Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 27 February, 05:29

Sydsvenskan - 13 feb 20 kl. 20:00

Den danska lösningen med ”avblipp” kanske kan vara något för Skåne?Anders Olsson har synpunkter på biljettsystemet och får svar från Skånetrafiken..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne, Olsson, Skånetrafiken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den danska, lösningenmed , avblippkanske kan vara något , för Skåne
Sydsvenskan - 04 sep 18 kl. 10:01

Danska krislösningen: Futsalspelare mot Slovakien

Danska fotbollsförbundet, DBU, tycks till slut ha fått ihop 23 spelare till veckans matcher. Enligt tidningen Ekstrabladet har spelare från det danska futsal-landslaget tackat ja till att vara med i veckans matcher mot Slovakien och Wales. Eftersom DBU.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 11:48

Danska krislösningen: Futsalspelare mot Slovakien

Danska fotbollsförbundet, DBU, tycks till slut ha fått ihop 23 spelare till veckans matcher. Enligt tidningen Ekstrabladet har spelare från det danska futsal-landslaget tackat ja till att vara med i veckans matcher mot Slovakien och Wales..

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 20 kl. 08:00

Den danska lösningen med ”avblipp” kanske kan vara något för Skåne?

De ansvariga på Skånetrafiken måste ha suttit med näsan långt nere i sina mobiler..

Cornucopia - 14 mar 18 kl. 13:57

Kenan Malik: Multikulturpolitik är problemet - inte lösningen

Den brittiska författaren, forskaren och programledaren på BBC Kenan Malik har författat en suverän skrift om hur multikulturpolitik är orsaken till problemen med invandring och inte lösningen. Skriften Multiculturalism and Its Discontents (Adlibris 91:- SEK) borde vara en obligatorisk läsning för alla politiker, debattörer och makthavare och kritiserar bägge sidor av debatten för att vara helt fel ute.
Enligt Kenan Maliks Multiculturalism and Its Discontents (Adlibris 91:- SEK) bygger den multikulturella politiken på en grov missuppfattning, rent av direkt rasistiska fördomar om folks kultur.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 12:58

Upplösningen av tvist skjuts upp

Nyheter Det blev inget beslut idag om framtiden för Öresundskomiteen och frågan om en fusion med det nuvarande danska samarbetet Greater Copenhagen. Förhandlingarna fortsätter till den 5 oktober.Idag möttes Öresundskomiteens verkställande utskott i Malmö och skulle då bland annat ta ställning till ett förslag om en nedläggning av kommittén.

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

YA - 10 jul 14 kl. 03:55

Tiggarutrensningar är inte lösningen

Danmark gör sitt bästa för att stöta bort tiggarna från gatorna; i sommar har polisen fått i uppdrag att rensa i parkerna.
Den socialdemokratiska ledningen motiverar insatserna så här: ”Det är för det att man inte önskar att göra Danmark till ett hotell där ryktet sprids i Europa att man kan komma till Danmark och övernatta gratis, man kan också få gratis mat” (Ekot 9/7). Tiggeriet är ett ökande problem även för Sverige, det vore lögn att säga annat.

BT - 07 jun 12 kl. 07:15

Mycket våld bland danska hemlösa

Varannan hemlös i Köpenhamn utsätts varje månad för våld, beräknar den danska huvudstadens socialförvaltning.
- Jag tycker att det är en skam. Det tyder på ett råare samhälle, när hemlösa utsätts för våld och trakasserier i sin tillvaro på gatan, säger den socialdemokratiske kommunpolitikern Lars Aslan Rasmussen.

Kristianstadsbladet - 22 dec 12 kl. 14:48

Danska julvärdar bjuder in ensamma


Ingen vill sitta ensam på julafton. Men många tvingas göra det. I Danmark har man kommit fram till att 132 000 människor är ensamma på julen.

Sydsvenskan - 18 jun 12 kl. 06:37

Den danska drömmen dog ? men andra lever

Vi lämnade svensk sorg och hoppades få dela lite dansk glädje i Gdansk. Men det blir ett gäng förlorare som i dag återvänder till den polska hamnstaden från Lviv i Ukraina. EM-festen fortsätter och den gör det framförallt i Polen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

”Det är hög tid för en ny och modern könstillhörighetslag.”

Deidre Palacios och Frank Berglund.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Jacob Markström har opererats

Ishockeylaget Vancouvers målvakt Jacob Markström har opererats, skriver nhl.com. Enligt tidningen Vancouver Sun handlar det om en knäskada.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Irans grannar oroas av virusutbrott

Pakistan och Afghanistan har bekräftat sina första fall som insjuknat i covid-19. Nu växer oron för hur sjukdomsutbrottet kan drabba mångmiljonländerna där sjukvårdssystemen är sköra. Med totalt fler än 200 miljoner invånare, utbredd fattigdom och anstr.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Spanska regeringen ställer in Plácido Domingo

Spanska regeringens kulturdepartement har ställt in Plácido Domingos deltagande i två framträdanden. Beslutet är fattat i solidaritet med de kvinnor som har anklagat operastjärnan för sexuella trakasserier. Domingo skulle ha sjungit i "Luisa Fernanda" p.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: Smittan kan pågå till hösten

Det nya coronaviruset breder ut sig i allt större delar av världen. Men hur smittsamt är det egentligen? Här listas allt du behöver veta om viruset.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Upphittad nyckel i Torups park blev början på livslång kärlek

Skåneguiden Eva Roos lyckades till slut ta reda på vem ”Grefve Moltke” var..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Rakt ner i lungorna – så drabbar coronaviruset kroppen

Barn håller sig friska, äldre är i farozonen.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Kadestål blev utan SM-guld – överklagan avslogs

Diskningen efter tjuvstarten i 200-metersfinalen ligger fast..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Här överraskas Åge Hareide med fina tränarpriset

Förre MFF-tränaren blev för andra året i rad Årets tränare i Danmark..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Rasar mot alkoholbeslutet: Helt fel riktning

Från och med kommande säsong blir det tillåtet att sälja alkohol på fotbollsmatcher i Norge. Det får Kristelig Folkeparti att se rött. Det är styrelsen i norska fotbollsförbundet (NFF) som har beslutat att öppna upp för alkoholservering på landets fotbo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.