Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:59

Trelleborgs Allehanda - 13 feb 20 kl. 15:30

En miljon idéer ska förbättra landsbygdenI mitten av mars drar arbetet med medborgarbudget i gång. I projektet, som går under namnet ”en miljon idéer” ska medborgarna på landsbygden själva vara med och sätta sprätt på en del av skattekronorna..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljon, idéerska , förbättra, landsbygden
Helsingborgs Dagblad - 09 sep 16 kl. 11:10

Regionen vill lägga halv miljon på att förbättra matbranschens rykte

”Det här är inget regionen borde stödja”, säger Inger Tolsved Rosenkvist (L)..

SmålandsPosten - 31 jul 14 kl. 06:29

Dyrare för landsbygden utan fastighetsskatten

Höjningar av fastighetsavgifterna drabbar boende på landsbygden. Vänsterpartiet vill göra det billigare att äga sin bostad utanför storstäderna, skriver Jerker Nilsson och Predrag Jankovic (V), riksdagskandidater från Älmhult. En av allianspartiernas tidigare paradgrenar var slopandet av fastighetsskatten, som beskrevs som en stor orättvisa.

Skånskan - 27 mar 16 kl. 14:00

Nya miljoner ska främja landsbygden

Hörby/höör/Eslöv Runt om på den mittskånska landsbygden finns det mängder av spännande idéer och projekt som bara väntar på att bli genomförda. Det tror i alla fall föreningen MittSkåne Utveckling som nu ska dela ut 34 miljoner för att se till så att några av dem blir verklighet.Startbeskedet kom strax innan nyår och sedan dess har man arbetat hårt för att få igång verksamheten.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 07:00

Visionen: Då finns en miljon elbilar

År 2030 är målet om en miljon elbilar uppfyllt. Det tror i alla fall svenska folket, enligt ett pressmeddelande. Ellevio har gjort undersökningen i samarbete med opinionsinstitutet Inizio, och där svarar svenskarna bland annat på frågor om den pågående elektrifieringen av transportsektorn.

YA - 28 mar 18 kl. 00:00

C vill ge landsbygden en miljon kronor

Centerpartiet i Skurup vill avsätta en miljon kronor av kommunens budget för att utveckla landsbygden. Pengarna ska kunna sökas av till exempel byalag och föreningar..

Supermiljöbloggen - 13 jul 17 kl. 18:34

Myt 1 om flygskatten: ”Landsbygden kommer ta skada”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Nu går SMB nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt - och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "Flygskatten kommer skada landsbygden" I slutet på juni publicerade företagarorganisationen Stockholms Handelskammare en rapport med titeln "Flygplatsdöden - flygskatt skapar flygplatsdöd".

Supermiljöbloggen - 13 jul 17 kl. 18:38

Flygskattsmyterna: ”Landsbygden kommer ta skada”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt - och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "Flygskatten kommer skada landsbygden" I slutet på juni publicerade företagarorganisationen Stockholms Handelskammare en rapport med titeln "Flygplatsdöden - flygskatt skapar flygplatsdöd".

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

Landsbygden får ledlampor i lyktorna först

Skurup Delar av landsbygden får ledlampor i gatubelysningen i höst.
250 armaturer ska bytas ut liksom 150 stolpar i dåligt skick.Gamla kvicksilverlampor och annan gammal teknik ska bytas ut i gatulyktorna på landsbygden i höst.

BT - 24 okt 13 kl. 09:48

Satsar på parkourpark för en miljon

Borås rödgröna partier vill bygga en parkourpark för en miljon kronor. Men ingen vet i dagsläget var den ska ligga. BT har tidigare skrivit om lösa planer på att göra om den nuvarande parkeringsplatsen i kvarteret Venus, på andra sidan Viskan mitt emot Stadsparksbadet, till en park för utövning av parkour.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Brott: Trafikverket sa nej till ny väg - trelleborgare tog saken i egna händer

En man på en mindre ort i Trelleborgs kommun misstänks för brott mot väglagen sedan en ny väg anslutits till en allmän väg utan Trafikverkets godkännande..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

20 år 2020: ”Jag skulle säga att vi är en medmänsklig generation”

André Linder gick länge runt med ett etiskt dilemma. Han ville inte ställa sig bakom de förhållanden som djur lever under innan de blir mat. 2016 blev han vegetarian – året därpå vegan.

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Höjning av hamnområdet huvudspåret för att skydda Sjöstaden

Huvudspåret för att skydda Västra Sjöstaden och Sjöstaden mot havsnivåhöjningar är att höja hela hamnområdet. Tidigare har man fattat beslutet att höja området från dagens 1,9 meter över havet till 3,1 meter över havet. Men det kanske inte räcker.

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Mamman dödade sin son - nu får Trelleborgs kommun skarp kritik

Socialnämnden utredde inte barnets behov av stöd och skydd trots flera allvarliga orosanmälningar. Det slår IVO fast efter att ha granskat kommunens agerande i ärendet där en mamma i somras tog livet av sin son och därefter tog sitt eget liv. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Brott: Kvinna greps för bedrägeri – la ut falsk kattannons

En kvinna i Trelleborgs kommun misstänks för bedrägeri, efter att ha annonserat ut en katt till försäljning. Men någon katt fanns inte och kvinnan ska även hotat köparen. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Akademin måste stå upp mot aktivisterna

Vad är syftet med högre utbildning? Är det att placeras i ett rum med andra politiskt likasinnade, för att slippa möta motsatta åsikter? Eller är det att bildas och att utmanas i tanken?.

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Insändare: Politiken får och skall inte styra en upphandling

Efter att ha läst Therese Magnussons insändare (den 15 februari) smyger sig misstänksamheten fram, har denna upphandling skötts korrekt?.

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Insändare: Trelleborgarna är värda en bättre sjukvård

Region Skåne har ansvaret för att se till att regionens medborgare har tillgång till bra fungerande sjukvård dels via primärvården och dels via lasarettsvården. När det brister åligger det regionstyrelsen att se till att påtala och rätta till bristerna och om så inte sker så bör åsyftade vårdcentral fråntas uppdraget att bedriva sjukvård..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Insändare: Sveriges välsignade sjukvård

Sitter och läser Kvällsposten (den 10 februari). Man blir gråtfärdig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.