DI > Ekonomi

Thursday, 20 February, 09:55

DI - 13 feb 20 kl. 14:51

USA:s kärn-PMI i linje med förväntanKonsumentpriserna i USA steg 0,1 procent i januari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,5 procent. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, PMI, KPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, kärn-PMIi , linjemed , förväntan
Affärsvärlden - 22 sep 17 kl. 15:52

Kombinerat PMI under förväntan i USA

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till preliminära 54,6 i september, jämfört med 55,3 föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 09:52

Riksbanken: Svårt avgöra när räntan kan höjas igen

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 18 december, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. ”På längre sikt är det troligt att räntan är högre än noll. Men givet det låga ränteläget i världen och den osäkerhet som finns kring konjunktur- och inflationsutvecklingen, är det enligt direktionen svårt att nu avgöra när det är lämpligt att höja räntan nästa gång”, står det i protokollet.

TA - 05 jul 13 kl. 10:38

Uppåt på börsen inför USA-statistik


Under förmiddagshandeln stiger kurserna på Stockholmsbörsen, inför eftermiddagens tunga jobbstatistik från USA. Strax efter klockan 10 hade OMXS-index gått upp med 0,4 procent till 370,8. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna.

BT - 15 okt 13 kl. 17:36

USA-optimism lyfte börsen

Stockholmsbörsen steg på tisdagen sedan optimismen ökat om en amerikansk budgetuppgörelse. Men SKF, som öppnade rapportsäsongen, var en besvikelse och verkstadsaktier föll.OMXS-index stängde på plus 0,6 procent, i linje med de ledande Europabörserna.

Cornucopia - 17 dec 15 kl. 08:56

Höjd styrränta i USA

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve med ordförande Janet Yellen höjde igår styrräntan till intervallet 0.25 - 0.50%.

DI - 01 mar 16 kl. 06:29

Räntor/valutor: USA-räntan ner i Asien

USA-räntorna har sjunkit i den asiatiska handeln. USA-börserna var ned medan Asienbörserna överlag är upp, i spåren av Kinas reservkravssänkning på måndagen och trots nedgången i Kina-PMI. Oljepriserna har planat ut på en högre nivå..

Dagens PS - 12 dec 19 kl. 07:15

USA:s centralbank agerade som väntat

Federal Reserve lämnade som väntat styrräntan oförändrad vid en nedre gräns om 1,50 procent och en övre gräns om 1,75 procent. Det var också i linje med analytikernas förväntningar, enligt Bloomberg News. Centralbanken har tidigare i år sänkt räntan tre gånger med 25 punkter vardera.

BT - 30 sep 13 kl. 17:36

Italien och USA sänkte börsen

Oron för läget i Italien och USA bidrog till att sänka stämningen på Stockholmsbörsen. I linje med de större europeiska handelsplatserna backade Stockholmsbörsen med 0,8 procent till 398,5.Världens börser riktade blickarna mot den amerikanska budgetkrisen och den italienska regeringskrisen under måndagen.

BT - 08 nov 13 kl. 14:48

Oväntat många nya USA-jobb

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 204 000 personer under oktober jämfört med september, enligt landets arbetsmarknadsdepartement. Ekonomer hade i genomsnitt väntat sig en ökning med 125 000 personer. I september ökade sysselsättningen med 163 000 enligt reviderade siffror.

Cornucopia - 15 jul 16 kl. 10:52

Redaktionell linje angående terrordåd

Angående terrordådet i Nice, kan det vara bra att formulera ner min informella redaktionella linje jag har angående terrordåd här på redaktionen.
Malmöpiketens Sandkatt. Numera överförd till polisens bombgrupp pga anledningar.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Svenskarnas sparande lägsta sedan 2015

Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till -14 miljarder kronor fjärde kvartalet, vilket var det lägsta….

DI - just nu

SCB: Bostadsbyggandet minskade förra året

Under det fjärde kvartalet påbörjades byggandet av 14.550 nya bostadslägenheter. .

DI - 15 minuter sedan

Index Pharmas fas 3-förberedelser fortskrider enligt plan

Index Pharma hade ett rörelseresultat på -25,6 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019 (-22,3)..

DI - 15 minuter sedan

Precio Fishbone föreslår extra utdelning

First North-bolaget Precio Fishbone hade en nettoomsättning på 69,8 miljoner kronor (64,6) under det fjärde kvartalet 2019..

DI - 15 minuter sedan

M, KD och V överens om arbetskraftsinvandring

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit överens om att agera tillsammans för att ändra reglerna om….

DI - 15 minuter sedan

Stora engångskostnader för Qleanair – inför utdelning

Qleanair, som levererar lösningar för luftrengöring av inomhusmiljöer, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -33,2….

DI - 15 minuter sedan

Mild vinter pressar Slitevind

Slitevind, som säljer elcertifikat och förvaltar vindkraftsanläggningar, hade en nettoomsättning på 29,2 miljoner kronor (28,6) under det….

DI - 15 minuter sedan

Cortus Energy minskar rörelseresultatet – skriver ned Höganäsanläggning

First North-listade Cortus Energy redovisar för det fjärde kvartalet ett rörelseresultat på -18,8 miljoner kronor (-87,5)..

DI - 30 minuter sedan

Mölnlycke tecknar avtal med Iver

Mölnlycke som är världsledande inom medicinska lösningar har tecknat ett globalt IT-driftavtal med Iver..

DI - 15 minuter sedan

Upplagt för revansch – spelanalytiker ser uppsidor på 40 till 80 procent

Från ett motigt 2019 vädrar spelbolagen morgonluft. På Stockholmsbörsen har majoriteten av aktierna lyft på sina rapporter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.