Skånskan > Opinion

Wednesday, 19 February, 00:09

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:30

Eldsjälar och talanger prisades för sina insatserEslöv På torsdagskvällen hölls den traditionsenliga prisgalan i Medborgarhuset. Stora salen var nästan helt fylld av Eslövsbor när eldsjälar och talanger inom kultur, fritid och idrott prisades för sina insatser.HÄR ÄR ALLA NAMNEN:
Oline Stig – kulturpriset
Ludvig Åberg – idrottspriset
Sven-Otto Jönsson – ungdomsledarpriset
Emma Nilsson – årets eldsjäl
Therese Nilsson – ungdomspriset
Eslövsmusiken – jämställdhetspriset
Truls Möregårdh och Filippa Bergand – hederspriset
Mia Nilsson – kulturstipendium
Julia Wilhelmsson – idrottsstipendiumPubliken ledsagades genom programmet av konferencieren och före detta höjdhopparen Emma Green. Hon berättade mellan prisutdelningarna om sin karriär inom friidrot
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Medborgarhuset, Eslövsbor, HÄR ÄR ALLA NAMNEN, Stig, Ludvig Åberg, Sven-Otto Jönsson, Emma Nilsson, Therese Nilsson, Eslövsmusiken, Truls Möregårdh, Filippa Bergand, Mia Nilsson, Julia Wilhelmsson, Emma Green,  Årets, Oline Stig, Capri, Eldsjäl Emma Nilsson, Harlösa IF, Årets, FUB, Frida Hyvönen, Eslövs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsjälaroch , talanger, prisadesför sina , insatser
Skånskan - 18 jan 16 kl. 16:41

Lunds eldsjälar

LUND Socialt engagemang och sociala frågor engagerar Andreas Ragnarsson.
I projektet Lunds eldsjälar lyfter han i både bok- och utställning sjutton personer som i så väl yrke som på fritid är just en eldsjäl.17 av Lunds eldsjälarAlicia López Åkerblom, ordf.

BT - 07 feb 14 kl. 11:13

Sportiga eldsjälar prisades

Priset "Sätila stordåd" för år 2013 tilldelas i år några av Sätila Sportklubbs eldsjälar - Bernth Andreasson, Curt Andreasson, Tord Börjesson, Lage Gunnarsson, Jens Gustavsson, Sven Gustavsson, Magnus Nilsson, Kjell Pettersson och Jan Österström. Motiveringen är att de gör ett ovärderligt arbete för att Sätila Sportklubb (SSK) med dess aktiviteter och anläggningar ska fungera. Det är femte gången priset delas ut.

SmålandsPosten - 03 okt 19 kl. 20:33

Landsbygdens eldsjälar prisades på gala

För sjunde året i rad hölls Kugghjulsgalan på Residenset i Växjö. Under kvällen prisas och uppmärksammas landsbygdens eldsjälar. Årets lantbrukare blev Per Jonasson på Hänjarp jord och skog..

Sydsvenskan - 04 maj 16 kl. 14:46

Starkt om eldsjälar

”Det är så långt från all cynism”, säger min sambo med rörelse i rösten när vi tittar på SVT:s serie ”Känn dig som hemma”. Vi får följa föreningen Hej främlings insatser för att göra livet mer meningsfullt för runt 300 asylsökande som bor på flyktingförläggningen Grytan utanför Östersund. En grupp eldsjälar, de flesta unga kvinnor, åker dit och umgås, arrangerar löpträning, cykelturer, körsång och allt möjligt som tränger undan tristessen och ångesten i väntan på beslut om uppehållstillstånd.

Skånskan - 04 jun 19 kl. 20:30

Eldsjälar fick finaste utmärkelsen

FURULUND Två eldsjälar i Furulunds IK har fått riksidrottsförbundets högsta utmärkelse, förtjänsttecken i guld, som bara delas ut till 100 personer vartannat år.Utmärkelsen tog de emot i Jönköping vid riksidrottsmötet den 25 maj av förbundets ordförande, Björn Eriksson.
– Mycket hedrande, säger Tore Jönsson, 76 år och en välkänd profil i Furulund med omnejd.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:36

Eldsjälar och generationsbyte på Högsåra

En ö i förändring, men samtidigt en ö som hållits så som den alltid varit. Högsåra försöker lyckas med konststycket att vara en modern ö, men samtidigt bevara det gamla. Då man stiger av färjan som tar en till Högsåra från Svartnäs möts man av en skylt med texten ”Låt bilen stå, cykla eller gå”.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:36

Eldsjälar och generationsskifte på Högsåra

En ö i förändring, men samtidigt en ö som hållits så som den alltid varit. Högsåra försöker lyckas med konststycket att vara en modern ö, men samtidigt bevara det gamla. Då man stiger av färjan som tar en till Högsåra från Svartnäs möts man av en skylt med texten ”Låt bilen stå, cykla eller gå”.

YLE - 08 jan 14 kl. 10:07

Eldsjälar - finns de längre?

Entusiast, pådrivare, idèspruta, inspiratör, primus motor...alla är de synonymer för eldsjälar. Och du har säkert stött på dom i något sammanhang.

NSD - 17 maj 13 kl. 18:26

Kulturstipendiater och eldsjälar

Gällivare kommun har utsett årets kulturstipendiater och eldsjälar. Systrarna Ann-Mari Falk och Inga-Maj Falk blir årets eldsjälar. Kulturstipendium går till Erik Niva, Martin Wirén och Elina Israelsson..

SmålandsPosten - 11 sep 13 kl. 14:02

Musikens eldsjälar har lyckats igen!

En ny konsertsäsong tar sin början. Ett storslaget projekt som efter 28 säsonger förknippar orten Tingsryd inte bara med öl och hockey utan även med musik! ?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

”Januari en lysande deckarmånad”

Det andra avsnittet av Deckardårarnas podd handlar bland annat om böckerna De drabbade av Karin Wahlberg och Nämn inte de döda av Christina Wahldén..

Skånskan - 5 timmar sedan

”Inte tid att tycka synd om oss själva”

HANDBOLL Det är med två raka derbyförluster som Eslövs HF kommer till avkast i onsdagskvällens division 2-hemmamatch mot serieledaren Fjärås.
– Det kan bara bli bättre, menar Henrik Hurtig, EHF:s spelande tränare.27-28 mot Trelleborgs HBK följdes av 22-25 mot H43 Lund.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nilsgården saknar bygglov för lägenheter

lövestad Sedan sommaren 2018 har det bott folk i fastigheten Nilsgården, trots att det saknas bygglov för lägenheterna.
Dessutom finns det misstankar om legionellabakterier i vattnet.
Nu kräver Sjöbo kommun ett möte med fastighetsägaren.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ägaren: Jag kände inte till detta

LÖVESTAD Fastighetsägaren till Nilsgården, Ante Cavala, säger att han blev chockad och orolig när han fick samtal från kommunen om att det saknas bygglov för lägenheter.– Jag kände inte till detta när jag köpte fastigheten i befintligt skick. Jag gick igenom alla papper med banken och mäklaren men tyvärr har vi och den förra ägaren missat detta.

Skånskan - 6 timmar sedan

51 kvadratmeter stort hus i Ludvigsborg sålt till ny ägare

Ludvigsborg Fastigheten på adressen Ekbackevägen 3 i Ludvigsborg har fått en ny ägare. Köpare är Amek Svetsmekano AB, sedan tidigare boende på just Ekbackevägen och säljare är Thomas Nilsson. Köpet blev klart i februari 2020 och priset blev 600 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Unga provade på att pricka rätt

SVEDALA – Är det svårt? Försök sätta ringen på den svarta pricken, instruerar ungdomsledare Carina Skoog ett av alla barn som provade på skytte en trappa ner i Svedala sporthall.Större och mindre barn passade på tisdagen på att testa vad det här med skytte egentligen handlar om.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fredricson fick körkort indraget

Grevlunda Hoppryttaren Peder Fredricson, som bor i Grevlunda utanför Vitaby, har fått sitt körkort återkallat efter att ha kört 116 kilometer i timmen på en 70-väg.– Det här är en välbehövlig läxa och ett korrekt beslut. Det är bättre att hålla sig inom hastighetsbegränsningarna, punkt slut, säger han till Sportbladet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hus på 107 kvadratmeter från 1931 sålt i Löberöd

Löberöd Patrik Lindeberg, 31 år, från Ludvigsborg har köpt huset på adressen Högseröd 1020 i Löberöd av säljaren Anne och Daniel Persson. Köpesumman blev 2 300 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2020. Huset är byggt 1931 och har en boyta på 107 kvadratmeter.

Skånskan - 8 timmar sedan

Slog äldre kvinna med glasflaska

Malmö Den 60-årige mannen slog en flaska i huvudet på kvinnan han haft ett förhållande med i fem år.
Nu åtalas mannen för grov misshandel, och riskerar utvisning om han döms.För en månad sedan hittades en äldre kvinna svårt skadad i Raoul Wallenbergs park Hon blödde kraftigt efter att ha fått en flaska slagen mot huvudet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Föreläser om hästhandlare

SVALÖV Det ska handla om hästhandlare på Svalövs bibliotek. Bo Ingvar Svensson kommer på besök tisdagen den 17 mars klockan 17 och berättar om hästhandlaryrket förr och nu och om hästhandlare vi minns.
Bo Ingvar Svensson fick Svalövs kommuns kulturpris 2019 för sitt arbete med Landsbygdens hus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.