YLE > Svenskfinland

Thursday, 20 February, 09:55

YLE - 13 feb 20 kl. 16:31

Renoveringen av stadshuset i Karleby är klar – stadsborna bjöds in till öppet husEfter sex år av renoveringar i olika etapper står nu stadshuset i Karleby klart lagom tills stadens 400-års jubileum. Äntligen är det klart, säger stadsdirektör Stina Mattila..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Stina Mattila

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Renoveringenav , stadshuseti , Karlebyär , klar, stadsborna, bjöds, in till öppet hus
YLE - 11 okt 13 kl. 14:21

Bottenundersökningen av hamnfarleden i Karleby klar

Nu är bottenundesökningen av hamnfarleden i Karleby klar. Trafikverket har gjort flera hundra metall- och järnfynd, men vad de är får man veta först efter att Försvarsmaktens exlposionsexperter har gjort dykningar på platsen. Därför räknas alla fynd som farliga objekt än så länge, berättar Esa Sirkiä, Trafikverkets biträdande direktör.

GöteborgsPosten - 08 jun 15 kl. 20:23

Renoveringen av kanalmurarna klar

Den långa renoveringen av kanalmurarna är klar. Norra Hamngatan öppnar 13 juni..

DalaDemokraten - 21 jan 14 kl. 19:31

När renoveringen står klar – då flyttar SJ ut

BORLÄNGE Renoveringen av resecentrum i Borlänge har pågått i flera år. Under 2012 blev det äntligen klart – men nu flyttar.

YLE - 31 maj 17 kl. 05:30

Kämpigt att få loss pengar för renoveringen av Kristinestads kyrka

Ett banklån är på kort sikt den enda utvägen för att kunna finansiera renoveringen av Kristinestads kyrka. Det anser Hans Ingvesgård, medlem i gemensamma kyrkorådet i Kristinestad. Renoveringsarbetet vid Kristinestads kyrka pågår som bäst och förväntas kosta kring 2,5 miljoner euro.

Skånskan - 05 okt 19 kl. 15:30

Ombyggnad av stadshuset kostar 27 miljoner

MALMÖ Delar av stadshuset ska byggas om för att få plats med ett 40-tal medarbetare på Malmö stads kontaktcenter. Ombyggnaden föreslås starta nästa år men beräknas inte bli klar förrän under första delen av 2021.Numera arbetar 32 vägledare med att hjälpa Malmöbor som tar kontakt med Malmö stad via telefon, e-post eller messenger via Facebook.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 16 kl. 18:10

Christinateatern börjar ta form i renoveringen

Att vara eller inte vara, det är en fråga som ställts från många scener. Snart är renoveringen av Christinateatern klar, NKP har tjuvkikat bakom kulisserna..

BT - 01 mar 18 kl. 20:31

Nyheterna – så blir renoveringen i BT-huset: ”Bästa lokalerna”

Solceller, nytt ventilationssystem och 900 kvadratmeter kontorslandskap. Byggnadsställningarna runt BT-huset är borta och renoveringen står klar i början av april. .

Sydöstran - 04 apr 14 kl. 19:36

Lovar att renoveringen ska vara klar till hösten

Blekinge Läns tidning - 04 apr 14 kl. 19:36

Lovar att renoveringen ska vara klar till hösten

YA - 22 sep 19 kl. 16:13

Nu lyser kyrkan vit igen – renoveringen nästan klar

I fyra månader har Lövestads kyrka omgärdats av byggnadsställningar, där Göran Johansson stått för att kalka de höga väggarna. Nu är kyrkan åter skinande vit. Taket lyser svart, och snart försvinner byggnadsställningarna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 14 timmar sedan

Vasabördiga Sofia Jern vann fototävling – hoppas att bilden är mer än bara ett porträtt av en 15-årig massaj

Vasabördiga Sofia Jern har vunnit första pris i en stor fotografitävling. För henne är det viktigt att hon vann med en bild som ska peka på 15-åriga massajen Margarets historia och framtid..

YLE - 5 timmar sedan

Krav på fler vårdare oroar inom äldreomsorgen – i Närpes hoppade gymnasieelever in och räddade julen

Redan nu har många österbottniska kommuner svårt att hitta tillräckligt med utbildad personal till sina äldreboenden. Personalpusslet kan bli ännu svårare att lägga om några år, om regeringens lagförslag godkänns..

YLE - 12 timmar sedan

En glödhet period räckte för HIFK – Anton Lundell segermålsskytt mot SaiPa: ”De har en otrolig bredd”

Stela i första, urstarka i andra, anemiska i tredje. I bland räcker det faktiskt med att spela bra i en period. HIFK satte fyra puckar inom loppet av tio minuter mot SaiPa – medan inte ens en 60 minuter lång kämpainsats räckte för Sport..

YLE - 14 timmar sedan

Sofia Jern vann fototävling - hoppas att bilden ska vara mer än bara ett porträtt av en 15-årig massajkvinna

Vasabördiga Sofia Jern har vunnit första pris i en stor fotografitävling. För henne är det viktigt att hon vann med en bild som ska peka på 15-åriga massajkvinnan Margarets historia och framtid..

YLE - 14 timmar sedan

Svårt läge med RS-virus i Mellersta Österbotten - rekordmånga spädbarn vårdas på sjukhus

Ovanligt många spädbarn har under de senaste veckorna behövt sjukhusvård i Mellersta Österbotten. Orsaken är RS-viruset som i år orsakar en värre epidemi än vanligt i området..

YLE - 14 timmar sedan

Ett rykte som visade sig vara sanning – MacGyver härstammar från Svenskfinland

Hur det kan komma sig att MacGyver klarar sig ur varenda knipa med påhittiga knep och knåp? Det är nästan som att man kan dra direkta kopplingar till den stereotypiska, händiga österbottningen. Vilket man nu också kan göra.

YLE - 17 timmar sedan

Svårt läge med RS-virus i Mellersta Österbotten – rekordmånga spädbarn vårdas på sjukhus

Ovanligt många spädbarn har under de senaste veckorna behövt sjukhusvård i Mellersta Österbotten. Orsaken är RS-viruset som i år orsakar en värre epidemi än vanligt i området..

YLE - Igår: 05:55

Nu pälsas de kinesiskägda rävarna i Karleby: "En miljonförlust för oss"

På den kinesiskägda farmen i Vittsar i Karleby har man nu börjat avliva och pälsa sina 2 500 rävar. Foderleveranserna till farmen upphörde den 7 februari. Trots nederlaget vill kineserna stanna i Österbotten och samarbeta med finländska farmare..

YLE - Igår: 05:22

ÅA slopar tanken på övningsdaghem i egen regi – utvecklar nätverk av kommunala daghem

Åbo Akademi satsar på att utveckla ett nätverk av övningsdaghem bestående av redan befintliga kommunala daghem runtom i landet. Att öppna och driva ett övningsdaghem i egen regi visade sig vara för dyrt..

YLE - Igår: 04:00

Åbo Akademis planer på ett magisterprogram i juridik väcker oro vid Helsingfors universitet – Anna-Maja Henriksson: Behovet för tvåspråkiga jurister ökar hela tiden

Åbo Akademis planer på att starta ett magisterprogram väcker oro för hur den svenskspråkiga juristutbildningen påverkas. Samtidigt är det nuvarande systemet besvärligt för dem som tar sin kandidat i juridik vid Åbo Akademi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.