GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 27 February, 05:53

GöteborgsPosten - 13 feb 20 kl. 10:46

Svenska ögon på EU:s sommartidEU-parlamentets syn på sommartidens vara eller icke vara kommer även fortsättningsvis att samordnas av en svensk socialdemokrat..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska ögon, EU:s, sommartid
YLE - 08 jun 17 kl. 07:39

Rubba inte den inre klockan - medborgarinitiativet om slopad sommartid till riksdagen

Varför ska man två gånger om året göra livet surt för folk genom att ställa om klockan? Det undrar de fler än 70 000 finländare som undertecknade medborgarinitiativet om att slopa sommartiden. Initiativet överräcks till riksdagen på torsdag.

YLE - 14 jan 16 kl. 13:58

Byte till sommartid påverkar tidpunkten för hjärtinfarkt

Byte till sommartid påverkar inte antalet patienter med hjärtinfarkt men nog tidpunkten för infarkten.
Det visar en undersökning gjord vid Åbo universitets centralsjukhus, ÅUCS. Enligt specialläkare Ville Kytö, som är docent i kardiologi vid ÅUCS, så påverkar inte tidsbytena antalet patienter med hjärtinfarkt vid sjukhuset.

Cornucopia - 01 nov 19 kl. 07:33

Gästinlägg: Inför ständig sommartid!

Nedanstående inlägg är signerat läsaren Vintertrött.

Två gånger om året uppmärksammas i media det orimliga i att på våren och hösten ställa om klockan en timma i någon riktning. Efter en omröstning i EU-parlamentet tidigare i år står det också klart att 2021 blir sista gången vi skiftar tid på detta sätt.

HBL - 28 mar 14 kl. 12:31

Diskutera: Vad tycker du om byte till sommartid?

Natten till söndag flyttar vi igen klockan en timme framåt. Då övergår vi till sommartid.Klockan tre natten till söndag flyttar vi fram klockan en timme.

Ekonomistas - 09 feb 18 kl. 08:00

Rör inte vår sommartid!

I både moderna och förmoderna samhällen uppvisar dygnsrytmen en tydlig säsongsvariation. I det förindustriella samhället anpassades arbetsdagarna av naturliga skäl till detta; enligt en källa var den medeltida arbetsdagen dubbelt så lång under sommaren som under vintern. I och med elektricitet och modernitet så styrs våra liv idag däremot av en klocktid som inte är säsongsanpassad.

Cornucopia - 09 feb 18 kl. 13:14

Äntligen - avskaffande av sommartid ska utredas

Plötsligt händer det. EU-parlamentet har klubbat igenom att ett avskaffande av den helt onödiga sommartiden ska utredas. Inte en dag för sent, men dessvärre en fråga som sedan 2001 ligger på EU:s bord och som de enskilda medlemsländerna inte kan agera självsvåldigt i.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 07:03

Sommartid trots snålblåst

I går kom sommaren till Smålandsposten. Och det skriver jag trots att gårdagsmorgonen inleddes med iskall cykeltur i hård motvind. Varje år bereder vi plats för ungefär 25 sommarvikarier som med sin närvaro garanterar att vi ger ut tidningen även när ordinarie personalstyrka har ledigt.

Magazin24 - 22 feb 14 kl. 08:11

Inför V75/jackpot: ”Ska vi slå dem någon gång så…”

Ett möte med en duo hästar från den yppersta kallblodseliten. 
Men 14-årige Stamping är rejält i ordning – samtidigt som motståndet dras med ringrost. 
- Det är en del som talar för oss den här gången och ska vi slå dem någon gång innan sommaren så är det nu, säger Fredrik Sikberg inför lördagens lopp i Gävle.

Trelleborgs Allehanda - 13 apr 13 kl. 11:00

Sommartid på verkstan

Foto: Claes Nyberg
När den 15 april närmar sig får trelleborgarna bråttom att byta till sommardäck ? fast det är tillåtet att köra med sina vinterdäck mycket längre än så. På Magnus bildemontering har man stressiga dagar.

Jönköpingsnytt - 26 mar 17 kl. 08:03

Därför infördes sommartid

Klockan 02.00 i natt var det dags igen!
Sommartiden är här…
Visserligen blev vi blåsta på en timme men för många spelar det inte någon roll..

GöteborgsPosten - 04 jul 18 kl. 17:50

"Detta är inte normalt – inte ens för att vara sommartid"

Patienter som vårdas i korridorer, ingen tillgång till larm eller avskildhet om någon bryter ut i gråt. Nu slår personalen på Sahlgrenska larm om patienternas säkerhet och arbetsbelastningen..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Svenska tv-serier tävlar i Cannes

Två svenska dramaproduktioner återfinns i tävlingskategorin på årets upplaga av den internationella tv-festivalen Canneseries..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Turkiet hotar syriska armén om riktad insats

Turkiet hotar med militär offensiv i Syrien för att återta kontrollen av områden kring turkiska militära posteringar i Idlibregionen som hamnat bakom den syriska arméns frontlinje..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Han väntas bli Sloveniens nye premiärminister

Janez Jansa, partiledare för Sloveniens största parti (SDS), nominerades under onsdagen till posten som premiärminister i Slovenien av president Borut Pahor.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Försvaret: Mycket lyckad coronaövning

I slutet av januari flyttade Försvarsmakten med kort varsel ett mobilt laboratorium och personal från Umeå till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att utveckla analysmetoder för att identifiera coronaviruset..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Virusoro isolerar diplomater i Nordkorea

Utländska ambassadörer sitter isolerade i sina diplomatbostäder, hygienåtgärder basuneras ut från högtalare och fullständig lydnad krävs gentemot hälsovårdsmyndigheter..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Tre åtalas för människorov i Lund

Tre män åtalas för människorov utanför en godisbutik i Lund. En ung man blev i oktober förra året indragen i en bil, men hans kompis lyckades springa därifrån..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

"Händelser vid vatten" blir sexdelad tv-serie

En filmatisering av Kerstin Ekmans prisbelönta kriminalroman "Händelser vid vatten" har flera gånger varit på tapeten – men av olika anledningar inte blivit av. Men nu är SVT igång med en tv-serie, tillsammans med ett flertal internationella samproducenter, skriver Variety..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Så påverkas idrotten av coronaviruset

Coronaviruset påverkar nu även idrotten i Europa..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Vändningen: Oroliga Partillegrannar får nya lås

Efter påtryckningar och medieuppmärksamhet går Willhem hyresgästerna till mötes..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Bittra fiender orsakar kaos i Malaysia

Malaysia är i djup politisk kris sedan maktkampen om premiärministerposten förvandlats till strid mellan två mäktiga fiender..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.