Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 February, 21:59

Skånskan - 13 feb 20 kl. 18:00

120 elever deltog i 30 år gammal volleybolltraditionSjöbo På torsdagen deltog omkring 120 nior från skolor i Sjöbo och Ystad i den årliga volleybollturneringen som arrangerats i 30 år i Färsingahallarna i Sjöbo.Färsingaskolan startade turneringen 1991 och då ingick den i ett ytbyte med flera kommuner i sydöstra Skåne.
– Tidigare var det flera turneringar och olika sporter men det är volleybollen som har överlevt, säger idrottsläraren Claes Andersson som varit med sedan starten.
Det har även kollegan Cilla Jönsson.
– Det är en väldigt social sport.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Sjöbo, Ystad, Färsingahallarna, Skåne, Claes Andersson, Cilla Jönsson, Klang, Norreportskolan, Färsingaskolan, Storkskolan, Kunskapsskolan, Simrishamn, Wedin, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 120, elever, deltogi 30 , år, gammal, volleybolltradition
Kristianstadsbladet - 02 dec 18 kl. 20:41

Adventsstafett i Broby med 120 elever

Under söndagen arrangerades adventsstafett på Kulturhuset. 120 elever deltog och spelade både jullåtar och radiohits. Kommunens tävling om det bästa pepparkakshuset pågick och biblioteket hade extraöppet.

Jönköpingsnytt - 13 sep 19 kl. 20:44

Här utbildas 120 elever till trivselledare

Runt 120 elever samlades under fredagen i Kålgårdshallen för att utbilda sig till trivselledare. Målet – att motverka ensamhet och främja rörelse och sammanhållning.
.

Jönköpingsnytt - 22 maj 12 kl. 16:20

Nästan 500 elever deltog i ny fotbollscup

Över 400 elever från 14 skolor deltog på tisdagen i den första upplagan av High-5 Cup på Rosenlunds IP. ? Det har överträffat alla förväntningar, säger Pernilla Ljungberg i arrangerande Hallby..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 21:40

Elever deltog i världsrekordförsök

Klass 4 och klass 5 vid Forshaga lärcenter deltog på tisdagen tillsammans med drygt 4 000 andra elever runt i om landet i ett världsrekordförsök. Man hade tänkt slå rekord i största läslektionen någonsin..

Corren - 29 jan 17 kl. 12:59

600 elever deltog i Schackfyran

Cirka 600 elever i årskurs fyra deltog under lördagens riksomfattande turnering Schackfyran, världens största schacktävling..

DalaDemokraten - 24 aug 17 kl. 15:03

3700 elever deltog i Klassjoggen

3700 ungdomar från Borlängeskolor deltog på torsdagen i Klassjoggen. De som går i 4-9 klass sprang, lunkade eller gick en fyra kilometer lång bana..

Nerikes Allehanda - 27 maj 14 kl. 06:34

Många elever deltog i skolval

Valdeltagandet i EU-skolvalet var ovanligt högt bland Lindeskolans elever där Socialdemokraterna blev det största partiet, tätt följda av Sverigedemokraterna..

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 18 kl. 14:00

300 elever deltog i första #Hbghack

Lärare och elever samlades på Filbornaskolan för att ta sig an kluriga uppgifter..

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 08:00

Ombygge för nya elever

Foto: Tommy Svensson
Mölleskolan ska rivas. I höst flyttar eleverna in på Göinge utbildningscenter som byggs om för att ta emot de nya eleverna.
I vår går sista årskullen på Stenforsaskolan ut.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 20:36

Elever samlades mot rasism

Foto: Lasse Ottosson
För att visa att de inte ställer sig bakom rasism och nazistiska budskap höll elever på Furutorpskolans en manifestation på måndagen. Klockan ett samlades de vid skolans flaggstång på uppmaning av elevrådet.
Efter att några elever hade klottrat hakkors och andra rasistiska symboler på Furutorpskolans högstadium bestämde sig elevrådet för att arrangera en manifestation mot rasism.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

”Reglera marknad för fiberutbyggnad”

Höör/Eslöv/Hörby Höörs kommuns IT-strateg hoppas fortfarande nå en lösning för de kunder i Mellanskåne som står utan fiber. Samtidigt menar han att regeringen borde reglera fiberutbyggnaden i landet.
– Det skulle gå fortast, säger han.

Skånskan - 30 minuter sedan

Låg lärarbehörighet på väg att vändas

Dösjebro ”Stora skepp tar tid att ändra riktning och detta skepp måste ändra riktning.” Så beskriver Dösjebroskolans rektor situationen för Skolinspektionen. Dagens 58 procent lärarbehörighet är redan en förbättring.

Skånskan - 15 minuter sedan

Öresundsbron återigen öppen

Malmö Klockan 21.29 meddelade Öresundsbrons kommunikationsavdelning att bron återigen är öppen för trafik.Bron var stängd i drygt fyra timmar under tisdagskvällen men strax innan halv tio öppnades den alltså på nytt.

Skånskan - 1 timme sedan

Del av Ölycke kan få nytt liv

ESLÖV/LÖBERÖD Den igenbommade avdelningen på Ölyckehemmet i Löberöd kan komma att tas i bruk igen.Kommunen är på gång att inrätta så kallade biståndsbedömda trygghetsboenden och olika alternativ övervägs.
– Vårlöken har varit aktuellt men det finns ingen tidsplan för när det kan starta.

Skånskan - 1 timme sedan

Från mordutredningarvtill begravningar

Föräldrarnas död, med bara tre dagars mellanrum, och mötet med en sympatisk kvinnlig begravningsentreprenör ledde in den danska deckarförfattaren Sara Blædel på helt nya författarvägar. Nu kommer första delen i hennes spänningstrilogi om danska Ilka Jensen som ärver sin pappas begravningsbyrå i en amerikansk småstad på svenska.
– Det är minst lika spännande som min deckarserie om Louise Rick men här ligger spänningen i hemligheterna, i det som inte blev berättat, säger Sara Blædel.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skurup får privata ambulanser nästa år

SKåne Nästa år blir ambulanssjukvården i Skurup privat. I dag tillhör kommunen det ambulansdistrikt som Region Skåne driver i egen regi.
Nästa år, när en ny upphandling genomförs, flyttas Skurup över till ett nytt distrikt som drivs av en privat entreprenör.

Skånskan - 3 timmar sedan

Politisk strid om bidrag till Kulturen

LUND De politiska partierna är oeniga om Kulturen ska få ett bestämt flerårigt bidrag till underhållet av fastigheterna eller ej.Det står klart sedan en utredning om Lunds kommuns bidrag till det föreningsdrivna museet i Lund presenterats för kommunstyrelsens arbetsutskott.
När ärendet togs upp i måndags ville Lundakvintetten att utredningen skulle läggas till handlingarna inför kommande budgetförhandlingar medan S och MP ville godkänna kraven i utredningen.

Skånskan - 3 timmar sedan

KD: Snabbplocka statsbidraget

eslöv Förstärk välfärden i Eslöv så fort som möjligt med hjälp av de höjda statsbidragen. Det kräver Kristdemokraterna.I ett pressmeddelande skriver KD Eslöv att de höjda generella statsbidrag som riksdagen beslutade om på onsdagen ger 17 miljoner kronor extra för Eslövs del.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus i Hörby får ny ägare

Hörby Inez Margit Lindgren, 92 år, är ny ägare till fastigheten på Liljegatan 22 i Hörby. Tidigare ägare var Åke Lennart Reinhold Lindgren. Ägarskiftet blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sista steget för Redhawks Dam

ishockey På onsdagskvällen drar det avgörande SDHL-kvalet i gång för Redhawksdamerna när Göteborg HC kommer till Malmö Isstadion.– Det känns i varje fall inte som någon omöjlighet på förhand, säger Redhawkscoachen Jonathan Salman.
Efter att ha slagit ut Färjestad i play-off står alltså nu SDHL-motstånd på programmet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.