YLE > Finland

Saturday, 22 February, 14:11

YLE - 13 feb 20 kl. 16:58

Analys: Recessionen som kom av sigHela förra året varnade ekonomiska experter för att högkonjunkturen skulle ta slut. Ekonomin bromsades hela tiden upp och vi stod på branten till en recession-trodde vi. I dag förutspådde EU-kommissionen fortsatt stadig och måttlig tillväxt i den europeiska ekonomin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Recessionensom , komav sig
DI - 20 maj 14 kl. 09:26

Teknisk analys: Äntligen kom signalen

Alla tecken pekar på fortsatta uppgångar. Leta lägen på köpsidan och se till att satsa på rätt aktier. .

NSD - 10 sep 18 kl. 13:37

Analys: S kom undan med ett nödrop

Med en stark valspurt slapp S de värsta krisrubrikerna..

YLE - 13 sep 19 kl. 18:13

Analys: ECB kom med tydliga hälsningar till euroländerna - också till Finland

Om regeringen menar allvar med sina stora framtidsinvesteringar, och målsättningen att förverkliga ett klimatneutralt Finland år 2035, är det nu dags att skrida från ord till handling, skriver Svenska Yles politiska reporter Thomas von Boguslawski..

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 13 kl. 12:55

IMF: Spanien på väg ur recessionen

Den långvariga spanska recessionen kan vara på väg mot sitt slut, säger Internationella valutafonden (IMF) i en ny analys. Låneinstitutet säger dock att Spaniens regering måste göra mer för att komma tillrätta med den höga arbetslösheten på över 27 procent..

YLE - 06 mar 17 kl. 07:52

Yles enkät: En majoritet av finländarna anser att recessionen är över

Enligt en enkät som Taloustutkimus utfört för Yle anser en klar majoritet av finländarna att de dåliga tiderna för ekonomin är förbi. Men det är också många som tycker att vi inte ännu helt har besegrat recessionen. I enkäten framfördes påståendet att recessionen är över i Finland och att vi nu är i början av en ny period av ekonomisk uppgång.

HBL - 05 sep 13 kl. 10:57

Recessionen slut ? BNP växer igen

Recessionen är över i Finland. Ekonomin växte nämligen en aning under april?juni jämfört med föregående kvartal.

Affärsvärlden - 15 nov 11 kl. 11:29

Grafen som visar när recessionen kommer

Den europeiska skuldkrisen försämrar oddsen. Det är nu 50 procent stor risk att USA faller in i recession nästa år. Det skriver amerikanska centralbanken Fed i färsk analys..

VA - 02 sep 11 kl. 11:27

Recessionen huvudämne i diskussioner

2 september Samtalen med företrädare för EU och IMF förs i ett "vänligt" klimat, och är fokuserade på målen för 2011 och 2012. Det sade Greklands finansminister Evangelos Venizelos vid en pressträff på fredagen, enligt Bloomberg News. Han sade att uppgifterna om att samtalen skulle ha brutit samman är inte sanna.

YLE - 04 jun 13 kl. 10:59

Aktia: Slut på recessionen i höst

Recessionen inom euroområdet vänder i höst och ekonomin börjar växa, förutspår Aktia i sin färska ekonomiska prognos. Tillväxten blir ändå liten bland annat på grund av de ekonomiska åtstramningarna. Finlands bruttonationalprodukt minskar lika mycket i år som i fjol, alltså med 0,2 procent.

HBL - 05 mar 14 kl. 09:39

Recessionen skjuter fram äktenskap

Finländarna skjuter till och med upp sina planer på giftermål på grund av det osäkra ekonomiska läget. Recessionen har också fått många att uppskjuta planerna på att skaffa barn, framgår det av en enkät som försäkringsbolaget Genworth Financial har gjort. Av de drygt tusen finländare i åldrarna 18–34 år som besvarade enkäten meddelade 16 procent att de just nu inte tänker skaffa barn på grund av ekonomin.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Blufföretagare lurade däckföretag i Lojo och Raseborg

En man lurade till sig bildäck och fyrhjulingar från företag i Raseborg, Lojo och Reso. Mannen hade köpt sakerna på sitt företags räkning, ett företag som inte hade någon affärsverksamhet..

YLE - 2 timmar sedan

Vasa deltar i ambitiöst hamnprojekt – världens hav ska räddas

Vasa är en av tjugo städer som ska göra hamnarna och sjöfarten mer miljövänlig. Meningen är att rädda världens hav, säger vd Risto E.J.

YLE - 2 timmar sedan

Svårt att få kontakt med FPA per telefon - oklart när den svåra rusningen till telefonservicen är över

Den svåra rusningen i Folkpensionsanstalten FPA:s telefontjänst fortsätter. Det är oklart när telefonservicen fungerar som den ska igen..

YLE - 17 timmar sedan

Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet – president Niinistö: Flickor och de yngsta barnen mest utsatta på lägret

Inrikesministeriet bekräftar gårdagens uppgifter om att regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet. President Sauli Niinistö säger att man bör prioritera småbarn och flickor..

YLE - 5 timmar sedan

Medlingsbud inom den mekaniska skogsindustin

Ett medlingsbud har lagts fram i arbetsmarknadstvisten inom den mekaniska skogsindustrin, uppger riksförlikningsmannen på Twitter..

YLE - 17 timmar sedan

Inrikesministeriet bekräftar: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet

Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppgav Iltalehti under fredagen. Inrikesministeriet bekräftar uppgifterna på lördagen..

YLE - 7 timmar sedan

Stor brist på fosterfamiljer – I Åbo är ämnet aktuellt varje vecka

I slutet av 2018 omhändertogs 9500 barn i Finland, varav ungefär hälften placerades i fosterfamiljer..

YLE - 8 timmar sedan

Succéserien Vänner gör comeback – skådespelarna återförenas i ett jubileumsavsnitt

Flera fans av 90-talsserien Vänner har önskat nya avsnitt, efter att det sista avsnittet sändes 2004. Nu går den drömmen i uppfyllelse: de ursprungliga skådespelarna återförenas i ett specialavsnitt då serien fyller 25 år..

YLE - 17 timmar sedan

Iltalehti: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet

Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppger Iltalehti. Enligt uppgift handlar det om 175 personer..

YLE - 19 timmar sedan

Lägenhetsbrand i Kronohagen i Helsingfors - en människa omkom

En människa omkom i en lägenhetsbrand i Helsingfors på fredag kväll, uppger Räddningsverket i Helsingfors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.