Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 22 February, 10:38

Trelleborgs Allehanda - 13 feb 20 kl. 16:39

Jo, hårdare straff hjälper visstBra polisarbete räcker inte. Rättsskipningen i övrigt måste också fungera. Etablerade, dömda brottslingar ska inte kunna åka runt och råna folk i flera veckor, som förefaller ha skett på Österlen och Söderslätt. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Österlen, Söderslätt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jo hårdare, straff, hjälper, visst
YA - 13 feb 20 kl. 16:39

Jo, hårdare straff hjälper visst

Bra polisarbete räcker inte. Rättsskipningen i övrigt måste också fungera. Etablerade, dömda brottslingar ska inte kunna åka runt och råna folk i flera veckor, som förefaller ha skett på Österlen och Söderslätt.

Blekinge Läns tidning - 09 maj 16 kl. 05:00

”Hårdare straff hjälper inte”

Den politiska makten vill införa hårdare straff mot organiserad brottslighet. Men det skrämmer inte återfallsförbrytare som Mattias i Blekinge..

Nerikes Allehanda - 15 jul 15 kl. 05:19

Hårdare straff minskar inte brott

Väck en politiker mitt i natten. Och så frågar du: Vad tänker du göra åt brottsligheten? Yrvaket kommer politikern att säga: ”Fler poliser”, ”hårdare straff” eller både och.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 17:20

Hårdare straff utesluter inte preventivt arbete

Det framhålls med jämna mellanrum i den allmänna debatten den naiva uppfattningen att hårdare straff inte skall tillämpas, eftersom det inte medför mindre brottslighet. Nu senast, den 5/8, argumenterade Marek Lakatos från Fryshuset mot hårdare straff.Hårda straff tillämpas inte i Sverige just nu, och kommer inte heller att tillämpas inom överskådligt framtid.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 05:00

Kräver hårdare straff för mordbrandsplan

MALMÖ Åklagaren kräver hårdare straff för en kaféägare, som dömts till 3,5 års fängelse för att ha planerat en brand i sin före detta älskarinnas lägenhet.
Mannen själv vill bli frikänd och hävdar att merparten av alla vittnen ljuger, däribland 19-åringen som tände eld på lägenheten.Den 19-årige flyktingen berättade under rättegången att han agerade på direktiv av kaféägaren, som ska ha lovat ynglingen hjälp med att ordna uppehållstillstånd samt arbete i ett av kaféägarens företag.

SVT Debatt - 01 nov 19 kl. 11:12

Hjälper hårdare straff mot ungdomsbrottsligheten?

Antalet ungdomsrån har ökat kraftigt de senaste åren. Klara Rakic, student och vice ordförande i MUF Väsby, tycker att det krävs hårdare straff för att få bukt med ungdomsbrottsligheten. – Om du är mogen och gammal nog för att begå brott, så är du mogen och gammal nog att ta konsekvensen för dina handlingar, säger hon..

BT - 02 apr 14 kl. 13:18

Nytt försök få till hårdare straff

Höj lägstastraffet för dråp från sex till åtta års fängelse, tycker regeringens utredare. Trots att det är oklart om strängare straff ger färre brott föreslås nu flera skärpningar.För fyra år sedan skrevs det in i lagen att våldsbrottslingar ska straffas hårdare om det de gjort inneburit "ett allvarligt angrepp på någons liv eller hälsa eller trygghet till person".

SmålandsPosten - 21 aug 14 kl. 07:24

Hårdare straff minskar inte inbrotten

Johan Hultberg (M) skriver den 16 juli att Alliansen är det enda alternativet för ett tryggare Sverige. För att Sverige ska bli ett tryggare land efter åtta år i regeringsställning vill han nu skärpa straffen för villainbrott. Naturligtvis ska samhället reagera tydligt vid brott men förslaget är ineffektivt och dessutom kostsamt.

SR - 26 feb 18 kl. 12:32

Dansk regering vill ha hårdare straff i "ghetton"

Vissa brott ska straffas dubbelt så hårt om de begås på ett visst område. Det är en del av den danska regeringens strategi för att bekämpa kriminalitet i så kallade ghettoområden i landet..

BT - 15 jan 15 kl. 14:00

Medeltida syn på straff gör ingen nytta

Niklas Arvidsson (KD) beskriver tre olika syften med fängelsestraffet. Det är intressant att han som förespråkar en religiös syn på saker och ting vill ha ett samhälle där människor får upprättelse enbart genom att straffa brottslingar hårdare och längre. Arvidsson vill att straffskalan ska upplevas rättvis från medborgarna.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Svend Dahl: Liberaler – det är inte fult att lösa folks problem

Sverigedemokraterna är en nödbroms för väljare som menar att samhällsutvecklingen går åt fel håll. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Lamottes kampanj för hemlös man – inte hela sanningen

Sociala medie-profilen Joakim Lamottes kampanj för en äldre hemlös man i Trelleborg byggde på felaktigheter. Mannen hade erbjudits hjälp av Trelleborgs kommun, men tackat nej..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Insändare: Vad kan vi göra för Syriens barn?

Ett stort mänskligt drama utspelar sig i dessa yttersta dagar i Syriens Idlib och Aleppo, där krig rasar och där omkring 900 000 människor just nu utsätts för ett omänskligt lidande. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

CG Wilke, 70 år

Den 24 februari fyller CG Wilke, Hässleholm, år..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Insändare: Nya hamnen hamnade även den mitt för staden

Trelleborgs kommun säger att nya hamnen har flyttas 500 meter öster ut och 500 meter söder ut..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Insändare: Hur får du detta att gå ihop, Helmuth Petersén?

Reaktion på artikeln (den 18 februari) där Helmuth Petersén (SD) påstår att socialförvaltningen systematiskt diskriminerar kommuninvånarna med svenska namn. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Insändare: Ett hån mot oss som betalar för parkeringen

För två år sedan införde Trelleborgshem avgift på sina parkeringar..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Insändare: En idyll värd att bevara?

Kommentar till LBP (den 13 februari)..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

En poäng tar Vikings närmare nytt kontrakt

Visserligen ett snöpligt slut och nederlag efter förlängning. Men Tif Vikings poäng hemma mot topplaget IK Guts kan bli guld värd i kampen för nytt kontrakt i division två. – Jag hoppas att hockeygudarna är med oss, säger Sylvester Hjerpe efter 5–6-förlusten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.