeta i ett annat nordiskt land gäller alla nordiska medborgare. Kärleken vet inte heller några gränser, men för äkta makar av samma kön är den nordiska fria rörligheten inte fullt så fri som den är för andra par.
Många nordbor flyttar till ett annat nordiskt land för att studera, arbeta eller för att komma hem när det är dags att gå i pension.

BT - 31 mar 14 kl. 07:40

Boråspolisen: Hanteringen av hatbrott ska bli bättre

Nu ska Boråspolisen bli bättre på att hantera hatbrott mot homosexuella. Hatbrotten mot Håkan och Roy i Mark skapar svallvågor. Nu ska Boråspolisen bli bättre på att hantera hatbrott mot homosexuella.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 08:30

Rädslan är ännu en ständig följeslagare för homosexuella

Foto: Jörgen Johansson
Tanken var lika god som dum: Att uppmärksamma RFSL Kristianstads pubkväll för att det är Pridefestival. ? Tyvärr är alla i Stockholm, konstaterar arrangören Dragan Nedelén.

BT - 11 jun 16 kl. 04:00

56 barn i årskurs 8 i Borås: Vi måste gifta oss i samma religion

Okej, så här är det: 208 barn i årskurs 8 i Borås känner att de inte vet om de är fria att gifta sig med vem de vill. 56 av dem säger att de bara får gifta sig med någon av samma religiösa eller etniska bakgrund..

Sydsvenskan - 06 dec 11 kl. 06:30

Gifta - men inte av tvång

Foto: Emma Larsson
Frida Persson Boonkaew och Chai Boonkaew har kämpat för att kunna leva ihop i Sverige utan att ingå äktenskap.
MALMÖ. För den som vill leva tillsammans med någon från ett annat land kan det innebära problem att vara sambor.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Skönhet en raket på nätet

Hemelektronik och kläder toppar fortfarande e-handeln. Men det är en annan varugrupp som växer snabbast när svenskarna e-shoppar allt mer..

BT - 15 minuter sedan

Prischans för svenska Mabel på Brit Awards

Det svenska stjärnskottet Mabel kan bli trefaldig vinnare när Brit Awards fyller 40 år. I kväll koras vinnarna på O2-arenan i London..

BT - 15 minuter sedan

Järngödsling av haven kan slå mot fiskbestånd

Att gödsla världshaven med järn har föreslagits som ett sätt att öka havens förmåga att suga upp koldioxid ur atmosfären. Men nu varnar forskare för att åtgärden kan få allvarliga konsekvenser..

BT - 30 minuter sedan

Tre av fyra australier påverkade av bränderna

Nära tre fjärdedelar av invånarna i Australien – nästan 18 miljoner personer – har påverkats av den senaste markbrandssäsongen i landet, enligt en studie..

BT - 30 minuter sedan

Förbundets önskan: Fem brottare till OS

Två är redan klara för Tokyo-OS. Förbundets förhoppning är att ytterligare brottare ska kvala in via turneringarna i Ungern och i Bulgarien..

BT - 1 timme sedan

Polisens nya spionplan möter kritik

Polisen väntas i veckan få grönt ljus att installera virusprogram i mobiltelefoner för att kunna läsa kommunikationer i krypterade appar..

BT - 1 timme sedan

Karlsbro: Länge leve frihandel – på hållbara villkor

Det var när människan började byta grejer med varandra som vår planet blev en bättre plats att leva på. Handel har gjort Sverige rikt. Handel har gjort Europa starkt.

BT - 1 timme sedan

Krångligt att ta sig till Rydahallen

Vem vill släppa sina ungdomar till träning under dessa förhållanden, frågar sig Björnen..

BT - 1 timme sedan

Så in i Norden dumt av SAS

SAS omtalade reklamfilm är ett exempel på viljan att nedvärdera och förakta den egna nationen och kulturen, menar Björn Lundell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.