Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:55

Skånskan - 13 feb 20 kl. 15:30

Vill ha en avgift för nya friskolorSTAFFANSTORP
Fristående förskolor bör betala en avgift för ansökan om att bli godkända i kommunen.
Det föreslår Laila Olsen (S) i en motion till kommunfullmäktige. Förändringar i skollagen innebär att Staffanstorps kommun måste göra en mer omfattande granskning och bedömning, både i sin prövning för att godkänna ansökningar och i den löpande tillsynen av fristående förskolor, skriver Laila Olsen.
– Kommunen har fortfarande ansvar för kvalitetsgranskning av fristående förskolors verksamhet och får inte ta ut avgift för detta.
Enligt Laila Olsen har allt fler kommuner infört en avgift för ansökan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpfristående, Laila Olsen, Staffanstorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill ha en avgiftför nya , friskolor
SR - 05 jul 13 kl. 13:08

Avgift för friskolor ska garantera utbildning

Regeringen vill att alla fristående gymnasieskolor ska vara med och betala en avgift, för att eleverna ska få fortsätta sin utbildning när skolorna går i konkurs..

Sydsvenskan - 26 feb 11 kl. 06:30

Tuffare tag mot friskolor

Stockholm. Ideologiska låsningar, naivitet och politisk obeslutsamhet har lett till friskolor med problem och vinster som utmanar. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) är nu självkritisk och varslar om tuffare regler.

Cornucopia - 04 apr 18 kl. 11:09

SVT utnyttjar barn för att genomföra politisk DOS-attack mot friskolor

SVT har under täckmanteln "satir" och "publicist" genomfört en politisk denial-of-service-attack (DOS) mot hundratals svenska friskolor. Man nyttjar barns personuppgifter för detta och medger uttryckligen att det hela har ett politiskt syfte.
SVT.

SmålandsPosten - 26 jun 19 kl. 15:54

Ideologisk strid om friskolor

Aktören som ska starta förskola i Västra Bökhult behöver inte betala en avgift till kommunen. Det beslutades på senaste fullmäktige efter en ideologisk debatt. .

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kommunen vill säga nej till alla nya friskolor

Om alla friskolor som vill starta i Kristianstad också får klartecken, kommer det att få konsekvenser. Överetableringen med 2?400 tomma platser slår hårdast mot de redan etablerade friskolorna menar kommunen.

Dagen - 28 dec 11 kl. 03:00

Friskolor bygger inte på egoism

Kristna skolor har visat sig hålla hög kvalitet både kunskapsmässigt och socialt. Att anklaga föräldrar och elever som aktivt väljer friskolor för egoister är lågt, menar Lars Brandström och Bo Nyberg.

Är det egoistiskt av föräldrar att sätta sina barn i en kristen friskola?

BT - 16 jan 12 kl. 14:28

Nej till arabiska och muslimska friskolor

Förvaltningsrätten i Stockholm har i sin dom avslagit Borås stads överklagande att godkänna Mohamed Aabi som huvudman för förskoleklass och grundskola vid Framtidsskolan. Aabi har kopplingar till den kontroversiella och av Skolverket med flera kritiserade muslimska friskolan Al-Salam. Sverigedemokraterna (SD) i Borås har vid samtliga tillfällen då frågan varit uppe till behandling i kommunstyrelsen (KS) kraftigt motsatt sig etableringen av denna för- och grundskola som fullt utbyggd kommer att hysa 200, eventuellt hela 400 barn och elever.

BT - 08 sep 12 kl. 16:02

Omotiverat höga betyg på friskolor

Friskolor sätter högre betyg på de nationella proven än kommunala skolor, visar en ny undersökning.
Nu vill lärarförbunden och forskarna att proven ska rättas av andra än den betygssättande läraren. Men utbildningsdepartementet säger nej.

Alliansfritt Sverige - 19 jul 13 kl. 11:05

Norska högern vill ha färre friskolor och förbjuda vinster ? eller som det heter i Sverige: kommunism

Diskussionen om friskolor har även förts i vårt grannland Norge. Där införde Høyre ? Moderaternas systerparti ?

Cornucopia - 02 apr 15 kl. 13:14

Sjöstedt & Fridolin: Endast borgerliga kommuner ska få ha friskolor

Jonas Sjöstedt (v) har fått igenom Vänsterpartiets friskolepolitik i regeringen, och kört över utbildningsminister Gustav Fridolin (mp). Kommuner ska nu få veto mot friskolor, vilket innebär att det endast kommer etableras nya friskolor i kommuner som styrs av borgerliga partier.
Alla former av vinstdrivande friskolor ska få stoppas av kommunalt veto (Public Service/SVT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 5 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.