Expressen > Nyheter

Friday, 21 February, 23:14

Expressen - 13 feb 20 kl. 18:00

Bostadsmarknaderna i storstäderna hettas uppStorstädernas bostadsmarknad är tillbaka på 2017 års nivåer.Utbudet minskar, antalet bud ökar och nu går det lika snabbt att sälja som för tre år sedan.Det visar statistik från bostadssajten Booli..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Booli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsmarknadernai , storstäderna, hettasupp
SR - 31 jan 14 kl. 09:54

Ökade bopriser i storstäderna

Utbudet av hus och lägenheter var rekordlågt samtidigt som efterfrågan steg på bostadsmarknaderna i storstäderna under fjärde kvartalet. Resultatet blev ökad budgivning, kortare försäljningstider och högre priser, enligt SBAB:s mäklarbarometer..

Cornucopia - 30 jun 17 kl. 10:39

Riksbanken: Högst skuldkvot i storstäderna

Riksbanken har levererat för skattepengarna och gjort en enorm infodump kring bostadslånen i landets alla kommuner 2010 - 2016. En av slutsatserna är föga överraskande att skuldkvoten är som högst i storstäderna. Allra högst är den i gräddhyllan Danderyd, trots att lönerna där är bland de högsta i landet.

Cornucopia - 14 aug 15 kl. 08:00

Våldsdebatten: Storstäderna är tryggast med minst risk för våld

Även om våldet i våra storstäder ofta hamnar i nyheterna, så är i själva verket just våra storstäder och deras förortskommuner de tryggaste platserna att bo i landet. SCB:s och BRÅ:s statistik visar tydligt att det är större risk att utsättas för våld om man bor i en mellanstor stad eller dess förorter än i våra tre storstäder.

Av Sveriges befolkning bodde 3 314 358 personer, eller drygt en tredjedel, i de 41 kommuner som utgör  kommungrupperna SKL1 och SKL2, dvs de tre storstadskommunerna och deras 38 förortskommuner år 2013.

Cornucopia - 09 apr 17 kl. 09:44

Blancolån för bostaden vanligast utanför storstäderna

Andelen hushåll som har blancolån för belåningen över 85% av marknadsvärdet fortsätter att minska. Företeelsen är vanligare utanför storstäderna, vilket antagligen kan förklaras med låga bostadspriser.Andel hushåll med blancolån i olika regioner.

Cornucopia - 05 okt 16 kl. 12:30

Urbaniseringsmyten: Inflyttning till storstäderna driver inte "bostadsbristen"

Diverse okunniga brukar yra om att ett antal busslaster flyttar in till storstäder som Stockholm varje dag och hävdar att detta driver priserna i bostadsbubblan. Men statistiken är tydlig - fler flyttar från Stockholm än som flyttar in och det samma gäller Göteborg och Malmö. I själva verket byggs det mer bostäder i våra storstäder än inrikes flyttningsnetto ("flyttningsöverskott").

DI - 10 jul 18 kl. 08:30

Större oro för bolånet i storstäderna än i övriga landet

Synen på den egna bostaden och på finansiering av bostaden skiljer sig stort beroende på var i Sverige man bor. I landets storstäder finns en betydligt större oro för högre räntor. Storstadsborna uppger att högre räntor kommer att påverka levnadsvanor och den privata konsumtionen.

SmålandsPosten - 17 mar 14 kl. 06:30

Unga har en framtid utanför storstäderna

För Centerpartiet är det en självklarhet att unga ska kunna jobba oavsett var i Sverige de bor och det borde vara alla politikers ambition. Det är därför det är en självklarhet att förbättra förutsättningarna att anställa unga och att prata jobb och entreprenörskap redan i skolan.
Härom veckan sändes Rakt på med Mats Knutsson i SVT där Arbetsförmedlingens generaldirektör Clas Olsson och nationalekonomen Magnus Henreksson intervjuades om bl.

SR - 02 mar 15 kl. 10:00

Kontor blir bostäder i storstäderna

Att bygga om kontor till bostäder kan bli betydligt vanligare i storstäderna. I Stockholm byggs nu exempelvis de sista bostäderna i Vattenfalls gamla huvudkontor i Vällingby klart..

SvD - 29 jul 15 kl. 20:07

Gäng, granater och utpressning i storstäderna

Den organiserade brottsligheten har brett ut sig i 22 svenska orter – men är som starkast i storstäderna. Gängskjutningar i Göteborg, granathandel i Malmö och utpressningssituationer i Stockholm. SvD berättar om läget i de tre städerna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler bagerier i storstäderna

Färre och större bagerier har varit trenden i Sverige i flera decennier, men nu ökar antalet bagerier, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt. Branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer fick fler medlemmar både förra året och 2010. Det är särskilt i storstäderna som bagerierna blir fler.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Två personer gripna efter grov misshandel

På fredagseftermiddagen larmades polisen om att en man hittats skadad.Det visade sig att han hade fått skärskador.– Två personer är gripna misstänkta för grov misshandel, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 45 minuter sedan

Ryssland vill hjälpa Sanders att vinna

Bernie Sanders har varnats för att Ryssland försöker påverka demokraternas primärval, skriver Washington Post. Enligt tidningen vill de hjälpa Sanders att vinna valet. .

Expressen - 1 timme sedan

Man i 20-årsåldern misshandlad

På fredagskvällen blev en man i 20-årsåldern misshandlad av flera personer i samband med ett bråk i Gislaved.Mannen ska ha blivit slagen och sparkad. – Det har kommit fram uppgifter som gör att det finns möjlighet att utreda det här, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Stora förseningar efter tågproblem

Det är stora förseningar i tågtrafiken på flera sträckor under fredagskvällen..

Expressen - 1 timme sedan

Rånförsök i Solna – offer fick stickskador i benet

Två personer försökte råna en annan person på en datorväska i Solna under fredagskvällen. Personen vägrade lämna ifrån sig väska – och ska ha fått föras till sjukhus med stickskador. .

Expressen - 1 timme sedan

Blivande officer sparkas efter att ha slagit kvinna

En blivande officer i 30-årsåldern har avskedats av Försvarsmakten efter att ha dömts för att misshandel.Han slog kvinnan efter att ha misslyckats att genomföra ett samlag med henne, enligt en dom i tingsrätten..

Expressen - 2 timmar sedan

Allmänna platser stängs efter flera fall av corona

Coronaviruset har slagit till mot norra Italien och antalet smittade har fyrdubblats till 17 under fredagen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Landet stänger nu allmänna platser i tio städer, enligt nyhetsbyrån AFP.  Samtidigt har Israel har också fått sina första fall av den dödliga smittan som drabbat 76 000 människor världen över.

Expressen - 2 timmar sedan

Iran väntar på resultat – valet har skjutits upp flera gånger

Under fredagen kan 58 miljoner Iranier rösta in 290 ledamöter till ett nytt parlament. Men flera experter är oroliga över att valdeltagandet kommer bli lågt. Expressens Kassem Hamadé är på plats i vallokalerna för att prata med väljarna.

Expressen - 2 timmar sedan

Bur ska stoppa hemlös från att sova i värmen

I ett par veckor har en hemlös man sovit i värmen från en varmluftsutblås utanför en byggnad i Gävle.Men nu har Gävle energi spärrat av området.– Det beror på en upplevd otrygghet för vår personal, säger Jacob Silverhult, säkerhetsansvarig, till Gefle Dagblad..

Expressen - 2 timmar sedan

ABF Skåne ville inte hyra lokal för att SD använt den

ABF Skåne var intresserade av att hyra Folkets park i Knislinge till firandet av sitt 100-årsjubileum men backade ur – när de fick reda på att parken tidigare hyrts ut till Sverigedemokraterna.Nu säger medlemsorganisationen för Folkets park att de inte rekommenderar att medlemmar hyr ut till SD.– Det känns inte som rättvis behandling, säger Hans-Inge Solmeby, styrelseordförande för Folkets hus och Parkförening i Knislinge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.