Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 20 February, 03:37

Blekinge Läns tidning - 13 feb 20 kl. 23:24

Hon ska sy lapptäcke på Stortorget hela vårenKonstnären Sofia de la Fuente inleder på lördag sitt konstprojekt ”Att sy ett lapptäcke tillsammans” på Stortorget i Sölvesborg..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Stortorget, Sofia, Fuente, Att, Sölvesborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon ska sy lapptäcke, Stortorgethela , våren
ÖstersundsPosten - 12 aug 15 kl. 13:05

Ett unikt lapptäcke

Många Oviksbor har genom åren lagt ned mycket ideellt arbete för att ro detta stora arrangemang i hamn. Nytt för sommaren 2015 var bland annat kviltutställningen i sockenstugan vid Ovikens kyrka. Där visade ett antal medlemmar från den lokala kviltföreningen Södra Jämtland sina alster.

YLE - 12 maj 17 kl. 03:46

Massiv IT-förnyelse riskerar försena vårdreformen - ett lapptäcke av system ska snabbt kopplas ihop

Vårdreformen kräver så omfattande förändringar i datasystemen inom social- och hälsovården att det kan bli svårt att utföra en stor del av dem innan år 2019, som regeringen har bestämt sig för. Dessutom ska vårdcentralerna till att börja med få övervaka sin egen verksamhet - något som får kritik. IT-systemen inom social- och hälsovården ska kopplas ihop med varandra, så att uppgifter ska kunna flyttas mellan vårdcentraler och myndigheter.

Sydöstran - 12 feb 20 kl. 06:00

Syjunta sökes till färgglatt performance

Med start på lördag och fram till pridefestivalen ska Sofia de la Fuente sitta på Stortorget en timme och sy. Nu vill hon ha hjälp från alla som vill för att lagom till paraden ha ett färdigt och färgglatt lapptäcke som banderoll. – Det har en historisk tyngd att sy ett lapptäcken, säger konstnären själv.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 06:40

Olycksdrabbade cyklister saknar försäkringsskydd

Arbetsgrupper jobbar nu fram prioriterade om­råden som drift och underhåll av cykelvägar, utformning av säkra mötesplatser mellan bil och cykel, och för all del gångtrafikant och cykel. Det är bra, skriver Fredrik Valgren, skade­specialist och skade­förebyggare på Läns­försäkring Kronoberg. Cyklandet har de senaste åren ökat kraftigt, så även i Växjö.

Blekinge Läns tidning - 15 feb 20 kl. 18:05

Konstnär söker likasinnade till färgsprakande projekt

Konstnären Sofia de La Fuente vill höja flaggan för jämställdhet och mångfald. Varje lördag, fram till Prideparaden i maj, befinner hon sig på Stortorget för att sy ihop ett lapptäcke i regnbågens alla färger. Alla som vill får vara med – och den första träffen lockade.

YLE - 17 apr 13 kl. 07:13

Sändarvargens liv och död: Här jagade Auli

När en varg förses med en GPS-sändare kan man följa med noggrant var den rör sig. Det här är berättelsen om sändarvargen Aulis liv. Berättelsen om Auli börjar i en helikopter I Pöytyä kommun i området kring Ylänne hade man bestämt att förse ett vargpar med GPS-sändare för att samla information om en lokal vargflock.

YLE - 18 sep 13 kl. 09:25

Vänskap, fantasi och magi i Nils Karlsson Pysslings värld

I filmen Nils Karlsson Pyssling betonas ensamheten starkt, Bertils mamma och pappa jobbar på fabriken och efter att hans syster dött måste han vara helt ensam hemma på dagarna. Men den här stora ensamheten betonas inte på Wasa Teater. Och det är ett klokt val.

YLE - 25 apr 16 kl. 08:18

Spruckna vindrutor och buckliga fälgar vardag för den som kör på landsbygden

Södra Vallgrundvägen har inte grundförbättrats sedan början av 2000-talet. Med åren har körbanan blivit som ett enda lapptäcke där mitt- och sidostreck saknas helt. Maria Kronqvist-Berg kör dagligen mellan hemmet på Vallgrund och jobbet i Malax på en delvis livsfarlig väg.

Sydsvenskan - 07 feb 16 kl. 04:00

Roman i ett rus

Heroinlitteraturen tar inte mycket plats i bokhyllan. Det är William Burroughs, Nelson Algren, Irvine Welsh och några till som samsas om utrymmet. Försvinnande få har lyckats kombinera skrivande, heroin och bokpublicering, och räknar man bort Irvine Welsh, som skrev ”Trainspotting” efter att ha slutat med tung narkotika, så blir det ännu färre.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 11:30

Gästinlägg: Socialdemokraternas försvarspolitiska inriktning mot 2025?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Sebastian Merlöv (S).

Debatten kring den framtida försvars- och säkerhetspolitiken börjar just nu komma upp i varv och man kan ta del av hur olika experter och politiska partier föreslår i vilken väg man ska gå.
Pansarpatina.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

De vill spola utedasset

Besökarna av Siretorps missionshus är, vid behov, hänvisade till husets utedass. Men under våren är tanken att spola utedasset och förse missionshuset med en inomhustoalett. - Utedasset används bara i nödfall, säger Ingmar Nilsson, kassör i EFS missionsförening i Siretorp och Västra Näs.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

TT-FLASH: Åtta dödade i Tyskland

Minst åtta personer har skjutits ihjäl i den tyska staden Hanau, uppger polisen. Utöver det har minst fem personer skadats allvarligt..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Flera ihjälskjutna vid två dåd i Tyskland

Flera personer har skjutits ihjäl i tyska staden Hanau, öster om Frankfurt, rapporterar lokala medier..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Flera ihjälskjutna i Tyskland

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Hateboers dubbel bakom Atalantas seger

Hans Hateboer gjorde första och sista målet. Däremellan hann Atalanta göra ytterligare två – och vann Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Valencia med 4–1. Leipzig fick 1–0 borta mot Tottenham..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Pojke till sjukhus efter knivrån i Skåne

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Lusth: ”Tråkiga men enkla sanningen”

Karlskrona HK reste till Kristianstad med möjlighet att, nästan, säkra sitt hockeyallsvenska kontrakt. Men KHK föll med 0–2 och får jobba med att försöka få i gång sitt målskytte inför den högdramatiska avslutning av serien..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Avslöjade tortyr i hemliga fängelser – prisas

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

"Biomutant"-utvecklaren lugnar fansen

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Duplantis missade nytt världsrekord

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.