Skånskan > Opinion

Wednesday, 26 February, 13:13

Skånskan - 13 feb 20 kl. 16:32

Överskott på sex miljonerhöör Precis som socialnämnden redovisar barn- och utbildningsnämnden ett rejält överskott för 2019. Plusresultatet hamnar på 6,2 miljoner.
– Överskott är bättre än underskott. Men helst ser jag att resultatet hamnar så nära budgeten som möjligt, säger Jörgen Ekman (L) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.Redan när kommunens delårsrapport offentliggjordes i höstas gavs tydliga signaler om att Höörs kommun går mot ett kraftigt överskott för 2019.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Precis, Jörgen Ekman, Höörs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överskott, sexmiljoner
Skånskan - 05 feb 19 kl. 15:00

Sex miljoner plus för socialnämnden

Höör Siffrorna för 2017 hamnade på minus 17 miljoner kronor och i september slog socialnämnden larm till kommunstyrelsen om röda siffror även 2018. Men nu är förra årets bokslut färdigt – och det visar ett överskott på sex miljoner kronor.
– Jag hade lite svårt att tro på det, säger socialchef Ewa Näslund om siffrorna.

Kristianstadsbladet - 21 feb 14 kl. 09:00

Överskott och bättre kunskap

Den av dystra budgetsiffror ständigt plågade barn- och utbildningsförvaltningen har lyckats vända trenden och presenterar ett litet överskott i det nu färdiga bokslutet för 2013.
– Vi såg i mitten av förra året att vi närmade oss siffror på minus sex miljoner kronor. Vi inskärpte därför i juni att budget ska hållas, säger Johan Berglund (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Supermiljöbloggen - 31 aug 15 kl. 09:10

Rickard Nordin (C): ”Sex tips om hur solenergin ska kunna öka”

Förutsättningarna för mikroproducerad el måste förbättras, skriver Centerpartiets energipolitiska talesperson. Regeringens förslag för mer egenproducerad el är slag i luften och ett hån mot alla som står redo att investera i solceller. Det behövs inte mer pengar till investeringsstöd – vad som krävs är ökade incitament och minskat krångel för mikroproducenter av förnybar el.

Dagens Media - 5 timmar sedan

Hittas varsel klart – sex tjänster bort

Sex tjänster varslas när Hitta.se stuvar om i organisationen..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

TV: Semlan är sex år gammal – förvarats i vitrinskåp

Idag fyller Per–Inge Mattssons semla sex år. Tidens tand har varit mjuk mot semlan då den fortfarande ser ut som om den vore bakad för bara någon vecka sedan. –Vi sparade den eftersom den aldrig började mögla, säger ägaren..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

TV: Han har förvarat en semla – i sex år

Idag fyller Per–Inge Mattssons semla sex år. Tidens tand har varit mjuk mot semlan då den fortfarande ser ut som om den vore bakad för bara någon vecka sedan. –Vi sparade den eftersom den aldrig började mögla, säger ägaren..

Uppsalanyheter.se - 23 maj 17 kl. 23:02

189 miljoner i underskott hos sex nämnder

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SCB: Högre handelsöverskott

Utrikeshandeln med varor gav i maj ett överskott på 9,8 miljarder kronor, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Samma månad i fjol uppgick handelsnettot till 4,7 miljarder kronor. Värdet på varuexporten uppgick i maj till 106,5 miljarder kronor och varuimporten till 96,7 miljarder kronor.

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 11:12

Ökat handelsöverskott för eurozonen


Euroländernas samlade handelsöverskott med omvärlden steg till 17,3 miljarder euro i juni, jämfört med 12,8 miljarder euro ett år tidigare. I maj hamnade överskottet på 14,5 miljarder euro, enligt reviderade siffror från Eurostat.På ett år har exporten fallit med tre procent och importen med sex procent..

Opinionen.se - 16 aug 13 kl. 11:15

Ökat handelsöverskott för eurozonen

Euroländernas samlade handelsöverskott med omvärlden steg till 17,3 miljarder euro i juni, jämfört med 12,8 miljarder euro ett år tidigare. I maj hamnade överskottet på 14,5 miljarder euro, enligt reviderade siffror från Eurostat. På ett år har exporten fallit med tre procent och importen med sex procent..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Väktare grep tjuv på fritiden

Malmö En man som även jobbar som väktare satt i sin bil utanför Max vid Lockarp när han fick syn på en yngre man som krossade en ruta och ryckte ut en handväska.
Ordningsvakten ingrep och lyckades hålla fast mannen till en polispatrull kom till undsättning, detta trots att mannen försökte hugga och slå ordningsvakten.Det var vid 20.

Skånskan - 1 timme sedan

Aggressiv hund bet granne blodig

TRELLEBORG Trelleborgskvinnan ska upprepade gånger ha bitits blodig av en hund i området hon bor.
Nu polisanmäler hon den 47-årige ägaren för bristande uppsyn av djuret som dessutom skadat henne.Vid flera tillfällen i februari ska en 50-årig Trelleborgskvinna blivit attackerad och biten av en hund som tillhör en granne i området hon bor i.

Skånskan - 2 timmar sedan

Möt Nanne och Peter Grönvall

Webb-TV Schlagerhörnan pratar schlagerminnen med Nanne och Peter Grönvall..

Skånskan - 6 timmar sedan

Ragata redo för världen

De vill peppa och vara ett andningshål när saker och ting känns jobbiga runt omkring. Efter att snabbt ha blivit en självklar liveakt på lokala scener har nu Malmöpunkbandet Ragata släppt sin debutskiva Rebell och är redo för nästa stora mål. Att erövra världen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ombyggnaden räddad för Teater Sagohuset

lund Måndagen blev en glädjens dag för Teater Sagohuset. Då kom beskedet att Boverket beviljat föreningen 2,5 miljoner kronor i bidrag till ombyggnaden av de nya lokalerna vid Stenkrossen.– Nu när vi fått besked så startar processen, säger teaterchefen Leila Åkerlund.

Skånskan - 8 timmar sedan

Postkontoret i Hörby läggs ner

HÖRBY Postkontoret på Storgatan i Hörby töms i början av maj. Brevbärarkontoret flyttas till Höör, medan postboxarna flyttas till Hörby Lantmän.
Postutdelningen kommer att fungera som vanligt i Hörbyområdet trots förändringarna, lovar Postnord.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lät barnen filma sin mamma hos ny man

HARLÖSA En svartsjuk äkta man påstår att två av hans minderåriga barn filmade sin mamma genom ett fönster hemma hos hennes nye pojkvän i Harlösa. Själv väntade han, säger han, utanför i bilen. Den svartsjuke ex- maken hotade även att massakrera hustrun och den nye mannen – något Lunds tingsrätt dömer honom till dagsböter för.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ny mötesplats har öppet för byns unga

Skivarp Kommunens fritidsgård i Skivarp har skurit ner på sina öppettider. Det har lett till att kyrkan har dragit igång en mötesplats för barn och ungdomar på tisdag- och fredagskvällar på församlingshemmet.Belysningen i församlingshemmets stora sal har dimmats ner.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kävlinge kvar på sistaplatsen

BORDTENNIS BTK Kävlinge åkte på en 3-5-förlust hemma mot nästjumbon BTK Rekord och ligger alltjämt sist inför slutomgången i Pingisligan.
En plats som normalt sett innebär degradering.– Det känns ändå positivt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Malte Setkov gjorde sitt första mål i SHL

Malte Setkov svarade för sitt allra första SHL-mål och dessutom en assist – men det räckte bara till en poäng. Redhawks föll mot Linköping efter förlängning. Matchen slutade 3-4.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.