Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 23 February, 05:45

Kristianstadsbladet - 13 feb 20 kl. 21:26

Gömda barnen: Ännu ett bakslag för Ystads kommunKommunen överklagade lättnaderna i kontakten mellan de gömda barnen och deras föräldrar som förvaltningsrätten beviljade. Men kammarrätten avslår överklagandet..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gömda, barnen, Ännuett , bakslagför , Ystads, kommun
YA - 13 feb 20 kl. 21:26

Gömda barnen: Ännu ett bakslag för Ystads kommun

Kommunen överklagade lättnaderna i kontakten mellan de gömda barnen och deras föräldrar som förvaltningsrätten beviljade. Men kammarrätten avslår överklagandet..

Skånskan - 30 okt 19 kl. 11:42

Utredning om fallet med de gömda barnen är klar – visar på allvarliga brister i skyddsnätet för barn

Ystad Ann-Marie Begler har utrett fallet med de gömda barnen i Ystad och rapporten, som presenterades för kommunen i dag på förmiddagen, visar på allvarliga brister i skolpliktsbevakningen och anmälningsskyldigheten enligt socialtjänstlagen.Det var för ett år sedan som socialförvaltningen i omhändertog fyra barn i en familj i Ystads kommun. I nio år hade kommunen trott på föräldrarna att barnen fick hemskolning digitalt genom en utbildning i USA för att de reste mycket mellan olika länder på grund av deras företag.

YA - 12 jun 19 kl. 22:40

Rädda barnen kräver utredning om de gömda barnen

Rädda barnen i Ystad kräver en oberoende extern utredning av kommunens hantering av de gömda barnen i Ystad. – Det får inte hända igen, säger Bertil Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Ystad och i det södra distriktet..

BT - 10 dec 14 kl. 14:28

Fredspris till de "glömda barnen"

Den högtidliga ceremonin där Nobels fredspris delas ut i Oslo rådhus stördes av att en ung man klev upp på podiet när Malala Yousafzai skulle få sitt pris. Mannen bar en flagga som såg ut att vara mexikansk och hade en kamera om halsen. Han blev raskt bortförd av säkerhetsvakter.

YA - 03 jul 19 kl. 17:55

Rapporten om de gömda barnen är klar

Efter att fallet med gömda barnen fått uppmärksamhet vill nu Skolinspektionen ta reda på hur det har kunnat ske att barnen aldrig gått i skolan. De har därför krävt att få in ett yttrande från Ystad kommun, ett yttrande som nu har färdigställts och skickats iväg. – Jag hoppas att vi får en reaktion på det, så rapporten inte bara blir en hyllvärmare som så mycket annat, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Göran Göransson (KD)..

Kristianstadsbladet - 03 jul 19 kl. 17:55

Rapporten om de gömda barnen är klar

Efter att fallet med gömda barnen fått uppmärksamhet vill nu Skolinspektionen ta reda på hur det har kunnat ske att barnen aldrig gått i skolan. De har därför krävt att få in ett yttrande från Ystad kommun, ett yttrande som nu har färdigställts och skickats iväg. – Jag hoppas att vi får en reaktion på det, så rapporten inte bara blir en hyllvärmare som så mycket annat, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Göran Göransson (KD)..

YA - 03 jul 19 kl. 10:05

Insändare: Utredningen om de gömda barnen är dömd att misslyckas

Hur mycket kommer utredningen av ärendet med de gömda barnen att kosta Ystads kommun?.

YA - 01 aug 19 kl. 19:05

Efter fallet med de gömda barnen: Revisorerna kritiserar Ystads skolpliktsbevakning

Först var revisorerna ganska nöjda med hur kommunen hanterar frånvaro i skolan. Men efter avslöjandet om de gömda barnen som inte gått en enda dag i skolan, är revisorernas ton en helt annan. .

YA - 08 feb 20 kl. 11:07

Utredningen om de gömda barnen ska presenteras på öppet möte

Utredaren Ann-Marie Begler har bjudits in till Ystad för att presentera sin utredning om de gömda barnen i Ystad för allmänheten..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Pekka Haavisto: Evakueringsoperation från al-Hol pågår – barnen ännu inte hos finländska myndigheter

Utrikesminister Pekka Haavisto bekräftar att en operation för att evakuera två barn från al-Hol-lägret har inletts. Enligt Haavisto är barnen ännu inte hos finländska myndigheter..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Tore drömde om ett kulturhus på 70-talet – nu ställer han själv ut där

Under flera decennier tillverkade Tore Olsson prototyper till Börge Lindau på Blå Station och skulpturer till konstnären Sven Bunnel. Nu får han sin egen utställning på Aoseum, kulturhuset som de drömde om redan på 70-talet..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Experten hjälper dig att skaffa ett sommarjobb

Yrkesvägledaren Sophie Hansson är samordnare för arbetsmarknadstjänster på Eductus och träffar många som söker jobb inför sommaren. Här är hennes bästa tips..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Robin Nilsson: ”Är IFK en sovande jätte eller en jätte som fallit?”

Sävehof–IFK var ett mästarmöte utan mästarklass i en serie som saknar mästarstämpel. Handbollsligan 2019/20 har inga självklara guldaspiranter och Alingsås, som lite motvilligt ändå leder serien, skulle kanske bara förlora på att vinna. Frågan är om den sovande jätten IFK Kristianstad kommer att hinna vakna till slutspelet börjar..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bonde fick plastavfall på åkern – tvingas sanera marken

Biogödsel är en miljövänlig produkt. Men en lantbrukare i Kristianstad har helt slutat med det efter att hans åker och gödselbrunn blev fyllda med plastrester. Han får heller inte veta vad som händer med mikroplasterna..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

SAS-resenärer fast i sandstorm

Hundratals svenska semesterfirare sitter fast på Gran Canaria efter det att en sandstorm lamslagit flygtrafiken – och ännu vet ingen när luftrummet kan trafikeras igen..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Virus orsakar reseförbud i Italien

Reseförbud har utfärdats på flera ställen i Italien då antalet bekräftade coronavirussmittade i landet har ökat till 79. Två personer har hittills avlidit..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Gran föll över E22

En gran ska blockera ett körfält på E22 i höjd med Fjälkinge sent på lördagskvällen..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Deusser satte svenska trion på plats

Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann brukar ha framgångar tillsammans. Stadiga medlemmar i hopplandslaget som de är. I Scandinavium gick de en fajt mot varandra om segern i GP-hoppningen.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Mål i elva raka för Ronaldo – tangerat rekord

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Ken Sema skadad och utbytt i Udinese

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.