Expressen > Kultur

Monday, 17 February, 11:33

Expressen - 13 feb 20 kl. 17:03

Samhället är ett råttgift som långsamt dödar ossAndrzej Tichýs nya novellsamling ”Renheten” är en förtvivlad uppgörelse med klassamhället. Victor Malm lyssnar och vet inte vad han ska ta sig till. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tichýs, Renheten, Malm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samhälletär ett , råttgiftsom , långsamt, dödaross

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Min största skräck var att alkoholen inte skulle räcka

Myten om missbruk och konstnärskap är mer komplex än att den bara är falsk.Gunnar Ardelius berättar om hur han fastnade i alkoholens grepp – och hur han tog sig loss.  .

Expressen - 19 timmar sedan

Familjedrama med filmiskt skräckfilter

Neil Gaimans mysläskiga barnbok Coraline har blivit familjeopera på Folkoperan.Loretto Villalobos känner sig förtrollad..

Expressen - Igår: 07:00

Pojkar kan helt enkelt inte våldtas

Pojkar glöms över hela världen bort i arbetet mot sexuella övergrepp.Jonas Gardell uppmanar oss att börja se de osynliga barnen..

Expressen - Igår: 07:00

Iraks stulna konst återuppstår i Tensta

Iraks plundrade nationalmuseum blev starten på en konstnärs livsverk.Valerie Kyeyune Backström finner både skönhet och svåra frågor om krig..

Expressen - I förrgår: 11:21

Malmö satsar stort med ett dream team

Loa Falkman, Marianne Mörck och Rickard Söderberg spelar operett i Malmö.Hanna Höglund har sällan skämts så mycket på operan..

Expressen - I förrgår: 10:49

Kvinnornas plågsamma underordning i fullt ljus

Stockholms stora institutionsteatrar samarbetar i ”Katt på hett plåttak”.Ulrika Kärnborg ser en lysande ensemble i en bedagad pjäs..

Expressen - I förrgår: 07:00

Människor som saknar syfte samlas på LinkedIn

LinkedIn är ett nätverksmecka för inspirerande yrkesutövare och innovatörer.Love Bonnier synar deras språk och vad de egentligen sysslar med..

Expressen - I förrgår: 07:00

Kanske har han gjort sin finaste utställning

Peter Cornell ser en alkemisk mystiker resa sig mot skyn. .

Expressen - I förrgår: 19:48

”Jag såg mig själv i raffset och läderpiska i handen”

I slutet av 1990-talet slog ”Den högsta kasten” ner som en skandalös bomb i Kultursverige. Nu ges den ut igen.Victor Malm träffar Carina Rydberg för att prata om en tid när herrtidningarna ville publicera kvalitetslitteratur..

Expressen - I förrgår: 12:45

Fluffiga färgstarka figurer i djurdräkter

Stina Wirsén och Sarah Riedel musikaldebuterar i barnstorlek.Hanna Höglund hade velat ha mer av Anna Vnuks kramar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.