Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 February, 21:32

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:00

Friad vill ha ersättningESLÖV En man i 40-årsåldern, bosatt i Eslövs kommun, vill ha ersättning för att han satt frihetsberövad i en månad sommaren 2017 för en misshandel som han senare friades från. Justitiekanslern ska nu ta ställning till ansökan..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV En, Eslövs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friadvill ha , ersättning
UT - 10 mar 14 kl. 14:05

Friad för människorov får ersättning

En man i 40-årsåldern får drygt 70 000 kronor i ersättning för att han varit frihetsberövad misstänkt för medhjälp till människorov och medhjälp till utpressning, men sedan friats. Själva händelsen skedde på annan ort för drygt ett år sedan. Mannen var chaufför när andra inblandade hotade och pressade en person på pengar, skriver Borås Tidning.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 11:46

Skyldig men friad nekas ersättning


I över fyra månader satt han häktad, misstänkt för mord. Sedan friades han helt från brott. Men någon ersättning från Justitiekanslern (JK) får den 66-årige mannen inte för tiden han var frihetsberövad, trots att han i princip är berättigad till det.

BT - 23 okt 14 kl. 11:46

Skyldig men friad nekas ersättning

I över fyra månader satt han häktad, misstänkt för mord. Sedan friades han helt från brott. Men någon ersättning från Justitiekanslern (JK) får den 66-årige mannen inte för tiden han var frihetsberövad, trots att han i princip är berättigad till det.

BT - 12 sep 13 kl. 18:12

Friad ulricehamnsbo får ersättning

En man i 40-årsåldern från Ulricehamn satt frihetsberövad i en och en halv månad som missänkt för flera brott. Nu har han friats och får ersättning av Justitiekanslern. Mannen satt anhållen och häktad missänkt för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och olaga hot.

BT - 16 dec 13 kl. 10:34

Friad man begär ersättning från JK

En man i 50-årsåldern från Sjuhärad som anhölls och häktades misstänkt för våldtäkt mot barn men sedan friades begär nu ersättning. Mannen anhölls i juni och fälldes av Borås tingsrätt. Hovrätten ogillade dock åtalet och han försattes i slutet av september på fri fot.

SN - 29 jul 14 kl. 20:43

Friad från mordmisstanke får ersättning

I juni 2012 anhölls en man misstänkt för försök till mord. Mannen, som senare friades från alla misstankar, satt anhållen i fyra dagar och hade reseförbud i 25 dagar. Nu beslutar Justitiekanslern (JK) om att godkänna mannens ansökan om ersättning för tiden han var frihetsberövad.

Jönköpingsnytt - 29 jan 13 kl. 05:33

Friad för förberedelse till mord - nu får han ersättning

En person hemmahörande i jönköpingstrakten får 5 000 kronor i ersättning efter att ha suttit frihetsberövad för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Det beslutar Justitiekanslern, JK..

Sydsvenskan - 19 apr 13 kl. 16:45

Friad får ersättning

En 35-årig man får 245 000 kronor i ersättning efter att ha varit frihetsberövad i nästan sex månader..

ÖstersundsPosten - 15 aug 13 kl. 15:26

Friad i kroghärvan vill ha ersättning

En av de personer som misstänktes för inblandning i den så kallade kroghärvan i Östersund, men friades av tingsrätten, har nu ansökt om ersättning..

UNT - 09 sep 13 kl. 10:15

Friad brottsmisstänkt kräver ersättning

En Östhammarsbo som suttit frihetsberövad misstänkt för ett våldtäktsförsök kräver nu ersättning från staten..

UNT - 09 sep 13 kl. 10:15

Friad misstänkt kräver ersättning

En Östhammarsbo som suttit frihetsberövad misstänkt för ett våldtäktsförsök kräver nu ersättning från staten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Parkeringsoro på Limhamn

Limhamn Redan första dagen med betalparkeringar utbröt kaos i Limhamns centrum.
Det menar flera av handlarna som liksom de boende oroas av utvecklingen.– Vi vill ha kvar vår stad i staden och fortsätta handla och ta del av andra tjänster här i centrum, men nu är stadsdelskärnan hotad, menar Camilla Marinus, som tog initiativ till en rundvandring med politikerna i tekniska nämnden för att visa på effekterna av beslutet att införa betalparkering dygnet runt.

Skånskan - 1 timme sedan

Stort bortafölje stöttar MFF

FOTBOLL
Inget tävlingsspel på ett par månader. Och strul för nyckelspelare med skador och känningar.
Malmö FF har onekligen en mycket tuff uppgift framför sig i dubbelmötet med Wolfsburg.

Skånskan - 3 timmar sedan

Särskilt boende i privat regi på gång

SVEDALA Veidekke vill vid Järnvägsgatan på Segestrand bygga ett särskilt boende med 40 lägenheter och till det 28 trygghetslägenheter.
I dag torsdag får bygg- och miljöpolitikerna deras ansökan om bygglov på sitt bord.15 personer med biståndsbeslut står just nu i kö för en plats på något av Svedalas särskilda boenden.

Skånskan - 3 timmar sedan

145 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till ny ägare

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Norregatan 25 i Sjöbo av Bernt Åke Allan Jönsson. Ny ägare är Renate Maria Leni Löfvenhamn, 79. Priset blev 2 100 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nämnd tillåter ölproduktion

BJÄRSJÖLAGÅRD Politikerna var eniga – en ny detaljplan ska fram, en plan som gör det möjligt att odla humle, brygga öl och producera honung på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Lyckas inte det finns en ny intressent som vill bygga solcellspark på marken.Nej, politikerna hade inga invändningar mot odlingsplanerna för idrottsplatsområdet i Bjärsjölagård.

Skånskan - 4 timmar sedan

Max hade flera brister

Lund. Laboratoriet MAX IV på Lunds universitet brast i två punkter när Strålsäkerhetsmyndigheten gjorde sin inspektion den 15 november i fjol.Syftet med inspektionen var att få information om verksamheten som använder sig av joniserande strålning samt undersöka om laboratoriet uppfyller samtliga krav.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hotade misshandla ungdomar

Lund Två gärningsmän klädda i helsvarta kläder rånade en pojke i 13-års åldern på Örnvägen i Lund. Händelsen inträffade klockan 18.30.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fyra män rånade 17-åring

Lund Ett rån skedde på St:peters kyrkogata i Lund, i närheten av stadsbiblioteket. Fyra gärningsmän gick på en 17-åring som gick vid biblioteket. De fyra männen hotade 17-åringen med att knivhugga personer om han inte gav dem hans jacka.

Skånskan - 4 timmar sedan

Smäll var inbrott i lägenhet

Lund Ett inbrott skedde runt halv sju på tisdagskvällen på Studiegången i Lund. En av grannarna hörde en smäll och valde att titta ut genom fönstret. Grannen upptäckte att altandörren var öppen trots att lägenhetsägarna inte var hemma.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bibliotek i öster bjuder in

DALBY Thomas Borglund ställer ut fotografier på Dalby bibliotek perioden 8 februari till den 5 mars.
På måndag, den 24 februari klockan 16, är det fantasybokklubb på biblioteket. På onsdagskvällen, klockan 18, bjuds alla in till öppen bokcirkel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.