Nyteknik > Teknik

Tuesday, 25 February, 07:53

Nyteknik - 13 feb 20 kl. 17:02

EU-länderna ”väl förberedda” på coronavirusetLäkemedelsindustrins neddragningar har ”ökat sårbarhet när det gäller produktion och distributionskedjor”, säger socialminister Lena Hallengren om oron för läkemedelsbrist på grund av coronaviruset..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lena Hallengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-länderna, väl, förberedda, coronaviruset
Sydsvenskan - 17 apr 19 kl. 20:00

EU-länderna står oförberedda inför nästa flyktingkris

EU står splittrat mellan en mjuk och hård lösning för en gemensam asylpolitik..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 19 kl. 20:00

EU-länderna står oförberedda inför nästa flyktingkris

EU står splittrat mellan en mjuk och hård lösning för en gemensam asylpolitik..

Cornucopia - 24 jan 20 kl. 11:20

WHO - inget internationellt nödläge pga coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO har inte utlyst något internationellt nödläge på grund av coronaviruset, och man ska som allmänhet ta det lugnt och inte överdriva situationen eller sprida desinformation. Pandemi betyder inte att folk kommer dö som flugor och de som avlidit har främst varit kända som riskgrupp, som äldre, sjuka, personer med nedsatt immunförsvar och liknande. Detta skiljer sig alltså inte från t ex influensa, och är inte som svininfluensan, som dödade friska med starkt immunförsvar.

YLE - 20 jul 17 kl. 14:40

På tv i dag: Publikfest då Nederländerna jagar kvartsfinalplats

Det är upplagt för fotbolls- och publikfest då Nederländerna tar sig an Danmark i kväll i Rotterdam. Matchen är utsåld sedan länge och förväntningarna i värdnationen höjdes rejält efter segern över Norge i öppningsmatchen. Både Nederländerna och Danmark fick en smakstart på turneringen.

YLE - 29 dec 14 kl. 07:50

Finländska färjor förberedda - men allt kan hända

Rökdykare och utbildad personal garanterar säkerheten ombord på de finländska färjorna. Vid gränsbevakningen utesluter man ändå inte att finländska färjor kan råka i liknande situationer som italienska Norman Atlantic. Jim Johansson, kaptenlöjtnant vid Finska vikens sjöbevakningssektion, säger att gränsbevakningen och räddningsverket har ett tätt samarbete.

Skånskan - 10 aug 16 kl. 18:04

Luttrade brandmän mentalt förberedda

Malmö. Det har varit hektiska dygn i ett par veckors tid för Räddningstjänsten i Malmö. Mest nattetid när bilbränderna stundtals har avlöst varandra.

Affärsvärlden - 25 mar 19 kl. 13:17

Småföretag sämst förberedda på hård brexit

De 27 kvarvarande EU-länderna och deras företag är väl förberedda för att Storbritannien lämnar EU utan avtal..

SVT - 23 apr 19 kl. 22:58

Inrikesministern: “Vi är bättre förberedda än förra året”

I ett Facebook-inlägg skriver inrikesminister Mikael Damberg (S) att hans tankar går till de som drabbas av de pågående bränderna i landet, och de som deltar i släckningsarbetet. Samtidigt påpekar han att Sverige är bättre förberedda i år efter fjolårets storbränder..

YLE - 28 jan 20 kl. 16:47

Senaste nytt om coronaviruset: Är det farligare än vanlig influensa? Kan jag resa till Asien? Skyddar andningsmask mot viruset?

Över hundra människor har dött, 4 500 har smittats och miljontals kineser har försatts i karantän sedan coronaviruset upptäcktes i Wuhan. Trots det osäkra läget uppmanar hälsoproffsen till lugn. Symptomfria personer är sannolikt inte en risk och samma anvisningar gäller som för vanlig influensa – tvätta händerna och nys rätt..

YLE - 13 feb 20 kl. 16:23

EU-länderna betonar vikten av information och koordinerad bekämpning av coronaviruset - resenärer ska få bättre information

EU:s hälsoministrar har diskutera betydelsen av koordinering för att förhindra en spridning av coronaviruset covid-19 i Europa..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Ökad användning av biodrivmedel bakom minskning av koldioxidutsläpp

Koldioxidutsläppen från trafiken på vägarna minskade med 2 procent under förra året, jämfört med 2018..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Volvo Cars tre fabriker stängda: ”Allvarlig situation i Kina”

Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Hon tog oss till månen – matematikern Katherine Johnson är död

Den amerikanska matematikern Katherine Johnson, vars beräkningar bidrog till den allra första månlandningen, har avlidit vid 101 års ålder..

Nyteknik - 1 timme sedan

Kemijätte öppnar två anläggningar för elbilsbatterier

Kemiföretaget BASF planerar att öppna två fabriker där en nyckelkomponent till litiumjonbatterier ska tillverkas. Produktionen i Schwarzheide ska redan från start motsvara cirka 400 000 rena elbilar per år..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Förslaget till regeringen: Högre mål för minskat matsvinn

Allt mindre mat slängs i onödan i Sverige. Men utvecklingen går för långsamt, anser Naturvårdsverket. Nu föreslår verket en höjd ambition, så att livsmedelsavfallet minskar med 20 procent från i år till 2025.

Nyteknik - 15 timmar sedan

Tupplur på jobbet piggar upp: ”Viktigt för din hjärna”

I Japan erbjuder företag sovplatser på arbetsplatsen för att trötta medarbetare ska kunna ta en tupplur under lunchen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Coronaviruset hindrar godsleveranser från Kina

Kinas industri har tappat fart till följd av coronaviruset och svenska bolag som handlar med kinaprodukter påverkas..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Framtidens extremväder riskerar att göra oss strömlösa

I takt med att andelen förnybar energi ökar, så ökar också sårbarheten när ingen hänsyn tas till klimatförändringarna. Risken för framtida strömlöshet är stor, skriver en internationell forskargrupp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Tesla har återupptagit avverkningen utanför Berlin

Efter att miljöaktivister först vann en delseger har nu Tesla beslutat att återuppta avverkningen inför bygget av en bilfabrik i tyska Grünheide..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Här är Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia 1 II

Sony har presenterat årets flaggskeppstelefon Xperia 1 II. Med den hoppas man på en kameramobil som utmanar jättarna. Utöver Xperia 1 presenteras även mellanklassmobilen Xperia 10 II..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.