Skånskan > Opinion

Sunday, 23 February, 11:30

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:26

Trappa upp information om coronavirusetTorsdagen blev en dyster dag vad gäller nyhetsförmedlingen kring coronaviruset, som nu döpts till Covid 19. Tidigare i veckan fanns förhoppningar om en avmattande spridning av viruset. Men i går vaknade svenska folket till nya alarmerande siffror från Kina om 242 nya dödsfall och 14 840 fler smittade. Som om inte det var nog så upptäcktes också ett misstänkt fall i Svalöv.
Från auktoritativt håll kommer dessutom nu alltmer alarmerande tongångar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Covid, Kina, Svalöv, WHO, Björn Olsén, Expressen, Eslövs, Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trappaupp , informationom , coronaviruset
Cornucopia - 24 jan 20 kl. 11:20

WHO - inget internationellt nödläge pga coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO har inte utlyst något internationellt nödläge på grund av coronaviruset, och man ska som allmänhet ta det lugnt och inte överdriva situationen eller sprida desinformation. Pandemi betyder inte att folk kommer dö som flugor och de som avlidit har främst varit kända som riskgrupp, som äldre, sjuka, personer med nedsatt immunförsvar och liknande. Detta skiljer sig alltså inte från t ex influensa, och är inte som svininfluensan, som dödade friska med starkt immunförsvar.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 20:52

VM skjuts upp på på grund av coronaviruset

Inomhus-VM i friidrott skjuts upp i ett helt år till följd av coronaviruset. Det meddelade det internationella friidrottsförbundet, IAAF, på onsdagen.Inomhus-VM skulle ha ägt rum i Nanjing, Kina, mellan 13 och 15 mars i år.

YLE - 13 feb 20 kl. 16:23

EU-länderna betonar vikten av information och koordinerad bekämpning av coronaviruset - resenärer ska få bättre information

EU:s hälsoministrar har diskutera betydelsen av koordinering för att förhindra en spridning av coronaviruset covid-19 i Europa..

Expressen - 26 jan 20 kl. 16:26

Världslagen stoppas – efter coronaviruset

Nu stoppas världens bästa lag i den kinesiska ligan LPL.På grund av coronaviruset så skjuts allt spel upp av säkerhetsskäl.”Vi ber om ursäkt för att det har blivit så här och kommer med mer information när vi kan”, skriver ligan på Twitter..

IDG - 31 jan 20 kl. 12:28

Facebook agerar mot falska rykten om coronaviruset


Facebook ska hjälpa till i kampen mot nya coronaviruset, både genom att hindra spridningen av falsk information och genom att förse forskare med data..

Dagens Media - 31 jan 20 kl. 14:41

Google hjälper WHO sprida kunskap om Coronaviruset

Google och WHO samarbetar för att sprida information om Coronaviruset..

Länstidningen i Södertälje - 05 feb 20 kl. 11:45

Därför informerar Nykvarn om coronaviruset på sin hemsida

Under onsdagsförmiddagen la Nykvarns kommun ut information om coronaviruset på sin hemsida, för....

P3 - 24 jan 20 kl. 14:55

Student i Wuhan: "Ett hav av missvisande information"

I sociala medier sprids bilder och filmer från kinesiska städer tillsammans med information om coronaviruset. Enligt studenten Andrea Bonfanti, bosatt i den kinesiska staden Wuhan, så är det svårt att sålla och att det förekommer rykten..

Cornucopia - 13 feb 20 kl. 10:37

Rapporter om de första leveransproblemen på grund av coronaviruset SARS-CoV-2 - The Economist sänker global tillväxtprognos

Anekdotiska rapporter om leveransproblem på grund av coronaviruset SARS-CoV-2, bland annat från företagsåterförsäljare för HP, börjar nå bloggen. Samtidigt sänker The Economist sin globala BNP-prognos med 0.1 procentenheter givet att sjukdomens spridning är stoppad i mars.

Cornucopia - 15 feb 20 kl. 15:16

New York Times om hur coronaviruset visar hur människor felbedömer risker

Ansedda New York Times har en föredömlig populärvetenskaplig artikel om hur människan felbedömer risker, vilket aktualiseras i den överdrivna rädslan för coronavirusutbrottet.
Times Square, New York.Människans psyke är dålig på att bedöma risker.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Misshandlad man hittad i trappuppgång

Östra Göinge En skadad man anträffades under söndagsmorgonen i en trappuppgång i Knislinge. Mannen är förd med ambulans till sjukhus.Polis larmades till Föreningsgatan där mannen anträffades i en trappuppgång.

Skånskan - 14 timmar sedan

De gick vidare till final

Hanna Ferm med bidraget Brave och Victor Crone med Troubled waters tog sig direkt till final. Hanna Ferm, som även deltog förra året tillsammans med Liamoo, var favorittippad och tog sig mycket riktigt vidare till final med bidraget Brave. Även Victor Crone medverkade i tävlingen för andra gången.

Skånskan - 16 timmar sedan

Fansen älskar sitt Mello

malmö Stämningen var hög i och utanför Arenan när starten för Melodifestivalens deltävling i Malmö närmade sig på lördagskvällen.
Fansen gör nästan allt för att få vara med om evenemanget och heja på sina favoriter.Först i kön i den kalla vinden utanför Arenan stod Emilie Dalgren och Kenny Holmdal, som hade åkta tåg ner från Broby.

Skånskan - 16 timmar sedan

Ankaret vände och vann

HANDBOLL HK Ankaret ångar på i toppen av division 1 södra och på lördagen kom femte raka segern genom 26-23 (8-8) hemma mot IF Kristianstad.– En riktig kämparinsats, konstaterade tränaren Christian Lindvall belåtet efter drabbningen i Borgebyhallen.
– Kristianstad kom med ett väldigt starkt lag, förmodligen den bästa uppställningen som man haft i år det blev precis så tufft som jag hade förväntat mig.

Skånskan - 17 timmar sedan

Sämre cykelvägar men mer informerade

Kävlinge/Staffanstorp Kävlingebor upplever att de har mer inflytande och känner sig mer informerade är vad Staffanstorpsborna gör. Samtidigt är man i Staffanstorp nöjdare med gång- och cykelvägar och kommunikationer.Varje år genomför Statistiska centralbyrån, SCB, medborgarundersökningar i Svenska kommuner.

Skånskan - 17 timmar sedan

Hus på 120 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Mats Johansson, 63 år, är ny ägare till huset på adressen Vallåkravägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1987 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Inger Bengtsson.

Skånskan - 19 timmar sedan

Nya ägare till lantbruksfastighet i Lövestad

Lövestad Försäljningen av lantbruksfastigheten på adressen Andrarumsvägen 100-24 i Lövestad är nu klar. Nya ägare blir Anna Krondahl Persson, 28, och Andreas Persson, 29, tidigare boende på Andrarumsvägen 100-24 i Lövestad som köper fastigheten av Emil Svensson och Hanna Hansson. Huset är byggt 1944 och har en boyta på 150 kvadratmeter.

Skånskan - 23 timmar sedan

Statligt bidrag till gruvprojekt

Skåne Det brittiska gruvbolaget Scandivanadium har fått en halv miljon i bidrag från svenska staten för att utreda möjligheten till utvinningen av vanadin kring Hörby.Det är innovationsmyndigheten Vinnova som godkänt bidraget till ett halvårslångt forskningsprojekt, skriver Sydsvenskan. – Det här är ett steg på väg mot utvinning av en av världens rikaste vanadinådror, säger David Minchin, vd för Scandivanadium, till tidningen.

Skånskan - Igår: 20:53

”Liknar 1930-talets Tyskland”

HÖRBY Stefan Borgs (SD) attack på facken i Hörby väcker starka reaktioner på högsta nivå.
Akademikerförbundet SSR:s förbundsordförande Heike Erkers säger att det som händer i Hörby är oacceptabelt, och drar paralleller till utvecklingen i 1930-talets Tyskland.
Hon uppmanar Hörbyborna att gå man ur huse på måndag när det hålls en manifestation för allas rätt till en bra arbetsmiljö.

Skånskan - Igår: 16:59

Svedalas nya privata trygghetsboende byggs

Svedala Byggprojektet för särskilt boende hade ansökt om bygglov för att bygga på Segestrand i Svedala.
På torsdagens möte tog Bygg- och miljönämnden beslutet i ärendet.Tidigare i veckan skrev Skånskan om byggprojekt för särskilt boende som hade ansökt om ett lov för byggprojekt hos Svedala kommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.