Expressen > Opinion

Wednesday, 19 February, 02:46

Expressen - 13 feb 20 kl. 19:00

Staten ska inte pröjsa för bilar som säljs till utlandetFolk med lägre inkomster får ofta inte ens chansen att köpa skattesubventionerade miljöbilar i andra hand - många fordon exporteras efter bara några år..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenska inte , pröjsaför , bilarsom , säljstill , utlandet
Dagens PS - 24 mar 17 kl. 07:24

Hot om chockskatt på nio av tio bilar

Det här uppger SVT Nyheter, som erfar att regeringen i dag lägger fram ett omarbetat förslag till lagrådet efter hård kritik mot det bonus-malus-system för nya lätta fordon som presenterades förra året. I det nya förslaget ersätts supermiljöbilspremien på 40.000 kronor av en höjd premie på 45.

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 11:00

Skattechock för husbilsägare slår tillbaka mot staten

Sverige är Europas husbilstätaste land. Bara under 2017 nyregistrerades 6 405 husbilar mot 5 321 under 2016, enligt siffror från Husvagnsbranschens Riksförbund. Husbilar har inget deklarerat koldioxidutsläpp.

Nyteknik - 14 nov 13 kl. 10:11

Miljöpremier ges till bilar som säljs utomlands

Staten har betalat ut premier till köpare av supermiljöbilar trots att de efter bara några månader i Sverige har sålts utomlands. Det rapporterar Dagens Nyheter..

YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 01 jul 15 kl. 18:49

Skrotpremie ska förnya bilparken

Gamla bilar ska skrotas och i stället ska nya bilar rulla ut på vägarna. Den 1 juli kör ett försök igång där bilister får en premie på 1 500 euro ifall de skrotar en över tio år gammal bil i samband med köp av en ny bil. Bilisterna är ändå inte helt nöjda.

YLE - 28 aug 13 kl. 07:21

Vad pratar de om? Nyckel till ekonomiska termer

Stimulans, strukturomvandling, hållbarhetsunderskott, försörjningsbalans... Bekanta ord som politiker och intressebevakare häver ur sig dagligen, inte minst nu då budgetförhandlingar pågår och politikerna vill föra fram sitt eget recept för att lyfta Finland ur lågkonjunkturen. Budgetunderskott - betyder att staten planerar att göra av med mera pengar än den får in (se budget).

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 13 kl. 11:55

Byråkrati stoppar humanitär hjälp

Foto: Tomas Nyberg
Sydskånska Ukrainahjälpens lager i Anderslöv är överfullt med gåvor från människor som vill hjälpa till. Men hjälpen till de behövande når inte fram.
?

YLE - 19 nov 16 kl. 07:00

Elbilar - vågar vi ta det stora språnget?

Blir det skatterabatt för utsläppsfria tjänstebilar? Eller reda pengar i handen på den som köper en elbil? Nästa vecka vet vi.

BT - 14 feb 14 kl. 07:34

Lag mot bilmålvakter kommer i vår

Betala parkeringsböterna och vägskatten - annars mäter kronofogden ut bilen. Om allt går som planerat träder en ny lag i kraft den 1 maj som ger staten och kommunerna rätt att beslagta felparkerade bilar med stora skulder. Om inte ägaren betalar sina skulder inom tre månader säljs eller skrotas fordonet.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 07:32

Lag mot bilmålvakter kommer i vår


Betala parkeringsböterna och vägskatten - annars mäter kronofogden ut bilen.Om allt går som planerat träder en ny lag i kraft den 1 maj som ger staten och kommunerna rätt att beslagta felparkerade bilar med stora skulder. Om inte ägaren betalar sina skulder inom tre månader säljs eller skrotas fordonet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Rut-kritiken måste tas på allvar, finansministern

Rutavdraget är inte självfinansierande, som regeringen har hävdat. Januaripartierna borde hejda sig – inte utöka avdraget ytterligare..

Expressen - 20 timmar sedan

Oerfarna läkare ska inte vara ensamma på akuten

Det är upprörande att icke-legitimerade läkare lämnas ensamma med livsavgörande beslut inom akutsjukvården. I personalbristens Sverige är det alltför ofta de mest oerfarna som får axla de tyngsta uppgifterna..

Expressen - Igår: 19:30

”Svenska bensinmackar spionerade åt Sovjet”

Svenska kommunister var djupt involverade i Sovjetunionens spioneri mot Sverige – på oväntade sätt.– Sovjetunionen under Stalin drev hundratals bensinmackar i Sverige och kunde använda det för militärt spionage. Jag är väldigt förvånad över att det här är helt okänt, säger författaren Fredrik Malm i Ledarsnack.

Expressen - Igår: 06:36

Sänk hastigheten för bilar - inte bara för sparkcyklar

Medan regeringen låter en viktig utredning samla damm dör många fotgängare och cyklister alldeles i onödan i svenska tätorter..

Expressen - I förrgår: 19:30

Kvinnors underliv ska inte behöva trasas sönder helt i onödan

Det finns otroligt nog BB:n som inte arbetar aktivt för att minska förlossningsskador. Välj bort dem..

Expressen - I förrgår: 08:00

När barnrånen kommer till villaidyllen är det för sent

Det är svårt att tänka sig något mer sönderslitande än den våg av ungdomsrån som nu äger rum. Det kommer att påverka svensk politik i grunden. .

Expressen - 15 feb 20 kl. 06:30

Erkänn, ni har ingen lösning på hemlösheten

Hemlösa barnfamiljer, handel med svartkontrakt och falska folkbokföringsadresser. Sverige måste tänka om i bostadsfrågan..

Expressen - 14 feb 20 kl. 19:00

Det är Sverige som sätter demokratin ur spel i EU

EU får ofta kritik för ett demokratiskt underskott. Men i Sverige sjabblar vi själva ännu värre med demokratin i EU-arbetet..

Expressen - 14 feb 20 kl. 06:35

Så motar man diviga krav på specialmat i skolan

Kraven på specialmat i skolan har eskalerat. Men det finns åtgärder för att stävja den kostsamma flodvågen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.