SVT > Inrikes

Tuesday, 25 February, 19:32

SVT - 13 feb 20 kl. 16:29

Tidigare anställd: ”Mer som en fritidsgård än en arbetsplats”Det tummades på utbildningskraven och uppstod många fel i undersökningarna, uppger en tidigare anställd på Origo som SVT talat med. – Anställer man till dålig lön och har en dålig arbetsmiljö är det orimligt att hålla en hög kvalitet, säger “Anna” som vill vara anonym. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Origo, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare anställd, Mersom en , fritidsgård, änen , arbetsplats
LV - 23 apr 17 kl. 16:27

Kommunen söker anställd till fritidsgård – så ska personen vara: "Gärna lite småilsken"

Öppnandet av fritidsgården i Mariannelund har dragit ut på tiden. Orsaken är att kommunen letar efter ett par personer att anställa. Helst ska det vara en "småilsken och något äldre person som kan ryta från"..

BT - 15 aug 18 kl. 06:12

BORÅS: Anställd hetsade barn till lek med sex-anspelning på Södra torget

En anställd på en fritidsgård i Borås har hetsat en av fritidsgårdens besökare till en lek med sexuell anspelning. ”Det är en olämplig händelse som skett”, säger Marie-Louise Bengtsson, verksamhetschef på fritids- och folkhälsoförvaltningen..

Cornucopia - 26 dec 18 kl. 16:09

Lågkonjunkturen - ska man vara offentligt eller privat anställd?

Nu när lågkonjunkturen rusar mot oss snabbare än det går att bilda en regering kan det vara intressant att fråga sig om man när tillväxten uteblir och ladorna blir tomma ska vara privat eller offentligt anställd. Ska man dra en slutsats utifrån datat är den att privat anställda är beroende av konjunkturen med eftersläpning medan offentligt anställda är beroende av politiska beslut.
BNP-tillväxt och förändringen antal anställda per sektor statlig-kommunal-privat 2006 - 2018P11.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 07:00

Var sjunde anställd saknar fast anställning

Var sjunde person som går till sitt jobb på Kristianstads kommun har en tidsbegränsad anställning, är timanställd eller jobbar mer- eller övertid. Samtidigt minskar antalet fast anställda.
Situationen är inte okej, säger kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP).

Skånskan - 29 jan 16 kl. 06:00

Anställd avstängd för vanvård

Eslöv En kvinna på ett vårdboende i Eslövs kommun fick varken mat eller dryck på 14 timmar. Hon tvingades även ligga i sin säng i nästan ett helt dygn.
En annan blev tvångsmatad tills hon spottade ut maten.

Nyan - 20 apr 17 kl. 09:13

Ex-anställd kräver landskapet på 60 000

Stämningen var bitvis irriterad mellan ombuden under den förberedande förhandlingen i ett ärende där en före detta visstidsanställd kräver landskapet på utebliven lön, förlorade ålderstillägg och ersättning för oskälig uppsägning.

– Vissa av anklagelserna snuddar vid ärekränkning, sade landskapets ombud.
En före detta visstidsanställd styrman kräver landskapet på drygt 60 000 euro på grund av oskälig uppsägning av arbetsavtal och missbruk av arbetsförhållande på visstid.

News55 - 26 jan 18 kl. 16:12

Anställd lånade pengar av äldre på boende – och behöll dem

En anställd på äldreboendet Solgården i södra Stockholm har stängts av och polisanmälts efter uppgifter om att ha lånat stora summor pengar av en boende utan att betala tillbaka. – Jag har aldrig varit med om något liknande. Den anställde har brustit fullständigt i sitt förtroende, säger Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef på stiftelsen Stora Sköndal som driver boendet.

Kristianstadsbladet - 05 maj 14 kl. 09:46

Säpo jagade general och FRA-anställd

Långt ifrån alla misstänkta svenska spioner har lagförts genom åren.En general och en chef på Försvarets radioanstalt (FRA) har haft Säpo efter sig, framkommer i en ny bok av spionjägaren Olof Frånstedt.
- Det var ju flera sådana fall där man tog folk på nästan bar gärning men som sprack av en eller annan anledning, säger Frånstedt till TT.

BT - 05 maj 14 kl. 09:46

Säpo jagade general och FRA-anställd

Långt ifrån alla misstänkta svenska spioner har lagförts genom åren. En general och en chef på Försvarets radioanstalt (FRA) har haft Säpo efter sig, framkommer i en ny bok av spionjägaren Olof Frånstedt.- Det var ju flera sådana fall där man tog folk på nästan bar gärning men som sprack av en eller annan anledning, säger Frånstedt till TT.

Alingsås tidning - 17 nov 17 kl. 05:30

Socialen anmäler före detta anställd

Socialförvaltningen i Alingsås kommun har polisanmält en före detta anställd. Anledningen är att förvaltningen misstänker att personen har läst i digitala journaler på ett otillåtet sätt. Flera målsmän i kommunen har fått ett brev från socialförvaltningen, där det meddelas att en tidigare anställd misstänks för att ha gjort otillåtna slagningar ”på ditt barns namn eller personnummer.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Spaningsledaren ställer sig bakom Palmeåklagaren: Vi kommer att lyckas

Palmegruppens spaningsledare Hans Melander ställer sig bakom palmeåklagaren Krister Peterssons uttalande att han kommer att lösa mordet på statsministern. Det är första gången som spaningsledaren kommenterar fallet i så positiva ordalag. – Jag tror vi kommer att lyckas, säger han till Veckans brott..

SVT - 1 timme sedan

Kinas ambassadör: Gui Minhai är inte Sveriges angelägenhet

Kinas ambassadör Gui Congyou vill inte diskutera fallet med den fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai. Anledningen är att ambassaden hävdar att han inte längre är svensk medborgare, utan endast kinesisk..

SVT - 2 timmar sedan

WHO: Barn verkar klara coronaviruset bättre

Det nya coronaviruset, covid-19, drabbar barn i relativt liten utsträckning. Bara två procent av de smittade är under tjugo år och de som drabbas får ofta milda symptom. Riskerna är störst för äldre och multisjuka, enligt Världshälsoorganisationen, WHO..

SVT - 3 timmar sedan

Debatt mellan Nadim Ghazale och Mustafa Panshiri

Är etnicitet en viktig faktor att fokusera på när det kommer till ungdomsrån eller förstärker den bilden negativa krafter? Mustafa Panshiri, tidigare polis och föreläsare och Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås debatterar frågan i kvällens Veckans brott..

SVT - 5 timmar sedan

Kinas ambassadör uppkallad till UD

Utrikesdepartementet har kallat upp Kinas ambassadör Gui Congyou med anledning av fängelsedomen mot förläggaren Gui Minhai. – Vi söker nu information om exakt vad som hänt, säger utrikesminister Ann Linde..

SVT - 10 timmar sedan

Göteborgspoliser: Ungdomsrån handlar främst om narkotika

Det är inte etnicitet utan narkotika som är den gemensamma nämnaren för ungdomsrånen, enligt poliserna som utreder personrån i centrala Göteborg. – Vi har både etniska svenskar och personer med utländsk härkomst som både begår och utsätts för brott, säger en av utredarna vid rångruppen hos polisen i Göteborg city till SVT:s Veckans brott..

SVT - 13 timmar sedan

Oro för sämre skolkvalitet i var tionde kommun

Det blir mindre pengar för många skolor i år, visar en undersökning som SVT Nyheter har gjort. Och var tionde kommun i undersökningen befarar att kvalitén i skolan kommer försämras..

SVT - 12 timmar sedan

Vilhelmina kommun lånar till löner

Vilhelmina i södra Lappland är en kommun som brottas med ekonomiska problem. Nu har kommunen beslutat att låna 60 miljoner kronor för att betala drift och löner..

SVT - 13 timmar sedan

Utsläppen från vägtrafiken minskade 2019

2019 minskade utsläppen av koldioxid från vägtrafiken med två procent. Det beror på en ökad användning av biodrivmedel och mer energieffektiva bilar..

SVT - 20 timmar sedan

Ulla Andersson (V) om välfärden: S prioriterar skattesänkningar

Var tredje kommun drar ner på budgeten inom välfärden i år jämfört med förra året, visar en kartläggning som SVT gjort. Enligt Fredrik Olovsson (S), ordförande för finansutskottet, finns det stora behov framöver. – Därför kommer vi i varje budgetförhandling att prioritera välfärden, säger han i SVT:s Aktuellt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.