Skånskan > Opinion

Wednesday, 19 February, 21:29

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:26

Ungdomsrånare blir mördareAntalet ungdomsrån var omfattande i Sverige redan för 20 år sedan. Men polisens resurser anpassades inte till denna form av kriminalitet där ungdomar med invandrarbakgrund rånar andra ungdomar. Dessutom har vi haft ett rättsväsende vars hantering av ungdomsrånarna har varit närmast ett skämt. Eftersom dessa unga rånare inte varit straffmyndiga har de om de gripits snabbt blivit fria och kunnat begå nya brott gång på gång.
Politikerna har inte förstått situationens allvar utan trott att rånepidemin skulle gå över av sig själv.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, Alliansen, Malmö, Sluta, Rimfrost, Morgan Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomsrånareblir , mördare

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vill ha konstmuseum i city

MALMÖ Ett konstmuseum i centrala Malmö ger i dagsläget den mest kompletta helhetsupplevelsen.
Samtidigt minskar möjligheterna att påverka den fysiska miljön genom att marken är privatägd vid Triangeln.Det är några av slutsatserna i den fördjupade lokaliseringsutredning som
Wingårds arkitekter har genomfört på uppdrag av kulturnämnden i Malmö.

Skånskan - 1 timme sedan

Sprängdeg hittat hos Satudarahmedlem

Malmö När polisen gjorde husrannsakan hemma hos en 22-årig man och dennes 19-åriga flickvän hittades sprängdeg i kylskåpet. I bostaden fanns också en väst som med emblem från mc-gruppen Satudarah.
Nu ställs både mannen och hans flickvän inför rätta, misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och för narkotikabrott.

Skånskan - 1 timme sedan

En tur på hästryggen lockade trots hällregn

STAFFANSTORP Att få sitta på hästryggen en liten stund lockade barnen från Lilla Emilia så pass att de trotsade onsdagens hällregn och promenerade till Torget.
Där fick de klappa om ponnyerna Ludvig och Sixten och prova på att rida ett varv.Sportlovet är i full gång och även om vädret kunde varit bättre tar sig många lovlediga med gott humör till de skiftande aktiviteter som bjuds i kommunen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Miljonrabatt på skolmoduler

eslöv Modulerna på Norrevångsskolan blev betydligt billigare att sätta på plats än beräknat.Kommunen hade räknat med att etableringen skulle gå lös på 5,1 miljoner kronor. Men när servicenämnden nu gjort en slutredovisning av projektet visar det sig att kostnaderna stannade vid drygt 2,4 miljoner.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lakvatten måste pumpas ut i Rönne å

ESLÖV/STEHAG Det myckna regnandet har gjort att lakvattnet vid Rönneholms avfallsanläggning varit nära att svämma över sina breddar. För första gången på två år måste Mellanskånes renhållnings AB, Merab, lätta på trycket och pumpa ut lakvatten i Rönne å.Det finns ett miljötillstånd med provisoriska föreskrifter som ger Merab rätt att släppa ut 80 000 kubikmeter lakvatten i ån varje kalenderår.

Skånskan - 2 timmar sedan

Döms till vite för svartbyge

Skurup Fastighetsaktiebolaget Bjurling, som ägs av Dan Persson, måste betala ett vite på 100 000 kronor för två svartbyggda vindslägenheter på Järnvägsgatan i centrala Skurup efter en dom i mark- och miljödomstolen.Kommunens mMyndighetsnämnd för miljö och bygnad beslutade i mars 2019 att Fastighetsbolaget Bjurling skulle återställa de två vindslägenheterna i fastigheten Bjurling 14 på Järnvägsgatan i Skurup eftersom de byggts utan bygglov.
Återställandet skulle ske inom tre månader, men vid kommunens tillsyn i slutet av juli konstaterades att bolaget inte gjort detta.

Skånskan - 2 timmar sedan

Svaneholms slott visades för fackfolk

Skurup Svaneholms slott har besökts av ett trettiotal slottsintresserade representanter från flera Östersjöländer.
Inom EU-projektet South Baltic Manors ska slott och kloster i Sydöstra Skåne bli mer attraktiva för turister.På Svaneholms slottsplan står Gunni Blixen, som är vice ordförande i museiföreningen och slottsguide, i regn och kyla och väntar på en buss med ett trettiotal deltagare verksamma inom EU-projektet South Baltic Manors.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vitvinsstuvad lake

MAT Den torskbesläktade laken är en av våra mest underskattade matfiskar och perfekt som huvudrätt i menyn. Det här är ett gammeldags sätt att tillaga den. Tack vare den unika konsistensen kokar den inte sönder utan bibehåller sin struktur.

Skånskan - 2 timmar sedan

Oscar II:s tårta

MAT En riktig 1800-talsdessert, här är receptet förfinat av Pontus sambo Therese och i vårt tycke ännu godare än originalet.Till 10–12 bitar, 2 timmar Botten:
5 äggvitor
3 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl mandelmjöl Krämen:
5 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 msk majsena
150 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
70 g mandelspån Gör så här:
1. Rita 3 runda ringar (21 centimeter i diameter) på bakplåtspapper.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bjud på en klassisk trerättersmeny

MAT Stjärnkockarna Pontus Frithiof och Tor Stålhandske är ett radarpar när det kommer till svensk husmanskost. Nu bjuder de på sin bästa trerättersmeny. Kanske något att laga i helgen?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.