YA > Nyheter

Tuesday, 25 February, 16:39

YA - 14 feb 20 kl. 00:10

Nyförvärv i samlingarnaVarje år köper Simrishamns kommun in konstverk av lokalt förankrade konstnärer. Nyförvärven under fjoråret visas med början på lördagen och fram till 30 maj på Österlens museum..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Simrishamns, Österlens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyförvärvi , samlingarna
YA - 15 jan 19 kl. 00:10

Grete Billgren och Gert Aspelin nyförvärv i samlingarna

Flera av Konstmuseets i Ystads nyinköpta verk har fått plats i den permanenta samlingen. Här finns verk av bland andra den i fjor avlidne Kivikskonstnären Gert Aspelin och Österlenkonstnären Grete Billgren..

Skånskan - 13 mar 16 kl. 14:00

Belysande konst på Louisiana

Recension KONST
Illumination, Fire Under Snow Louisiana
Till den 11 september resp. 8 majLouisiana är på en och samma gång kulturhus, konsthall och museum. Med det sistnämnda följer ett ansvar att inom sin förmåga och inriktning utöka, förvalta och tillgängliggöra det kulturarv som konsten utgör.

YA - 10 jun 14 kl. 10:29

Fjärde säsongen för hamn-museum

Foto: Mark Hanlon
För fjärde säsongen är nu Kåsebergas lilla hamnmuseum öppet för publik i det som ursprungligen var fiskaren Ola Ahls fiskebod.
– Det var min morfar, säger Ove Söderling som tog över boden på 1960-talet.Väggarna är täcka med tidningsklipp och bilder från hamnens långa historia.

YLE - 04 jul 15 kl. 09:08

Innan färgerna nådde målarduken

Halvfärdiga stadsvyer, suddiga streck och klara blickar tittar upp från över 200 skissböcker som en gång tillhört finländska konstnärer. För att skydda de sköra skisserna har Finlands nationalgalleri digitaliserat skisser av bland annat Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt och Ellen Thessleff. Projektchefen och amanuensen Siina Hälikkä på Finlands nationalgalleri säger att samlingen av skissböckerna innehåller verk av många olika konstnärer, också av konstnärer som inte är så kända för allmänheten.

YLE - 04 jul 15 kl. 09:08

Innan färgerna nådde målarduken - se skisser av finländska mästare!

Halvfärdiga stadsvyer, suddiga streck och klara blickar tittar upp från över 200 skissböcker som en gång tillhört finländska konstnärer. För att skydda de sköra skisserna har Finlands nationalgalleri digitaliserat skisser av bland annat Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt och Ellen Thesleff. Projektchefen och amanuensen Siina Hälikkä på Finlands nationalgalleri säger att samlingen av skissböckerna innehåller verk av många olika konstnärer, också av konstnärer som inte är så kända för allmänheten.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 16:31

Som att läsa om en väldigt bra bok

Recension/konst KONST
Louisiana Classics
Louisiana
Till och med 21 augustiSom en komplettering till sommarens huvudutställningar – Poul Gernes, Illumination (Nyförvärv) och Picasso före Picasso – har Louisiana fyllt hela nordflygeln med väl valda, ”klassiska” verk ur de egna samlingarna. Resultatet har blivit en komprimerad konsthistorisk repetitionskurs med punktvisa nedslag i den europeiska och amerikanska konsten efter 1945. Det handlar om existentiella strömningar i den europeiska efterkrigskonsten, om l’art brut och om Nouveau Realité med dess mobila skrotskulpturer, om färgens maktövertagande i den amerikanska konsten, om popkonst, minimalism och (oftast) svårbegriplig konceptkonst.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Rånoffer utsatt för människorov

YA - 15 minuter sedan

Kommun flyttas till nytt ambulans-distrikt

När ambulanssjukvården ska upphandlas flyttas Skurup till distrikt 2 där bland annat Ystad, Sjöbo och Lund ingår. – Vårt mål är att medborgarna inget ska märka, säger Lars Kristensson, chef inom ambulanssjukvården i Region Skåne..

YA - 45 minuter sedan

Tillståndet för Carlén har försämrats: ”Är nere på botten”

Tillståndet för Oscar Carlén har förvärrats. I samband med fredagens derby i Ystad Arena berättade YIF-tränaren att han drabbats av ansiktsförlamning. På tisdagen hoppade han av ett uppdrag i samband med en sponsorträff.

YA - 45 minuter sedan

Kick-off för Babyhäng

På onsdag 26 februari klockan 9.30 bjuder Tomelilla bibliotek in till kick-off inför vårens Babyhäng..

YA - 1 timme sedan

Coronaviruset – så är läget i världen

Idrottsevenemang som ställs in, resenärer som sätts i karantän och allt fler länder som bekräftar coronafall. Så här är virusläget i världen..

YA - 1 timme sedan

SHL-matchen försenad

YA - 1 timme sedan

TT-FLASH: Virusrisken uppgraderas

Risken för att coronaviruset får spridning i Sverige uppgraderas, uppger Folkhälsomyndigheten..

YA - 1 timme sedan

Här är Jahn Teigens karriär i bilder

På tisdagen kom beskedet att den norske artisten Jahn Teigen dött, 70 år gammal. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.