Sydöstran > Nyheter

Thursday, 20 February, 00:40

Sydöstran - 13 feb 20 kl. 19:00

Ny kandidat till ordförandepostenNamnen på den som ska efterträda Jan Björkman som ordförande i arbetarekommunen Socialdemokraterna börjar nu droppa in till valberedningen. Olofströms S-förening lanserar Yvonne Andréasson som sin kandidat. – Så långt är vi klara, men innan vi offentliggör övriga förslag så behöver vi göra en sammanställning, säger föreningens ordförande Johnny Andréasson. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Jan Björkman, Socialdemokraterna, Yvonne Andréasson, Johnny Andréasson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kandidattill , ordförandeposten
YLE - 04 jan 17 kl. 16:59

Analys: Treklöver kämpar om ordförandeposten i SDP

Duon Antti Rinne och Timo Harakka blev en treklöver då uleåborgsledamoten Tytti Tuppurainen meddelade att hon ställer sig till förfogande som partiordförande för SDP. Med tre kandidater blir upplägget inför partikongressen genast mer intressant, skriver Rikhard Husu. Beskedet om att Tytti Tuppurainen kandiderar för ordförandeposten var på många sätt väntat.

YLE - 15 dec 16 kl. 11:47

Harakka: "SDP gynnas av öppen kamp om ordförandeposten"

Riksdagsledamoten Timo Harakka (SDP) bekräftar nu att han utmanar Antti Rinne i samband med partimötet i februari. Harakka anser att den socialdemokratiska rörelsen gynnas av en öppen kamp om ordförandeposten. - Jag har ringt sittande ordföranden Antti Rinne igår kväll och förberett honom på att det blir en konstruktiv ordförandekamp i god anda, sade Harakka i riksdagen.

Världen Idag - 26 maj 14 kl. 11:05

De slåss om ordförandeposten

Den europeiska kristdemokratiska gruppen Europeiska Folkpartiet (EPP) förblir den största partigruppen i Europaparlamentet med 212 mandat av totalt 751.Den socialdemokratiska gruppen S&P blir andra störst med 185 mandat.På söndagkvällen förklarade Jean-Claude Junckers, EPP:s kandidat till ordförandeposten i EU-kommsisisonen att han nu tänker sig bli vald till posten.

Jmini.se - 02 nov 15 kl. 09:40

Jutnäs drar tillbaka anspråket på ordförandeposten

För en vecka sedan, den 26 oktober, presenterade valberedningen i J-Södra Fredrik Jutnäs som kandidat för ordförandeposten. Detta orsakade en het debatt med mycket dramatik, skriver J-Södra på sin hemsida.  Fredrik drar nu tillbaka sin kandidatu.....

Sydöstran - 15 mar 16 kl. 06:26

Strid om ordförandeposten

Idag har moderaterna i Olofström årsmöte. Det förväntas blåsa upp till strid om ordförandeposten. – Såvitt jag vet finns det fler än en kandidat, säger gruppledaren Patrik Krupa..

YLE - 03 aug 17 kl. 06:47

Grankullas nya stadsstyrelseordförande Rehn-Kivi: "Andra än pensionerade män ska kunna ha ordförandeposten i en kommun"

I juni blev SFP:aren Veronica Rehn-Kivi vald till Grankullas stadsstyrelseordförande. Arkitekten Rehn-Kivi, som också är riksdagsledamot, har varit aktiv i Grankullas kommunalpolitik i tjugo år. Hon har suttit i stadsstyrelsen och varit ordförande för fullmäktigegruppen förut men stadsstyrelseordförandeposten är ändå ny för henne.

YLE - 08 mar 13 kl. 15:11

Kamp om ordförandeposten i regional räddningsnämnd

Jakobstad skall ha ordförandeposten för de fyra följande åren i den regionala räddningsnämnden med Karleby som värdkommun. Den nuvarande ordföranden är från Karleby. Ordförandeposten bör rotera mellan medlemskommunerna i värdkommunen, ansåg förhandlarna från de olika politiska partierna i samband med vinterns förhandlingar efter valet säger kontaktchef Anci Jylhä vid SFP:s kretskansli i Vasa och posten gick till Jakobstad Mikael HagströmMichael Hagström YleNu seglar en konflikt upp kring den här frågan eftersom den nuvarande ordföranden Mikael Hagström (C) vill fortsätta på posten.

YLE - 27 apr 15 kl. 17:09

Rinne: Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne misstänker att den tidigare partiordföranden Jutta Urpilainen försöker ta tillbaka ordförandeposten. Rinne diskuterade frågan i fredags med sin socialdemokratiska ministerkollega från Slovakien, Peter Kazimir, inför eurogruppens möte. Yles finska nyheter snappade upp diskussionen, där Rinne berättar för Peter Kazimir att Urpilainen har inlett en kampanj för att återta ordförandeposten.

YLE - 29 jun 13 kl. 11:47

Soini lämnar inte ordförandeposten

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini lämnar inte ordförandeposten, det beskedet gav han vid partimötet som pågår i Joensuu. Mera strax!.

Sydsvenskan - 24 sep 13 kl. 06:30

Byte på ordförandeposten i Skåne

Skånes bridgeförbund uppvisade ett litet överskott för fjolårets verksamhet, så när det var årsmöte den 8 september togs ett beslut om oförändrad medlemsavgift även för nästa verksamhetsår. I styrelsen skedde en del ommöbleringar: Jan Gutenwik, Lund, som varit ordförande i förbundet de senaste sex åren, lämnade över ordförandeposten till Dan Nilsson, Malmö, och stannade själv kvar som styrelseledamot. Tidigare valberedningsledamoten Jan-Eric Larsson, Lund, valdes in i styrelsen, medan hans plats i valberedningen övertogs av Boel Hall, Trelleborg.

SR - 15 jun 14 kl. 03:00

Bråk om ordförandeposten i KU

Det har blivit politiskt bråk om ordförandeposten i riksdagens konstitutionsutskott. Den miljöpartist som tar över uppdraget när Peter Eriksson blir EU-parlamentariker kommer att få tusentals kronor i extra arvode utan att behöva jobba alls. Nu riktar borgerliga politiker skarp kritik mot att Miljöpartiet väljer att utse en ny ordförande..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

Flera ihjälskjutna i Tyskland

Sydöstran - 1 timme sedan

Hateboers dubbel bakom Atalantas seger

Hans Hateboer gjorde första och sista målet. Däremellan hann Atalanta göra ytterligare två – och vann Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Valencia med 4–1. Leipzig fick 1–0 borta mot Tottenham..

Sydöstran - 1 timme sedan

Pojke till sjukhus efter knivrån i Skåne

Sydöstran - 1 timme sedan

Lusth: ”Tråkiga men enkla sanningen”

Karlskrona HK reste till Kristianstad med möjlighet att, nästan, säkra sitt hockeyallsvenska kontrakt. Men KHK föll med 0–2 och får jobba med att försöka få i gång sitt målskytte inför den högdramatiska avslutning av serien..

Sydöstran - 2 timmar sedan

"Biomutant"-utvecklaren lugnar fansen

Sydöstran - 2 timmar sedan

Duplantis missade nytt världsrekord

Sydöstran - 2 timmar sedan

Kulturpersonligheter ryter till mot Kina

Sydöstran - 2 timmar sedan

Skidolycka kan bli dyr utan rätt försäkring

Benbrott i backen, stulna skidor och akuta sjukdomar under sportlovsresan. Sådant ersätter väl försäkringsbolaget? Nja, flera faktorer kan vara avgörande för om man får ersättning eller inte..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Sik knep halmstrået – håller liv i serien

Ett hinder avklarat. Sölvesborgs IK tog en viktig trepoängare borta mot Alvesta i kampen om nytt division 2-kontrakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.