Cornucopia > Ekonomi

Friday, 21 February, 19:50

Cornucopia - 13 feb 20 kl. 14:26

Es ist Unser in die Luft und jetzt kommt die Löven und die Bären!Ute är det strålande sol. Temperaturen toppade på 5.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Unser, Luft, Löven, Bären, Wp, kWh, SEK, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Es ist, Unserin , die, Luft, und, jetzt, kommt, die Löven und die Bären
Supermiljöbloggen - 10 okt 16 kl. 20:00

Frisk luft – vågar vi andas?

[caption id="attachment-33404" align="alignleft" width="131"] Illustratör: Tobias Flygar[/caption] Det andra svenska miljökvalitetsmålet i SMB:s måndagsserie är Frisk Luft, ett mål som är högaktuellt i dagens samhälle och vävs in i flera av de andra målen. Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. - Riksdagens definition av miljökvalitetsmålet Vad handlar målet om?

Sydsvenskan - 14 okt 14 kl. 05:30

Vänsterstyrets politik ger inte bättre luft i stan

Miljöpartisten Lucas Carlsson skrev (Åsikter 9/10) att en attraktiv stad måste vara grön. Tyvärr rimmar många av hans ståndpunkter illa med den politik som faktiskt förs.I Malmö klubbade vänsterstyret på egen hand igenom den översiktsplan som ska staka ut Malmös riktning de närmaste årtiondena.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 20:04

”Skicka en likbil istället”

Malmö När den lungcancersjuke mannen fick svårt att andas avbeställde vårdaren från hemtjänsten ambulansen och sade till dem att skicka en likbil istället.
Sedan talade han om för de anhöriga att mannen var död. Kort efter det började mannen andas igen.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 01:00

Prata med kil­larna istäl­let

Jag är inte så ofta ute på lo­kal nu för tiden. Ger de­fi­ni­tivt inga sig­naler om önskade när­man­den av det mot­satta könet och jag har fyllt 50 år.
Så när det hände var min ome­del­bara re­ak­tion att jag miss­tagit mig.

Skånskan - 19 aug 18 kl. 07:00

Stu­die­cir­kel ska få fler att lägga sin röst

Käv­lin­ge På tis­dag kväll 21/8 möter lo­kal­po­li­ti­kerna Käv­ling­e­bor­na för en val­dis­kus­sion.
Det är av­slut­ningen på en stu­die­cir­kel i Stu­die­för­bundet Vux­en­sko­lans regi, där in­samlade frå­gor ska få sina svar.– De ska svara på frå­gor, snarare än att de­bat­tera mot varandra, säger verk­sam­hets­ut­veck­la­re på Stu­die­för­bundet Vuxenskolan Lun­da­byg­den, Emma Nor­den­gren, om dis­kus­sionen på tis­dag kväll på Bil­lings­häll.

Sydsvenskan - 22 mar 13 kl. 06:30

Luft under vingarna

Tre animerade kortfilmer à 12 minuter för de minsta barnen, baserade på barnboksskaparen Eva Lindströms verk. Tempot är sävligt och animationen primitiv, men det fungerar utmärkt med Lindströms naivistiskt ritade fabelfigurer och akvarellmålade bakgrunder. Här finns också en milt absurdistisk ton som är kul även för vuxna.

Sydöstran - 26 mar 18 kl. 16:00

Frisk luft och diesel går inte ihop

Miljözoner, ja tack. Eller hur förklarar vi det annars? Ingen har ju sin egen luft eller nån annan att ta istället.

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 04:00

Strunta i lustpiller och läs på om hur sexuallusten fungerar istället

I förra veckan godkände USA:s motsvarighet till Läkemedelsverket, FDA, ett nytt läkemedel - Addyi (flibanserin 100 mg). Leverantören Sprout Pharmaceuticals korkade säkert upp en och annan flaska, och journalister världen runt skrev om detta lilla piller. För Addyi är inte vilket piller som helst, det är den efterlängtade rosa Viagran.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:00

Nytt företag säljer finsk luft på burk

En ny produkt ska göra att turister nu kan ta med sig den finska luften hem i en flaska. Jouni Aura och Rathan Kumar har grundat ett nytt företag för att ge en upplevelse av att andas finsk luft i resten av världen. - Det handlar inte om någon hälsoprodukt utan främst om en autentisk upplevelse, säger Jouni Aura, vd för Lively Air.

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 13 kl. 15:41

Die hard-special: 3 bästa skurkarna

I morgon har den femte Die hard-filmen premiär, "A good day to die hard". Även om givetvis John McClane i Bruce Willis skepnad är filmernas hjälte har skurkarna ofta varit minnesvärda karaktärer. Vi listar här de tre bästa Die hard-skurkarna: 3.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Uppgifter: En av Sveriges största el- och VVS-partihandlare börjar få slut på varor nästa vecka

Uppgifter till bloggen gör gällande att en av Sveriges största el- och VVS-partihandlare (=företagsförsäljning) nästa vecka börjar få slut på varor i centrallagret på grund av uteblivna leveranser från Kina i coronavirusets spår.
Svarta svanar.Partihandlaren, som har flera tusen anställda, väntas alltså få slut centralt på många produkter från Kina, med start nästa vecka.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Utflyttningen från Stor-Stockholm ökar - barnfamiljer överger regionen

Den inrikes utflyttningen från Stockholms kommun har nu på allvar spridit sig till Stor-Stockholm, där utflyttningstrenden ökar bland de som har facit och faktiskt bott i regionen. Framför allt är det barnfamiljer som står för nettoutflyttningen, medan det finns en nettoinflyttning i sökaråldern 25-34 år.
Svårt behålla attraktiviteten med facit i hand.

Cornucopia - Igår: 16:19

Stockholm: Svaga lägenhetspriser - som normalt för villor i januari

Årets normalt starkaste månad på bostadmarknaden var en besvikelse i Stockholm. Lägenhetspriserna var de näst svagaste någonsin enligt Valueguard, medan villor gick strax under medel. Någon hetta på Stockholms bostadsmarknad kan det inte sägas vara.

Cornucopia - Igår: 15:17

Lysaportföljen 23/77 vs OMXS30GI - indikator på övervärderad börs?

En intressant iakttagelse är att mitt primära privata sparande via en 77% obligationer och 23% aktie-portfölj hos Lysa har matchat/överträffat Stockholmsbörsens storbolagsindex med återinvesterade investeringar väl. Fram till oktober i höstas. Frågan är om det är ett paradigmskifte eller ett tecken på övervärderad börs som kommer korrigeras?

Cornucopia - Igår: 12:26

Riksbankens fd chefsekonom: Misstag med tvåprocentsmål för inflationen

Riksbankens tidigare chefsekonom Krister Andersson säger i en intervju hos SvD att det var ett misstag att spika 2% inflation som definitionen av prisstabilitet. Det fanns och finns ingen motivering till just den nivån, och han hade hellre sett att man bestämt sig för under 2% i inflation. I övrigt föll officiell infllation tillbaka i januari, vilket motsägelsefullt fått svenska kronan att falla när marknaden tappar hoppet om fortsatta räntehöjningar.

Cornucopia - Igår: 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

Cornucopia - Igår: 07:07

En vecka kvar till AB Volvo, Volvo Cars och Scanias produktion stoppas - 10 000-tals jobb hotade

"Någon gång nästa vecka blir det materialbrist i våra bilfabriker" - Fredrik Sidahl, VD FKG till SvDBranschorganistationen Fordonskomponenternas (FKG):s VD uppger att det nu är en till två veckor tills produktionen hos Volvo Car i Torslanda stoppas på grund av coronavirusutbrottet i Kina och brist på fordonskomponenter. Eftersom det inte finns några permitteringslagar i Sverige kan 10 000-tals jobb hotas hos Volvo Car och underleverantörer.Snart stopp.

Cornucopia - I förrgår: 17:08

Den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren fångad på bild

Bloggen har fångat den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren på bild, i en serie unika foton.
Svensk mindre flygbanddrönareVåren är igång, Redovisningsavdelning Marviken är hos redaktör för påseende, och maskinhallen i ladan ska totalrenoveras på grund av klimatförändringar (=fukt). Således flögs bland annat gårdens lilla skogsmaskin, Oxen, av för fullservice.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.