SVT > Inrikes

Tuesday, 25 February, 22:11

SVT - 14 feb 20 kl. 00:58

Kristersson om kommunmiljarderna: ”Vi har prioriterat åt regeringen”Moderaternas Ulf Kristersson anser att ytterligare miljarder till kommunerna är nödvändigt för att stilla ett skriande behov. – När regeringen inte gjorde det tog vi över ansvaret och gjorde det åt regeringen, säger han i SVT:s Aktuellt. Finansminister Magdalena Andersson däremot är kritisk till agerandet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulf Kristersson, SVT, Aktuellt, Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristerssonom , kommunmiljardernaVi har , prioriterat, åt, regeringen
Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 22:22

Engström och Kristersson nöjda med otryggheten

FACIT: ALLIANSEN. Sverige har alltså hamnat under genomsnittet i en jämförelse av arbetslöshetsförsäkringen i OECD-länderna, från att år 2005 - bf Alliansen - ha legat på en stadig andraplats. Hurra!

SVT - 11 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): Vill se ett internationellt agerande

Alla internationella rättsliga regler har åsidosatts i fallet mot Gui Minhai, enligt M-ledaren Ulf Kristersson. – Det är helt förfärligt, det är ett justitiemord som bara fortsätter. Partiledaren vill nu se ett kraftfullare internationellt samarbete för att kunna uppnå framgångsrika resultat..

SR - 12 maj 18 kl. 13:04

Analys: Integration ett prioriterat område för Moderaterna

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson höll i dag tal på Moderaternas Sverigemöte. Ekots politiska kommentator har lyssnat på talet och ger sin syn..

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:40

Kristersson ger upp om att få stöd av S

Inrikes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har gett upp hoppet om att få Socialdemokraternas stöd för att bilda en
Alliansregering.Det beskedet gav han talmannen Andreas Norlén vid gårdagens halvtidsavstämning. Kristersson har nu ytterligare en vecka på sig att sondera och slutligen få till stånd en Alliansregering.

Cornucopia - 05 nov 18 kl. 15:11

Björklund (L): Kommer rösta emot Kristersson (M) som statsminister - Alliansen har spruckit

De så kallade Liberalernas partiledare Jan Björklund säger nu att hans parti aktivt kommer rösta emot Ulf Kristersson (M) som statsminister i nästa veckas omröstning. Detta därför att en sådan regering behöver stöd från SD för att regera, likt sist Jan Björklund satt i regering. Den så kallat borgerliga Alliansen har alltså spruckit, och Björklund vill ej regera på en allianspolitik.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:42

Ulf Kristersson vill bilda regering med KD

Vid en presskonferens på måndagen berättade moderatledaren Ulf Kristersson att han vill bilda regering med Kristdemokraterna.Det var strax före klockan 10 som Ulf Kristersson gick till talmannen för att meddela vilka partier som ska ingå i hans regeringsunderlag. Ulf Kristersson uppgav att Moderaterna vill bilda regering tillsammans med Kristdemokraterna.

News55 - 02 jul 19 kl. 17:14

Kristersson: Därför är staten sämsta arbetsgivaren

Det kom alltså att handla mycket om pensionsåldern i utfrågningen. Moderatledaren var inte sen med att peka ut vilken arbetsgivare som slaviskt följer regelboken och pensionerar alla som fyllt 67.
— Staten är värst.

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:24

Kristersson gör invit till Stefan Löfven

M-ledaren vill ”göra någonting gemensamt” med S för att stoppa kommunkrisen. Det är i en intervju i måndagens Dagens Industri som Ulf Kristersson uttrycker sina önskemål om att Moderaterna och Socialdemokraterna inleder ett samarbete när konjunkturen nu dippar. Han konstaterar att partierna gjorde upp över blockgränsen tidigare, i början av 1990-talet, när Moderaterna satt vid makten och Sverige hukade under en akut kris.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Risken har ökat för nya coronafall i Sverige

Risken har ökat för att personer upptäcks i Sverige som har smittats av coronaviruset utomlands, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är dessutom större risk för en allmän spridning i landet..

SVT - 2 timmar sedan

Ny lag ska möjliggöra mobilförbud i skolan

I morgon presenterar skolminister Anna Ekström en ny snabbutredning som syftar till att skapa bättre studiero i skolan. Inför denna har Liberalerna drivit igenom en skärpt lagstiftning för att förbjuda mobiltelefoner och för att göra det lättare att flytta på elever som utsätter andra för våld eller hot..

SVT - 3 timmar sedan

Spaningsledaren ställer sig bakom Palmeåklagaren: Vi kommer att lyckas

Palmegruppens spaningsledare Hans Melander ställer sig bakom palmeåklagaren Krister Peterssons uttalande att han kommer att lösa mordet på statsministern. Det är första gången som spaningsledaren kommenterar fallet i så positiva ordalag. – Jag tror vi kommer att lyckas, säger han till Veckans brott..

SVT - 4 timmar sedan

Kinas ambassadör: Gui Minhai är inte Sveriges angelägenhet

Kinas ambassadör Gui Congyou vill inte diskutera fallet med den fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai. Anledningen är att ambassaden hävdar att han inte längre är svensk medborgare, utan endast kinesisk..

SVT - 5 timmar sedan

WHO: Barn verkar klara coronaviruset bättre

Det nya coronaviruset, covid-19, drabbar barn i relativt liten utsträckning. Bara två procent av de smittade är under tjugo år och de som drabbas får ofta milda symptom. Riskerna är störst för äldre och multisjuka, enligt Världshälsoorganisationen, WHO..

SVT - 6 timmar sedan

Debatt mellan Nadim Ghazale och Mustafa Panshiri

Är etnicitet en viktig faktor att fokusera på när det kommer till ungdomsrån eller förstärker den bilden negativa krafter? Mustafa Panshiri, tidigare polis och föreläsare och Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås debatterar frågan i kvällens Veckans brott..

SVT - 8 timmar sedan

Kinas ambassadör uppkallad till UD

Utrikesdepartementet har kallat upp Kinas ambassadör Gui Congyou med anledning av fängelsedomen mot förläggaren Gui Minhai. – Vi söker nu information om exakt vad som hänt, säger utrikesminister Ann Linde..

SVT - 13 timmar sedan

Göteborgspoliser: Ungdomsrån handlar främst om narkotika

Det är inte etnicitet utan narkotika som är den gemensamma nämnaren för ungdomsrånen, enligt poliserna som utreder personrån i centrala Göteborg. – Vi har både etniska svenskar och personer med utländsk härkomst som både begår och utsätts för brott, säger en av utredarna vid rångruppen hos polisen i Göteborg city till SVT:s Veckans brott..

SVT - 15 timmar sedan

Oro för sämre skolkvalitet i var tionde kommun

Det blir mindre pengar för många skolor i år, visar en undersökning som SVT Nyheter har gjort. Och var tionde kommun i undersökningen befarar att kvalitén i skolan kommer försämras..

SVT - 15 timmar sedan

Vilhelmina kommun lånar till löner

Vilhelmina i södra Lappland är en kommun som brottas med ekonomiska problem. Nu har kommunen beslutat att låna 60 miljoner kronor för att betala drift och löner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.