SVT > Inrikes

Thursday, 20 February, 09:48

SVT - 13 feb 20 kl. 21:40

Jobben gick till unga på callcenter – äldre och erfarna fick sparkenSCB kallade det arbetsbrist. Och gjorde sig av med ett stort antal äldre och erfarna intervjuare. Arbetsuppgifterna gick till istället till ungdomar på callcenter. Syftet var att spara pengar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jobben, gicktill , unga, callcenter, äldreoch , erfarna, fick sparken
SN - 12 sep 16 kl. 05:30

Trögt för jobben åt unga trainees

Regeringens satsning på traineejobb skulle bana väg för fler unga på arbetsmarknaden. Hittills har bara ett fåtal sådana jobb registrerats – och inte något enda i Nyköping..

Nyheter 24 - 17 sep 15 kl. 10:05

Unga är inte lata – de vill bara inte jobba med meningslöst skräpOm skribenten

I går publicerade Göteborgsposten en nyhetsartikel om att ett företag i Göteborg hade hundra lediga tjänster ute på Arbetsförmedlingens platsbank, men inte hade fått in några sökande. Precis som alltid när den typen av artiklar skrivs delas de av moraliserande vuxna som förfasar sig över hur lata och omotiverade alla unga är.Jag måste erkänna att jag blir lite trött.

Hela Gotland - 19 aug 11 kl. 04:00

Jobb för unga inom hotell och restaurang

Jobben för unga på Gotland finns inom hotell- och restaurangbranschen. Det visar en ny undersökning..

Aftonbladet - 09 okt 13 kl. 12:51

En av fem unga i Oslo är svensk

Konkurrens om jobben oroar unga norrmän.

BT - 18 nov 12 kl. 08:50

Jobben lockar unga till Norge

Låg arbetslöshet, höga löner och arbetsgivarna älskar svenskar. Ungefär den beskrivningen ger många av de Sjuhäradsbor som rest till Norge. ?

SN - 15 maj 14 kl. 06:55

Jobben de unga vägrar

Bara en handfull personer har sökt till industritekniska gymnasieutbildningar i Nyköping och Oxelösund till hösten. De fyller inte på långa vägar glappet efter alla som går i pension de närmsta åren. Hur ska det gå?

GöteborgsPosten - 27 sep 13 kl. 06:00

Jobben gick till chefens anhöriga

En enhetschef på Naturhistoriska har i åratal anställt sina barn och nära anhöriga. Även museichefen Ann Strömbergs son har jobbat på museet i perioder..

Barometern - 01 aug 13 kl. 07:27

Unga anställda pressas till att luras

Två före detta anställda vittnar om att callcentret i Kalmar pressar sina unga anställda att ljuga och lura gamla människor över telefon. ? De säger att vi ska ljuga.

Barometern - 17 maj 14 kl. 09:51

Unga behöver arbete

Handeln samt hotell- och restaurangbranschen är några av Sveriges största ungdomsarbetsgivare. I förhållande till befolkningen i stort är unga överrepresenterade i båda dessa branscher och det är här många unga får in sin första fot på arbetsmarknaden. Bara i mars månad anmäldes 400 lediga jobb i Kalmar län inom dessa branscher.

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 06:23

Ya-jobb ger plats för fler unga på arbetsmarknaden

Jobben är nya Moderaternas viktigaste fråga. Strävan efter full sysselsättning är ett centralt mål. Strävan efter full sysselsättning är också strävan efter att minimera utanförskapet i samhället.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

M, KD och V överens om arbetskraftsinvandring

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit överens om att agera tillsammans för att ändra reglerna om arbetskraftsinvandring, skriver de i ett pressmeddelande..

SVT - 1 timme sedan

Marmorstein: Socialdemokraterna blöder åt två håll

Sverigedemokraterna är största parti i Novus mätning om väljarnas sympatier medan Socialdemokraterna fortsätter att tappa stöd. – S väljare efterlyser olika saker och partiet förmår inte att ge övertygande svar, säger Elisabeth Marmorstein i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 2 timmar sedan

SD största parti i ny mätning – S fortsätter tappa

Sverigedemokraterna är Sveriges största parti enligt SVT/Novus februarimätning. Trenden är tydlig, sedan valet 2018 har Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet vuxit i samma takt som Socialdemokraterna rasat i opinionen..

SVT - 3 timmar sedan

16-åringarna misstänks ha rånat Liam – nu faller domen

Rånarduon filmade när de förnedrade Liam – och spred klippet i sociala medier. I dag faller domen mot två 16-åriga pojkar som misstänks för överfallet..

SVT - 7 timmar sedan

En person gripen efter skottlarm i Stockholm

En man i 20-årsåldern greps i Gamla Enskede i södra Stockholm under natten mot torsdagen..

SVT - 11 timmar sedan

Pekade ut Skandiamannen i artikel 2018: ”God chans att det är han”

Sommaren 2018 pekade journalisten Thomas Petersson ut den så kallade Skandiamannen som Olof Palmes mördare. Två år senare kommer chefsåklagare Krister Petersson att antingen åtala någon för mordet eller lägga ner utredningen. – Jag har känsla att man har något mer än det jag kunde berätta, säger Thomas Petersson till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Palmeåklagaren: Vi har spår som är intressanta för utredningen

Innan sommaren kommer någon åtalas för mordet på Palme, eller så läggs utredningen ner. Det berättade Palmeåklagaren Krister Peterson för SVT:s Veckans brott..

SVT - 13 timmar sedan

Nytt projekt ska hjälpa oskyldigt dömda – första fallet är valt

Med inspiration från USA ska Oskyldighetsprojektet kämpa för att ge felaktigt dömda upprättelse. Det första fallet ligger redan på bordet. – Det finns ett stort mörkertal i Sverige, säger advokat Björn Hurtig som är ordförande för projektet..

SVT - 13 timmar sedan

Quick, ”Ulf” och Linna – tre kända fall där dömda friats

Sverige är inte förskonat från rättsskandaler, vi reder ut tre kända fall där dömda fått resning..

SVT - 14 timmar sedan

Systembolaget stämmer dansk vinapp

Systembolaget stämmer den danska vinappen Vivino. Företaget bryter mot alkoholmonopolet genom att leverera vin till svenska hushåll, hävdar Systemet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.