Skånskan > Opinion

Thursday, 20 February, 09:50

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:25

Hellre rätt än snabbtTransportsystemet står inför en genomgripande omprövning. Den drivs av klimatfrågan men också av att fossila drivmedel är fysiskt begränsade. Därför måste framtidens transporter se annorlunda ut än idag.
Flygets framtid är högst osäker. Det finns inga tekniska genombrott som talar för att vi kommer att kunna ersätta dagens passagerare och transportflyg med eldrivna flygplan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Riksrevisionsverket, Kina, Sverige, Asien, Sidenvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hellrerätt , än, snabbt
Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 17 kl. 15:11

Rätt hellre än snabbt

... Michael Karlsson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet, som har lett en studie om svenskarnas attityder till fel och rättelser i digitala medier..

Barometern - 23 sep 14 kl. 07:30

?Hellre kompetens än ett logistikcentrum?

Skrota planerna på ett logistikcentrum i Kalmar.
Satsa i stället på ett kunskapscentrum för e-handel.
Det budskapet ger branschens tunga aktörer.

Sydsvenskan - 15 mar 13 kl. 06:30

Tumblr-konsten växer snabbt

I vintras dödförklarades sjöpunken. På ett år hade subkulturen hunnit födas, frodas och slutligen blivit så mainstream att döden var dess oundvikliga slutsteg. Allt var Rihannas fel.

BT - 20 sep 11 kl. 16:15

Hermansson: Förtroendet kan snabbt försvinna

Räknat i kronor och ören kan man alltid kora vinnare och förlorare. Men en statsbudget är något mer än bara en fråga om vad som hamnar direkt i plånboken. Budgeten vittnar främst om hur våra folkvalda företrädare ser på sina möjligheter att styra framtiden.

BT - 20 sep 11 kl. 16:15

Hermansson: Förtroendet kan försvinna snabbt

Räknat i kronor och ören kan man alltid kora vinnare och förlorare. Men en statsbudget är något mer än bara en fråga om vad som hamnar direkt i plånboken. Budgeten vittnar främst om hur våra folkvalda företrädare ser på sina möjligheter att styra framtiden.

Sydsvenskan - 24 mar 13 kl. 06:30

Förändringen måste ske snabbt

På promenad i Rom ser jag två unga präster komma cyklande längs Corso Vittorio Emanuele. De har kavlat upp ärmarna på sina svarta skjortor och en av dem har en aerodynamisk hjälm som ser ut som något från en Batmanfilm. De trampar snabbt vidare mot bron och Vatikanen.

HBL - 09 feb 15 kl. 04:00

Föräldrar väljer hellre daghem

Familjedagvården tappar i popularitet i hela Finland, speciellt i stora städer. I Esbo önskar lokalpolitikern Kirsi Louhelainen att staden ska satsa mera på den här vårdformen.Familjedagvårdarna är i snitt äldre än daghemspersonalen och när de går i pension finns det ingen som tar över.

GöteborgsPosten - 11 okt 16 kl. 06:00

"Läser hellre en bok än kollar en match"

Albin Stenberg, mittsexa i RIK, har snabbt kommit in i sin nya klubb. Men utanför plan bryr han sig inte särskilt mycket handboll. – Jag läser hellre en bok, säger han..

YLE - 29 jan 17 kl. 08:16

Hyllad Kurri oroad över målmängden i NHL: ”Hellre 7–6 än 2–1”

En rörd Jari Kurri hyllades i helgen som en av NHL:s 100 bästa spelare genom tiderna. Och målsprutan passade samtidigt på att slå ett slag för offensiv gladhockey. Över 600 mål i NHL hjälpte Jari Kurri att ta en plats på ligans egen lista över de 100 främsta spelarna.

BT - 09 sep 13 kl. 11:53

Hellre vått än torrt konstgräs

Om man bortser från det roliga i att man kan vattna konstgräs så är frågan: Ska planen vattnas i Astana? "Ja, det hoppas jag", säger Mikael Antonsson. VM-kvalmötet med Kazakstan spelas på konstgräs, och det ställer till det något för spelarna som är allt annat än vana med underlaget.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Sverigedemokraterna åter största parti

Sverigedemokraterna är Sveriges största parti enligt Novus/SVT februarimätning. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet växer i samma takt som Socialdemokraterna rasat i opinionen.Undersökningen visar att Sverigedemokraterna för andra gången i en SVT/Novus undersökning är det största partiet och Socialdemokraterna halkar ner på en andraplats.

Skånskan - 30 minuter sedan

Dumpade 40 däck med fälg

Rydsgård Någon gång mellan tisdag och onsdag har en ännu okänd person gjort sig skyldig till nedskräpning genom att slänga över 40 däck med fälg på en allmänparkering, en halvkilometer från Rydsgårds gods egendom..

Skånskan - 13 timmar sedan

Vill ha konstmuseum i city

MALMÖ Ett konstmuseum i centrala Malmö ger i dagsläget den mest kompletta helhetsupplevelsen.
Samtidigt minskar möjligheterna att påverka den fysiska miljön genom att marken är privatägd vid Triangeln.Det är några av slutsatserna i den fördjupade lokaliseringsutredning som
Wingårds arkitekter har genomfört på uppdrag av kulturnämnden i Malmö.

Skånskan - 13 timmar sedan

Sprängdeg hittat hos Satudarahmedlem

Malmö När polisen gjorde husrannsakan hemma hos en 22-årig man och dennes 19-åriga flickvän hittades sprängdeg i kylskåpet. I bostaden fanns också en väst som med emblem från mc-gruppen Satudarah.
Nu ställs både mannen och hans flickvän inför rätta, misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och för narkotikabrott.

Skånskan - 14 timmar sedan

En tur på hästryggen lockade trots hällregn

STAFFANSTORP Att få sitta på hästryggen en liten stund lockade barnen från Lilla Emilia så pass att de trotsade onsdagens hällregn och promenerade till Torget.
Där fick de klappa om ponnyerna Ludvig och Sixten och prova på att rida ett varv.Sportlovet är i full gång och även om vädret kunde varit bättre tar sig många lovlediga med gott humör till de skiftande aktiviteter som bjuds i kommunen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Miljonrabatt på skolmoduler

eslöv Modulerna på Norrevångsskolan blev betydligt billigare att sätta på plats än beräknat.Kommunen hade räknat med att etableringen skulle gå lös på 5,1 miljoner kronor. Men när servicenämnden nu gjort en slutredovisning av projektet visar det sig att kostnaderna stannade vid drygt 2,4 miljoner.

Skånskan - 14 timmar sedan

Lakvatten måste pumpas ut i Rönne å

ESLÖV/STEHAG Det myckna regnandet har gjort att lakvattnet vid Rönneholms avfallsanläggning varit nära att svämma över sina breddar. För första gången på två år måste Mellanskånes renhållnings AB, Merab, lätta på trycket och pumpa ut lakvatten i Rönne å.Det finns ett miljötillstånd med provisoriska föreskrifter som ger Merab rätt att släppa ut 80 000 kubikmeter lakvatten i ån varje kalenderår.

Skånskan - 14 timmar sedan

Döms till vite för svartbyge

Skurup Fastighetsaktiebolaget Bjurling, som ägs av Dan Persson, måste betala ett vite på 100 000 kronor för två svartbyggda vindslägenheter på Järnvägsgatan i centrala Skurup efter en dom i mark- och miljödomstolen.Kommunens mMyndighetsnämnd för miljö och bygnad beslutade i mars 2019 att Fastighetsbolaget Bjurling skulle återställa de två vindslägenheterna i fastigheten Bjurling 14 på Järnvägsgatan i Skurup eftersom de byggts utan bygglov.
Återställandet skulle ske inom tre månader, men vid kommunens tillsyn i slutet av juli konstaterades att bolaget inte gjort detta.

Skånskan - 14 timmar sedan

Svaneholms slott visades för fackfolk

Skurup Svaneholms slott har besökts av ett trettiotal slottsintresserade representanter från flera Östersjöländer.
Inom EU-projektet South Baltic Manors ska slott och kloster i Sydöstra Skåne bli mer attraktiva för turister.På Svaneholms slottsplan står Gunni Blixen, som är vice ordförande i museiföreningen och slottsguide, i regn och kyla och väntar på en buss med ett trettiotal deltagare verksamma inom EU-projektet South Baltic Manors.

Skånskan - 14 timmar sedan

Vitvinsstuvad lake

MAT Den torskbesläktade laken är en av våra mest underskattade matfiskar och perfekt som huvudrätt i menyn. Det här är ett gammeldags sätt att tillaga den. Tack vare den unika konsistensen kokar den inte sönder utan bibehåller sin struktur.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.