SVT > Inrikes

Monday, 17 February, 11:47

SVT - 14 feb 20 kl. 01:42

Tullverket om gas- och startpistoler: ”Blir allt mer populära”Tullverket ökade sina vapenbeslag under förra året. Samtidigt fortsätter gas- och startvapen, pistoler som lätt kan konverteras till riktiga skjutvapen och som används av gängkriminella, att vara populära bland kriminella. – De är enklare att få tag på, säger Lars Kristoffersson, chef för brottsbekämpningen i Tullverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lars Kristoffersson, Tullverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullverketom , gasoch , startpistolerBlir allt , mer, populära
Sydöstran - 25 jul 18 kl. 15:14

Tullverket kameraövervakar mer

Nu utökas kameraövervakningen vid Stillerydshamnen från en avgränsad plats till hela det inhägnade området. Detta för att Tullverket ska fortsätta sitt brottsbekämpande arbete på bästa sätt..

Sydsvenskan - 17 maj 11 kl. 12:23

Full gas för mer biogas

Målet är tio gånger mer biogas i Skåne om tio år.
Det är som fordonsbränsle biogasen anses göra den största klimat- och miljönyttan. Medan hus kan värmas av avfall, flis eller el är det svårare att hitta vettiga, klimatgassnåla alternativ till bensin eller diesel.

NSD - 22 feb 19 kl. 13:31

Tullverket vill ha mer pengar

På fredagen överlämnar Tullverkets generaltulldirektör Charlotte Svensson myndighetens budgetunderlag till regeringen..

DI - 30 nov 16 kl. 13:34

Julskinkan blir mer ekologisk

Svenskarnas favoriträtt på julbordet, julskinkan, efterfrågas allt mer i tillsatsfri form. Volymen nitritfri, KRAV-märkt julskinka till försäljning har mer än fördubblats sedan förra året..

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 16 kl. 03:00

Kommunen köper allt mer ekologiskt

2008 köpte Trelleborgs kommun 3,6 procent ekologiska råvaror. Förra året var motsvarande siffra 34,2 procent. Dietist Charlotte Thelander märker att ekologiskt efterfrågas allt mer..

SvD - 09 sep 13 kl. 14:05

Norman: Våra banker borde ifrågasätta mer

?Bra att ha med en motpart?..

E24 - 09 sep 13 kl. 14:05

Norman: Våra banker borde ifrågasätta mer

?Har inte motkraft som behövs?..

LV - 06 nov 14 kl. 08:28

Psykiatriveckan efterfrågas allt mer

Första gången samlade veckan 400 deltagare. I fjol besöktes den av 1 300 personer. I år, innan den ens startat, har 1 500 föranmält sig.

PrivataAffärer - 06 sep 16 kl. 10:33

Efterfrågas allt mer

Diamantjätten De Beers sålde rådiamanter för 630 miljoner dollar i den sjunde av årets försäljningscykler. Det innebär en rejäl ökning från de reviderade 528 miljoner som hittade köpare i den sjätte försäljningscykeln....

DI - 30 sep 19 kl. 17:57

Fastighetsmiljardärens varning för nya tekniken: ”Måste ifrågasätta mer”

Digitalisering är på modet i fastighetsbranschen. Men fastighetsjätten Wallenstams vd Hans Wallenstam, varnar för att….

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Experten: Så förändras Sveriges befolkning

SVT har gjort en kartläggning av Sveriges och kommunernas befolkning avseende åldersfördelning. På så vis kan man exempelvis se vilka kommuner som kommer att avfolkas..

SVT - 5 timmar sedan

Migrationsverkets svartlistning kan bryta mot lagen – har fått bakläxa från flera domstolar

Migrationsverkets system för att stoppa olämpliga asyljurister kan bryta mot lagen. Flera har vunnit över myndigheten och fått stoppen upphävda. Nu ska frågan avgöras av Högsta förvaltningsdomstolen..

SVT - 11 timmar sedan

Stormen Dennis fortsätter österut

Söndagens busväder fortsätter in i nästa vecka och under måndagen rör sig de starka vindarna österut. Först på onsdag lugnar det ner sig och blir kallare igen..

SVT - 13 timmar sedan

Debatt i Agenda om förnedrande ungdomsrån: ”Handlar inte om rasism”

Efter flera uppmärksammade grova och förnedrande rån mot unga har debatten flammat upp kring ungdomsbrott. De senaste dagarna har flera politiska partier lämnat förslag på åtgäder. I kväll debatterades vågen av ungdomsrån i SVT:s Agenda..

SVT - 13 timmar sedan

”Om vi säger att de är förlorare kan du räkna ut vad de kommer att bli”

På måndagen håller Fryshuset i Stockholm konferens för en rad olika samhällsaktörer – för att försöka förhindra att unga dras med i kriminella gäng. Och metoderna har man hämtat från konflikten i Nordirland..

SVT - 20 timmar sedan

Agenda om personrån mot unga: Inte den första vågen

Ungdomsrånen har hamnat i fokus sedan färska siffror från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, i en rapport från polisen, visat att antalet anmälda rån mot unga under 18 år har fördubblats mellan 2016 och 2019. Från 1 178 till 2 484 anmälda ungdomsrån. I många fall är också de misstänkta gärningspersonerna minderåriga..

SVT - 15 timmar sedan

Slarv med kunders personliga information hos flera operatörer

Anställda som har övervakat kunders mobiltrafik och abonnenter som fått sina nummer utlagda på tjänster som Hitta.se och Eniro mot sin vilja. 2019 skedde fler än 200 incidenter hos svenska mobiloperatörer där privat information hamnat i fel händer.

SVT - 17 timmar sedan

IT-säkerhetsexperter reagerar på SVT:s granskning av felskickade polismejl

IT-säkerhetsexperter som SVT Nyheter har talat med reagerar när de får höra hur inloggningsuppgifter från EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex hamnat hos en obehörig privatperson – och anser att känslig information måste skyddas på ett betydligt bättre sätt..

SVT - 17 timmar sedan

Sekretessbelagda dokument från EU:s gränsbevakning röjda i Polisens mejlhaveri

Om informationen offentliggjordes skulle det ”sätta migranters liv i fara”, ”äventyra brottsbekämpande tjänstemäns arbete” och ”riskera pågående och framtida insatser” vid Medelhavet. SVT Nyheter kan avslöja att flera känsliga dokument som rör EU:s gränsbevakning har röjts i samband med den svenska polisens mejlhaveri, som vi tidigare granskat..

SVT - 17 timmar sedan

Därför är det möjligt att registrera en felstavning av polisen.se

Hur kan en privatperson registrera en domänadress som är så lik polisens egna att mejl hamnar fel på grund av en enkel felstavning? Och varför är det ens möjligt? Det beror på att det är fritt fram att utan förhandsprövning registrera såväl .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.