YA > Nyheter

Monday, 24 February, 19:14

YA - 13 feb 20 kl. 21:26

Gömda barnen: Ännu ett bakslag för Ystads kommunKommunen överklagade lättnaderna i kontakten mellan de gömda barnen och deras föräldrar som förvaltningsrätten beviljade. Men kammarrätten avslår överklagandet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gömda, barnen, Ännuett , bakslagför , Ystads, kommun
Kristianstadsbladet - 13 feb 20 kl. 21:26

Gömda barnen: Ännu ett bakslag för Ystads kommun

Kommunen överklagade lättnaderna i kontakten mellan de gömda barnen och deras föräldrar som förvaltningsrätten beviljade. Men kammarrätten avslår överklagandet..

Skånskan - 30 okt 19 kl. 11:42

Utredning om fallet med de gömda barnen är klar – visar på allvarliga brister i skyddsnätet för barn

Ystad Ann-Marie Begler har utrett fallet med de gömda barnen i Ystad och rapporten, som presenterades för kommunen i dag på förmiddagen, visar på allvarliga brister i skolpliktsbevakningen och anmälningsskyldigheten enligt socialtjänstlagen.Det var för ett år sedan som socialförvaltningen i omhändertog fyra barn i en familj i Ystads kommun. I nio år hade kommunen trott på föräldrarna att barnen fick hemskolning digitalt genom en utbildning i USA för att de reste mycket mellan olika länder på grund av deras företag.

YA - 12 jun 19 kl. 22:40

Rädda barnen kräver utredning om de gömda barnen

Rädda barnen i Ystad kräver en oberoende extern utredning av kommunens hantering av de gömda barnen i Ystad. – Det får inte hända igen, säger Bertil Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Ystad och i det södra distriktet..

BT - 10 dec 14 kl. 14:28

Fredspris till de "glömda barnen"

Den högtidliga ceremonin där Nobels fredspris delas ut i Oslo rådhus stördes av att en ung man klev upp på podiet när Malala Yousafzai skulle få sitt pris. Mannen bar en flagga som såg ut att vara mexikansk och hade en kamera om halsen. Han blev raskt bortförd av säkerhetsvakter.

YA - 03 jul 19 kl. 17:55

Rapporten om de gömda barnen är klar

Efter att fallet med gömda barnen fått uppmärksamhet vill nu Skolinspektionen ta reda på hur det har kunnat ske att barnen aldrig gått i skolan. De har därför krävt att få in ett yttrande från Ystad kommun, ett yttrande som nu har färdigställts och skickats iväg. – Jag hoppas att vi får en reaktion på det, så rapporten inte bara blir en hyllvärmare som så mycket annat, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Göran Göransson (KD)..

Kristianstadsbladet - 03 jul 19 kl. 17:55

Rapporten om de gömda barnen är klar

Efter att fallet med gömda barnen fått uppmärksamhet vill nu Skolinspektionen ta reda på hur det har kunnat ske att barnen aldrig gått i skolan. De har därför krävt att få in ett yttrande från Ystad kommun, ett yttrande som nu har färdigställts och skickats iväg. – Jag hoppas att vi får en reaktion på det, så rapporten inte bara blir en hyllvärmare som så mycket annat, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Göran Göransson (KD)..

YA - 03 jul 19 kl. 10:05

Insändare: Utredningen om de gömda barnen är dömd att misslyckas

Hur mycket kommer utredningen av ärendet med de gömda barnen att kosta Ystads kommun?.

YA - 01 aug 19 kl. 19:05

Efter fallet med de gömda barnen: Revisorerna kritiserar Ystads skolpliktsbevakning

Först var revisorerna ganska nöjda med hur kommunen hanterar frånvaro i skolan. Men efter avslöjandet om de gömda barnen som inte gått en enda dag i skolan, är revisorernas ton en helt annan. .

YA - 08 feb 20 kl. 11:07

Utredningen om de gömda barnen ska presenteras på öppet möte

Utredaren Ann-Marie Begler har bjudits in till Ystad för att presentera sin utredning om de gömda barnen i Ystad för allmänheten..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Pekka Haavisto: Evakueringsoperation från al-Hol pågår – barnen ännu inte hos finländska myndigheter

Utrikesminister Pekka Haavisto bekräftar att en operation för att evakuera två barn från al-Hol-lägret har inletts. Enligt Haavisto är barnen ännu inte hos finländska myndigheter..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Extremväder: Åmynning flyttade flera hundra meter på någon vecka

Den senaste tidens extrema väder har fått Klammersbäcken att skära in i stranden och rinna ut flera hundra meter längre norrut. I den nya åfåran syns resterna av ett fort från andra världskriget – och ett par flitigt fotograferade stolar har fått maka på sig..

YA - 30 minuter sedan

Litet barn knivhotades av skolbarn

YA - 45 minuter sedan

Myndighet: Ingen pandemi – ännu

Risken för en smittspridning i Sverige är fortfarande liten. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell till TT. Men trots att det pågår en smittspridning i Italien med hundratals fall, vill han inte kalla det för en pandemi..

YA - 45 minuter sedan

38-årige Michele: Folk bunkrar handsprit

Michele Cestari, 38, har skickats hem från jobbet i miljonstaden Milano på obestämd tid efter virusutbrottet. Han säger att butikerna har sålt slut på handsprit och städprodukter..

YA - 45 minuter sedan

Lyckad start när Österlen ordnade cup – i Skurup

– Det blev precis som önskat. Kanske lite bättre till och med. Österlen FF:s ungdomsansvarige, Martin Biärsjö, var belåten efter att man genomfört första upplagan av Action & Trend cup i Nils Holgersson-hallen i Skurup..

YA - 1 timme sedan

Brottning: Jämnt inför avslutningen i YA-cupen

BK Pan drog nytta av sin hemmaplansfördel i den andra omgången av YA-cupen i brottning och vann med knapp marginal före Marsvinsholm. Därmed är det fortsatt jämnt i totalen och inget är givet inför avslutningen i Svarte även om Marsvinsholm är i ledningen i nuläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.