DI > Ekonomi

Saturday, 22 February, 11:33

DI - 13 feb 20 kl. 14:48

Mäklarna tror på högre utbud och huspriser i storstädernaMäklare i storstadsregionerna förutser att antalet bostadsrätter och småhus till salu kommer att öka, visar SBAB:s mäklarbarometer för. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mäklarna, tror, högre, utbudoch , huspriseri , storstäderna
PrivataAffärer - 23 aug 18 kl. 13:02

Fortsatt allt högre utbud på bostäder

”Det intressanta är att det håller i sig och att vi går in i hösten med ett fortsatt ökat utbud”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. Den senaste veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 14 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket enligt Staffan Tell är särskilt anmärkningsvärt eftersom det var vid denna tid i fjol som utbudet ökade kraftigt. Utbudet av villor var 12 procent högre än motsvarande vecka 2017.

Affärsvärlden - 08 apr 19 kl. 07:41

Mäklarna tror på högre fastighetspriser

Fastighetsmäklarna har blivit mer positiva och för tredje månaden i rad ökar andelen som tror på stigande priser..

DI - 16 jul 13 kl. 08:59

Mäklarna tror på stigande priser

Sveriges fastighetsmäklare tror på en fortsatt stark bostadsmarknad under det tredje kvartalet, om än i en något dämpad takt. En betydande faktor här är dock att aktiviteten brukar vara något lägre under sommarmånadernas semestrar. Det visar Mäklarsamfundets Mäklarinsikt, enligt ett pressmeddelande..

DN - 07 jul 14 kl. 17:11

Mäklarna tror på högre bopriser i höst

Priset på bostäder kommer att höjas i höst. Det förutspår flera mäklare som DN har pratat med. Claudia Wörnmann, analyschef på Svenska Mäklarhuset, tror att förra veckans sänkning av reporäntan kan trigga fler att lägga mer pengar på sitt boende..

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 10:57

Allt fler mäklare tror på stigande bopriser

”De flesta tror på en stabil prisutveckling, men vi ser nu att allt fler ser mer positivt på utvecklingen än tidigare, vilket är ett styrkebesked”, säger Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen till Nyhetsbyrån Direkt. Han säger att det förmodligen beror på att grundläggande ekonomiska fundamenta är fortsatt goda, med låga räntor, hög sysselsättning och ökade disponibla inkomster. ”Det styr mycket på marknaden och de faktorerna har inte förändrats”, säger han.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 07:01

Vändning: Många mäklare tror på stigande priser

Inte sedan i början av september 2017 har så många mäklare spått en prisuppgång som under de senaste fyra veckorna. Det visar den Mäklarpanel som genomförs av Valueguard i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet (FMF). Resultatet från de fyra senaste veckorna visar att två av fem (39 procent) mäklare tror på en
prisuppgång den kommande tremånadersperioden.

Cornucopia - 12 nov 18 kl. 07:54

Mäklarkåren tror på fallande bostadspriser

Fastighetsmäklarförbundets marknadsindikator är nu återigen negativ, med de sämsta siffrorna sedan januari. Mäklarkåren tror nu på fallande bostadspriser, likt man gjorde hösten 2017 med känt resultat. Det är inte heller en säsongseffekt, då man var positiva så här års 2016.

PrivataAffärer - 10 jul 18 kl. 13:24

Högt utbud av borätter i juli

Årstakten för utbudet av bostadsrätter har stigit sedan mitten av juni och innanför tullarna i Stockholm är det upp 44 procent på årsbasis, den högsta ökningstakten sedan månadsskiftet februari/mars. – Det här stärker vår hypotes om att det kommer att bli en mer aktiv sommar än normalt på bostadsmarknaden, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 35 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket var samma ökningstakt som veckan före.

Realtid - 25 feb 16 kl. 11:38

Lägre tillväxt för Klarna

tors, 2016-02-25 11:38Lägre tillväxt för KlarnaTror på ökad takt under 2016 tack vare satsningar i Norden, Tyskland och USA..

PrivataAffärer - 12 feb 18 kl. 06:49

Fler mäklare spår högre bostadspriser

Knappt en tredjedel av mäklarna tror att priserna kommer att gå ned under kommande tremånadersperioden medan en fjärdedel tror på prisuppgång, upp från en femtedel förra månaden....

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Lundinbolaget ett steg närmare guldet i Argentina: "Vi är nöjda med utvecklingen"

Lundinägda gruvbolaget Josemaria Resources går allt närmare att få till bolagets storsatsning på en koppar- och guldgruva i Argentina..

DI - 45 minuter sedan

Samsungfabrik stänger efter coronasmitta

Samsung Electronics har stängt hela sin mobilfabrik i staden Gumi i sydöstra Sydkorea efter att en anställd blivit smittad av coronaviruset….

DI - 2 timmar sedan

Rekordår för svenskarnas pension: ”Bästa året sedan starten”

Fonder som förvaltar svenskarnas allmänna pensionskapital hade ett rekordår 2019. – Det är det bästa året sedan starten på det nya,.

DI - 2 timmar sedan

Ryssland uppges vilja hjälpa Sanders – förnekar uppgifterna

Ryssland uppges ha försökt hjälpa även den amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders..

DI - 2 timmar sedan

Sverige riskerar bli nästa offer i USA:s valuta-offensiv

USA öppnar för en ny sorts tullar – på länder med för svaga valutor. Den svenska kronan är svag men ett större problem är om USA skulle….

DI - 2 timmar sedan

Gruvbolag får statligt bidrag för omstritt projekt i Skåne

Ett brittiskt gruvbolag har fått en halv miljon kronor i bidrag från svenska staten för att utreda möjligheten att utvinna en värdefull….

DI - 3 timmar sedan

Experterna: Nio raka råd – så lyckas du med vd-skiftet

Processen kring ett vd-byte kräver en del för att landa framgångsrikt. Forskaren Kajsa Haag och företagaren Agneta Olsson, båda experter på….

DI - 3 timmar sedan

Fällorna efter vd-bytet: ”Kan kortsluta hela organisationen”

Intern toppkarriär smäller högst när jättar som H&M och Ikea chefsrekryterar. Mycket talar också för att det är mest långsiktigt för….

DI - 3 timmar sedan

Säkerhetsrisk med statens bankkort: ”Känslig information kan hamna fel”

Närmare 40.000 statligt anställda har kort som de använder för inköp i tjänsten..

DI - 12 timmar sedan

Viruset lägger en våt filt över Asien

HONGKONG Ledarna i Peking hävdar att de ekonomiska effekterna av utbrottet av coronaviruset kommer vara begränsade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.