Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 February, 23:10

Skånskan - 13 feb 20 kl. 19:00

Föreningar fick hjärtstartareESLÖV
Lagom till Alla hjärtans dag börjar Sparbanken Skåne dela ut de hjärtstartare som banken och dess ägarstiftelser skänker till föreningar i regionen. På bankkontoret i Eslöv fick Mikaela Brandin från Eslövs ridklubb ta emot hjärtstartaren som klubben får till skänks. Lotta Fagerberg som är kontorschef i Eslöv upplyste om att 10 000 personer i Sverige varje år drabbas av hjärtstopp.
– En hjärtstartare kan göra stor skillnad, Totalt delar Sparbanken Skåne ut 44 nya hjärtstartare i regionen. I Eslöv får även scoutkåren en ny hjärtstartare.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EslÖvlagom, Alla, Sparbanken Skåne, Eslöv, Mikaela Brandin, Eslövs, Fagerberg, Sverige, HLR, Lotta Fagerberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreningarfick , hjärtstartare
Skånskan - 15 feb 19 kl. 14:00

Tre lokala föreningar fick puff för hjärtat

Staffanstorp/Kävlinge På alla hjärtans dag var det full rush till Sparbanken Skånes bankkontor. Orsaken var att 30 föreningar skulle hämta hjärtstartare, som de fått i gåva. Staffanstorp fick en medan tre föreningar i Kävlinge delar på två hjärtstartare.

Magazin24 - 12 sep 12 kl. 17:35

Ny hjärtstartare i Palace Bowl

Hjärt- och lungsjukas förening i KAK har placerat en hjärtstartare på Palace Bowl i Köping. På onsdagen berättade några av medlemmarna mer om varför en sådan behövs och demonstrerade även hur en hjärtstartare används. Enligt Hjärtrapporten 2011 drabbas ungefär 10 000 svenskar varje år av plötsligt hjärtstopp.

BT - 07 sep 14 kl. 14:00

Hjärtstartare ? en hjärtefråga

Vi vet att endast 500 av de 5000 människor som varje år drabbas av plötsligt hjärtstopp i Sverige överlever.
Mot den bakgrunden är det glädjande att vi på så många nivåer i samhället arbetar med att ytterligare öka chanserna att överleva. Det är bra att vi på arbetsplatser och i skolor får utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR).

Kristianstadsbladet - 13 feb 20 kl. 17:05

Hjärtstartare räddar liv – bank skänker till föreningar

Hjärtstartare delades ut till fyra föreningar som sökt hos Sparbanken Skåne..

YA - 14 feb 20 kl. 00:01

Föreningar fick ta emot hjärtstartare

Så här till Alla hjärtans dag har Sparbanken Skåne delat ut hjärtstartare till föreningar i ett flertal kommuner. .

YA - 14 feb 20 kl. 16:16

Tre föreningar fick hjärtstartare

Av de 44 hjärtstartare som sparbanken skåne delade ut till föreningar i samband med alla hjärtansdag hamnade tre i Simrishamns kommun..

Nerikes Allehanda - 27 okt 15 kl. 14:28

Föreningar kan få låna hjärtstartare

En motion om inköp av hjärtstartare, så kallad defibrillator, besvarades positivt av kommunfullmäktige i måndags..

Sydöstran - 14 jan 19 kl. 15:00

Vill ha hjärtstartare vid Kallbadhuset

Efter att Karlshamns kommun infört bidrag till föreningar som vill installera hjärtstartare har flera anmält sitt intresse. Nu ansöker Kallbadhusets vänner om bidrag..

YA - 14 feb 19 kl. 17:17

Hjärtstartare och utbildning till byalag

30 hjärtstartare delades ut till olika skånska föreningar i går, på Alla hjärtans dag, av Sparbanken Skåne och dess ägarstiftelser..

DalaDemokraten - 25 maj 14 kl. 18:01

Föreningar i Linghed fick vindpengar

– Årets utdelning går bland annat till en hjärtstartare vid affären, en livsviktig apparat som vi inte hade fått till om inte bidraget från vindkraftverken hade funnits, säger Jakob Ebner, Intresseföreningen i Linghed..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

”Reglera marknad för fiberutbyggnad”

Höör/Eslöv/Hörby Höörs kommuns IT-strateg hoppas fortfarande nå en lösning för de kunder i Mellanskåne som står utan fiber. Samtidigt menar han att regeringen borde reglera fiberutbyggnaden i landet.
– Det skulle gå fortast, säger han.

Skånskan - 1 timme sedan

Låg lärarbehörighet på väg att vändas

Dösjebro ”Stora skepp tar tid att ändra riktning och detta skepp måste ändra riktning.” Så beskriver Dösjebroskolans rektor situationen för Skolinspektionen. Dagens 58 procent lärarbehörighet är redan en förbättring.

Skånskan - 1 timme sedan

Öresundsbron återigen öppen

Malmö Klockan 21.29 meddelade Öresundsbrons kommunikationsavdelning att bron återigen är öppen för trafik.Bron var stängd i drygt fyra timmar under tisdagskvällen men strax innan halv tio öppnades den alltså på nytt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Del av Ölycke kan få nytt liv

ESLÖV/LÖBERÖD Den igenbommade avdelningen på Ölyckehemmet i Löberöd kan komma att tas i bruk igen.Kommunen är på gång att inrätta så kallade biståndsbedömda trygghetsboenden och olika alternativ övervägs.
– Vårlöken har varit aktuellt men det finns ingen tidsplan för när det kan starta.

Skånskan - 2 timmar sedan

Från mordutredningarvtill begravningar

Föräldrarnas död, med bara tre dagars mellanrum, och mötet med en sympatisk kvinnlig begravningsentreprenör ledde in den danska deckarförfattaren Sara Blædel på helt nya författarvägar. Nu kommer första delen i hennes spänningstrilogi om danska Ilka Jensen som ärver sin pappas begravningsbyrå i en amerikansk småstad på svenska.
– Det är minst lika spännande som min deckarserie om Louise Rick men här ligger spänningen i hemligheterna, i det som inte blev berättat, säger Sara Blædel.

Skånskan - 3 timmar sedan

Skurup får privata ambulanser nästa år

SKåne Nästa år blir ambulanssjukvården i Skurup privat. I dag tillhör kommunen det ambulansdistrikt som Region Skåne driver i egen regi.
Nästa år, när en ny upphandling genomförs, flyttas Skurup över till ett nytt distrikt som drivs av en privat entreprenör.

Skånskan - 5 timmar sedan

Politisk strid om bidrag till Kulturen

LUND De politiska partierna är oeniga om Kulturen ska få ett bestämt flerårigt bidrag till underhållet av fastigheterna eller ej.Det står klart sedan en utredning om Lunds kommuns bidrag till det föreningsdrivna museet i Lund presenterats för kommunstyrelsens arbetsutskott.
När ärendet togs upp i måndags ville Lundakvintetten att utredningen skulle läggas till handlingarna inför kommande budgetförhandlingar medan S och MP ville godkänna kraven i utredningen.

Skånskan - 4 timmar sedan

KD: Snabbplocka statsbidraget

eslöv Förstärk välfärden i Eslöv så fort som möjligt med hjälp av de höjda statsbidragen. Det kräver Kristdemokraterna.I ett pressmeddelande skriver KD Eslöv att de höjda generella statsbidrag som riksdagen beslutade om på onsdagen ger 17 miljoner kronor extra för Eslövs del.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus i Hörby får ny ägare

Hörby Inez Margit Lindgren, 92 år, är ny ägare till fastigheten på Liljegatan 22 i Hörby. Tidigare ägare var Åke Lennart Reinhold Lindgren. Ägarskiftet blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sista steget för Redhawks Dam

ishockey På onsdagskvällen drar det avgörande SDHL-kvalet i gång för Redhawksdamerna när Göteborg HC kommer till Malmö Isstadion.– Det känns i varje fall inte som någon omöjlighet på förhand, säger Redhawkscoachen Jonathan Salman.
Efter att ha slagit ut Färjestad i play-off står alltså nu SDHL-motstånd på programmet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.