Jönköpingsnytt > Nyheter

Thursday, 27 February, 09:22

Jönköpingsnytt - 13 feb 20 kl. 16:38

Ny digital satsning för förskollärareNu har ett nytt avtal skrivits mellan Jönköping University och tre kommuner. Det innebär att blivande förskollärare ska kunna ta del av digitala föreläsningar – och därmed slippa pendla.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Jönköping University

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny digital, satsningför , förskollärare
Sydsvenskan - 04 jan 13 kl. 06:30

08-satsning på förskollärare

Många av landets förskolor ropar efter förskollärare. Nu byggs förskollärarutbildningen ut ? men bara i Stockholmsregionen, där bristen är mest akut och lönerna pressats upp.

Barometern - 13 feb 20 kl. 14:19

Glädje över ny utbildning till förskollärare i Oskarshamn

Till hösten blir det möjligt att läsa till förskollärare i Oskarshamn. Utbildningen sker på distans med hjälp av digital teknik. 20 studenter tas in i första klassen.

Blekinge Läns tidning - 19 maj 16 kl. 16:01

Satsning på utbildning ger nya förskollärare

Den akuta bristen på förskollärare ska utbildas bort. 37 barnskötare sätter sig nu i skolbänken. – Det kommer att bli en utmaning, säger Malin Svensson..

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 10:07

"Satsning" på förskolan


Regeringen utlovar en satsning på 125 miljoner på att minska barngrupperna i förskolan.Snittlönen för en förskollärare är 23 731 kronor. Det ger en lönekostnad på 436 897 kronor per år med sociala avgifter och då räcker 125 miljoner till 286 förskollärare.

Barometern - 18 dec 13 kl. 07:33

Allt börjar med en bra lärare

Låt lärarna vara just lärare. I dag tvingas alltför många lärare arbeta med alltför många arbetsuppgifter som inte har med undervisning att göra. Nyligen firade vi Nobeldagen då utbildning och kunskap hyllas och belönas.

BT - 13 mar 14 kl. 21:11

Högskolan skeptisk till satsning

9 000 nya platser på landets lärarutbildningar ska lösa lärarbristen, enligt regeringen. Men i Borås tror varken högskolan eller Lärarförbundet att det kommer att fungera. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) presenterade igår förslaget att bygga ut lärarutbildningarna med 9 000 nya platser fram till 2018.

Regeringen - 22 aug 16 kl. 12:52

Ny satsning på lärarutbildningen

Aktuellt i politiken 22 augusti 2016 Det finns inget viktigare för att vända kunskapsresultaten i skolan än skickliga och engagerade lärare. Därför har regeringen arbetat sedan dag ett för att möta lärarbristen. Nu kommer regeringen i höstens budget att investera i 3 600 nya utbildningsplatser på lärar- och förskollärarutbildningarna, fullt utbyggt 2021..

Skånskan - 30 maj 18 kl. 08:58

Tuff resa till svensk studentexamen

Steget till Skåne från Irak respektive Syrien var inte helt enkelt. Basoz Fateh och Rwken Esmail har fått tampas med både hemlängtan och språksvårigheter. Men de gav aldrig upp, och i dag kvitterar de ut var sin svensk studentexamen.

Skånskan - 15 jun 16 kl. 13:32

Viktigt med män i förskolan

Personligt Åtta procent av Malmös förskollärare är män. En låg siffra, kan tyckas, men faktiskt är den hög, jämfört med andra kommuner. En av de åtta procenten är Daniel Nyström, i grunden gymnasielärare men mycket nöjd med den slump som i stället förde honom till förskolan.

BT - 05 sep 14 kl. 14:27

Ministerns hjärtliga besök i Borås

Jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) vill satsa pengar på att införa förstelärare även i förskolan. I Borås skulle pengarna räcka till 20 förstelärare – men Folkpartiet lokalt vill satsa kommunala pengar på ytterligare 70. Totalt 250 miljoner kronor vill Folkpartiet satsa på att införa förstelärartjänster i förskolan.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

Matkollen: Bra burgare i rustika lokaler

Vår satsning Matkollen rullar vidare på Jönköpings gator. Den här gången gör #jkpgeats ett nedslag på Öster och Bada Bing Burgers för att se hur deras hamburgare, gästvänlighet och atmosfär håller sig efter sex år som restaurang.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Polisen tog ung man med narkotika

En pojke i tonårsåldern är misstänkt för ringa narkotikabrott efter att ha ertappats av polis under natten.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Skola repareras akut efter vattenläcka

Vatten läcker in från taket på Bottnarydskolan i Jönköping och byggnaden repareras just nu akut.
.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Kvinna gripen efter grov misshandel

En kvinna greps under onsdagskvällen i Vättersnäs. Hon är i nuläget misstänkt för grov misshandel efter att ha knivskurit en privatperson vid envarsgripande.
.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Kanonstart för HV i SM-semifinalen

HV71 fick en pangstart när den första SM-semifinalen spelades i Stockholm mot Djurgården.
HV-damerna vann till slut med säkra 6-2 (3-0, 1-1, 2-1) sedan man fått en smakstart i den första perioden.
.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Hallby på knock direkt - spelade ut Önnered

När det behövdes som bäst plockade Hallby fram säsongens bästa spel när man krossade Önnered på hemmaplan med 35-25.
Inte nog med att man tog två ytterst viktiga poäng i kampen om att undvika kval, man fullständigt raderade ut Önnered i den första halvleken när man gick till pausvila med hela 20-9.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Tord värvar från J-Södra

Igor Popanicic, försvarsspelare som de senaste åren tillhört J-Södras organisation på ett lärligskontrakt, lämnar J-Södra.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Omtalad komiker till Jönköping

Özz Nûjen firar 20 år på standup- scenen med en jubileumsturné hösten 2020. Den 4 december kommer han till Jönköping.
.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Just nu problem att logga in på sajten

Under onsdagens eftermiddag uppstod tekniska problem vilket påverkar inloggningstjänsten på Hall Medias sajter. Det går just nu inte att logga in för våra Premium-kunder. Vi beklagar detta men jobbar på att lösa problemet.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Så agerar Jönköping Airport mot viruset

Risken för att resenärer smittas av coronaviruset utomlands och sedan för med det hem till Sverige har ökat, enligt Folkhälsomyndigheten.
Jönköping Airport medger att det är en oroande utveckling, med flera bekräftade fall i Europa, men menar samtidigt på att man är väl förberedda att hantera en situation om det skulle uppstå.
– Vi har haft en förhöjd beredskap sedan det första fallet av coronaviruset kom, säger Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.