Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 25 February, 22:55

Supermiljöbloggen - 13 feb 20 kl. 17:26

Koldioxidutsläppen bromsade in under 2019PÅ RÄTT VÄG:: Energisektorn står för den största andelen av de globala utsläppen av koldioxid. Under 2019 planade utsläppen från sektorn ut, tvärtemot vad prognoserna förutspått..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
RÄTT VÄG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koldioxidutsläppen, bromsadein under , 2019
Supermiljöbloggen - 28 sep 17 kl. 20:30

Globala koldioxidutsläppen stod still 2016

För andra året i rad skedde ingen ökning av koldioxdutsläppen  –  samtidigt som utsläppstakten för andra växthusgaser ökar. Tekniskt sätt ökade de globala koldioxidutsläppen med 0,3 procent år 2016.  Men då ska man komma ihåg att 2016 var ett skottår och därmed 0,3 procent längre än ett vanligt år.

Supermiljöbloggen - 09 dec 15 kl. 12:32

De globala koldioxidutsläppen minskar troligen i år

Första gången som de globala som utsläppen minskar eller står stilla samtidigt som den ekonomiska tillväxten ökar. Det är ett trendbrott efter att utsläppen ökat kraftigt under 2000-talet. Den spådda utsläppsminskningen beror på en stor utsläppsminskning i Kina, men det är stor risk att utsläppen ökar betydligt i Indien.

DN - 28 sep 17 kl. 19:48

Världens koldioxidutsläpp bromsade in under 2016

Koldioxidutsläppen minskade eller var statiska i alla världens stora utsläppsländer förutom Indien under 2016. Det tyder på vissa framsteg i kampen mot den globala uppvärmningen. – Oerhört viktigt, säger Örjan Gustafsson, professor vid institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi på Stockholms universitet..

Supermiljöbloggen - 14 mar 15 kl. 15:38

De globala koldioxidutsläppen stod stilla 2014- trots att ekonomin växte

Mängden koldioxidutsläpp från världens energianvändning stod stilla mellan 2013 och 2014, rapporterar Internationalla Energirådet (IEA). Detta är första gången, sen IEA för 40 år sedan började samla information om koldioxidutsläpp, som de ser att utsläppen står still eller minskar utan att det beror på ekonomiska problem. Även under det tidiga 80-talet, 1992 och 2009 så  stod koldioxidutsläppen still eller minskade.

Supermiljöbloggen - 14 mar 15 kl. 15:59

Ingen global ökning av koldioxidutsläppen 2014- trots att ekonomin växte

Mängden koldioxidutsläpp från världens energianvändning stod still mellan 2013 och 2014, rapporterar Internationalla Energirådet (IEA). Detta är första gången, sen IEA för 40 år sedan började samla information om koldioxidutsläpp, som de ser att utsläppen står still eller minskar utan att det beror på ekonomiska problem. Även under det tidiga 80-talet, 1992 och 2009 så  stod koldioxidutsläppen still eller minskade.

Supermiljöbloggen - 27 nov 17 kl. 20:32

Efter tre år på samma nivå – i år väntas de globala koldioxidutsläppen öka

Det verkar som att trenden med tre år av stillastående globala koldioxidutsläpp är på väg att brytas. Samtidigt som världen mer än någonsin behöver minska utsläppen väntas de öka med två procent 2017.  Prognosen kommer från den årliga rapporten Global Carbon Budget som släpptes 13 november, mitt under FN:s klimattoppmöte i Bonn.

EU-Parlamentet - 25 feb 14 kl. 13:30

Pressmeddelande - Ny lag ska minska koldioxidutsläppen från bilar

Plenarsammanträde : På tisdagen röstade parlamentet ja till att begränsa koldioxidutsläppen från personbilar till i genomsnitt 95 gram per kilometer år 2020. Det kommer också att bli möjligt att använda så kallade superkrediter, det vill säga att bilar som släpper ut extremt lite kan viktas mer än övriga bilar när man räknar ut genomsnittsutsläppen för en biltillverkare.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

Västerbottens Folkblad - 16 mar 16 kl. 11:37

Trendbrott för koldioxidutsläppen

Koldioxidutsläppen i världen ökar inte längre utan tycks definitivt ha planat ut. För tredje året i rad ligger de stilla på samma nivå, enligt nya siffror från Internationella energiorganet (IEA). De flesta experter förefaller anse att det verkligen rör sig om ett trendbrott.

Supermiljöbloggen - 28 sep 17 kl. 20:30

Globala koldioxidutsläppen stod still 2016

KLIMAT:: För andra året i rad skedde ingen ökning av koldioxidutsläppen. Men utsläppen av andra växthusgaser ökar..

DN - 19 nov 13 kl. 16:10

Koldioxidutsläppen slår nya rekord

Koldioxidutsläppen nådde ny rekordnivå i fjol, och stiger ytterligare i år, enligt en ny rapport. Ökningen beror i huvudsak på ökade utsläpp i Kina. Samtidigt ser läget fastlåst ut på FN:s klimattoppmöte i Warszawa..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 5 timmar sedan

G20 tar upp klimatet – kör över USA

VIKTIGT:: Trots USA:s invändningar finns till slut en formulering med från G20-länderna som innebär att klimatförändringarnas påverkan på den finansiella stabiliteten ska granskas..

Supermiljöbloggen - Igår: 13:55

Den politiska skogen

MÅNGFALD OCH ENFALD: Ekonomi mot ekologi i het riksdagsdebatt om den svenska skogen..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:06

Höjda krav på kommande FN-avtal om biologisk mångfald

CBD:: FN-konventionen CBD, som brukar liknas vid ett Parisavtal för biodiversitet, beskrivs som helt avgörande för att förhindra den pågående sjätte massutrotningen. Nu går flera före detta utrikesministrar ut och kräver att världens länder skyddar planeten..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 15:53

Brittiskt företag får bidrag för gruvprojekt i Skåne

JAKT PÅ METALLER:: Det skånska landskapet har blivit eftertraktat för annat än god lantbruksjord. Nu ger myndigheten Vinnova företaget Scandivanadium en halv miljon kronor för att utreda möjligheten till gruvbrytning i Skåne..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:58

Tips på klimatsmart vintermat

SÄSONGSMAT:: Att äta säsongsbundet är lika möjligt på vintern som på sommaren. Ett kallt klimat hindrar inte att äta lokalt! Här är några tips på säsongsgrösaker i februari-mars..

Supermiljöbloggen - 22 feb 20 kl. 13:21

Storbritannien bygger världens kraftigaste klimatdator

KLIMATTEKNIK:: Den brittiska regeringen satsar motsvarande 15 miljarder kronor i en superdator som ska användas för att förutse stormar, föreslå klimatåtgärder och modellera framtidens klimat..

Supermiljöbloggen - 21 feb 20 kl. 17:23

Snöbrist hotar grundvattennivåer

SNÖBRIST:: Bristen på snö riskerar att ge låga grundvattennivåer i östra delarna av Sverige. Om det inte kommer rikligt med regn under våren kan det leda till stora problem resten av året..

Supermiljöbloggen - 20 feb 20 kl. 13:32

EU sponsrar köttreklam med tiotals miljoner

KÖTT-FNATT:: Trots köttets klimatpåverkan fortsätter subventionerna rulla in till animalieindustrin. Bland en rad exempel märks kampanjen "Älska fläsk" som fått 2,5 miljoner euro för att locka unga svenskar till köttdisken..

Supermiljöbloggen - 20 feb 20 kl. 09:33

Dagens energisystem klarar inte framtidens extremväder

ENERGI:: Mer intensiva stormar och värmeböljor innebär problem för vår energiförsörjning. Ett internationellt forskarlag har nu tagit fram en ny metod för att beräkna hur extremväder påverkar energisystemen..

Supermiljöbloggen - 18 feb 20 kl. 13:56

Skogsbränder kan leda till mångåriga hälsoproblem

FORSKNING:: Röken från skogsbränder kan ha långvariga effekter på vår hälsa. Dessutom riskerar hälsoproblemen att föras vidare till kommande generationer. Det visar ny amerikansk forskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.