Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 25 February, 06:23

Blekinge Läns tidning - 13 feb 20 kl. 21:34

Nya idéer för bostadsområdet från 70-taletBostadsområdet Killingen i Backabo var splitter nytt för 50 år sedan. Studenter på BTH har tävlat med idéer för hur 70-talsprojektet ska se ut på 2020-talet..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Killingen, Backabo, BTH

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya idéerför , bostadsområdetfrån , 70-talet
HBL - 04 jan 15 kl. 04:59

Det byggs vid banan – enligt VR:s önskan

Bostäder, samlingslokaler och tåg börjar i Åbo vara så nära varandra att det leder till ömsesidiga begränsningar av verksamheten. Järnvägsbolaget kan ändå inte helt två sina händer – byggandet av bostäderna sker på VR Groups initiativ.Arkitekt Christina Hovi blev inte direkt överraskad då hon hörde om läckan på bangården.

Skånskan - 18 apr 18 kl. 14:00

Aktivitetspark ska ge Bergaområdet ett lyft

ESLÖV En aktivitetspark håller på att anläggas på bostadsområdet Berga i Eslöv.
Vid gemensamhetscentret Träffpunkten, mitt i området, satsas på en stor yta där folk kan mötas och göra saker tillsammans med odlingar, grillplats, fotbollsplan, naturhinderbana med mera.Berga är Eslövs största bostadsområde med sina 360 lägenheter, ett så kallat miljonprogram som byggdes 1967-1969 av det kommunala bostadsföretaget Ebo.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:40

Snart ska det rivas och byggas nytt på Jussarö i Ekenäs skärgård

Hamnen på Jussarö i Ekenäs skärgård kan i framtiden byggas ut med nästan 1 000 kvadratmeter. Däremot kan de förfallna bostäderna från öns tid som gruvsamhälle rivas och inte ersättas med nybyggen. Raseborgs stad gör som bäst upp en ny plan för den östra halvan av Jussarö eftersom försvaret inte längre använder det som övningsområde.

YLE - 20 nov 19 kl. 05:52

Det kan ta decennier för förorter att skaka av sitt dåliga rykte - "Jag hade fördomar innan vi flyttade hit" säger Månsasbon Maria

Månsas var en av Helsingfors första förorter. Bostadsområdet med höghusen byggdes på 1950-talet för att lösa bostadsbristen som orsakats som en följd av kriget och flyttningsrörelsen. Stadsdelen har redan länge haft ett dåligt rykte, men nu börjar invånarantalet peka uppåt och ryktet tyna ut..

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

YLE - 10 jun 17 kl. 10:03

Husen som skulle rivas, men ännu står kvar – om tio år är det betongförorten som gentrifieras

Då kameran åker fram utanför köpcentret i Rönnbacka i Helsingfors hojtar någon från dunklet: ”Hej, inte får du fota oss utan lov!” Reportern och professorn vandrar iväg till en annan sida av byggnaden.
Köpcentret i Rönnbacka.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

YLE - 29 jan 13 kl. 07:34

Micaela Röman trivs i det gamla mentalsjukhuset i Nickby

I början av 2000-talet byggdes Nickby sjukhusområde i Sibbo om till ett bostadsområde. Nickby sjukhus är ett tidigare mentalsjukhus och området är numera hem för hundratals människor. En av dem som köpte lägenhet i Nickby var Micaela Röman.

YLE - 29 jan 13 kl. 04:50

Sjukhusområdet i Roparnäs kunde bli nytt hem för tusen vasabor

Vad som händer med det 30 hektar stora sjukhusområdet i Roparnäs i Vasa efter att patienterna flyttas till Vasa centralsjukhus om några år är än så länge oklart. Nu är det Vasa sjukvårdsdistrikt som äger området och de elva byggnader som finns där men i framtiden vill sjukvårdsdistriktet bli av med området. Inga officiella förhandlingar har än så länge förts mellan Vasa stad och Vasa sjukvårdsdistrikt, men staden är intresserad av Roparnäs sjukhusområde.

YA - 23 mar 18 kl. 00:01

Nytt bostadsområde har någonting för alla

För första gången sedan Saritslöv blev till på 1970-talet byggs ett helt nytt bostadsområde i Skurup. Och på Västeräng är tanken att det ska finnas någonting för alla..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Man gripen för inbrottsförsök på bilverkstad

En man greps sent på måndagskvällen, misstänkt för att ha tagit sig in hos en bilverkstad i Olofström. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Manlig regi i åtta av tio biofilmer

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Özz Nûjen firar 20 år som komiker

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Anders och Måns turnerar vidare i höst

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Inför playoff – ljust skadeläge för Krif

På tisdag kväll väntar Krifs första match mot Vimmerby i playoff till allvenskan. – Det är första gången sedan augusti som vi har alla spelare tillgängliga, säger Krif-tränaren Emil Ivansson. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Dagens ros

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Halv miljon pluggar med studiemedel

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Fler flyttlass går från storstäderna

Det går fler flyttlass från än till Stockholm, Göteborg och Malmö. Och trenden blir allt tydligare. I Stockholms län har antalet som flyttar ut ökat kraftigt det senaste året.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Johnossi: Vi isolerade oss på en herrgård

Johnossi är tillbaka med ett femte album, "Torch/flame". Bandets storhet i Tyskland har lett till att de numera tillhör skivbolagets Berlinkontor..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Gui Minhai döms till tio års fängelse

Den svenske förläggaren Gui Minhai döms till tio års fängelse av domstolen i kinesiska Ningbo. Han döms för att ha försett utländsk makt med underrättelser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.