PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 24 February, 06:23

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 13:00

Insiders som agerat efter rapporternaNet Ents vd Therese Hillman köpte på 5 400 aktier för totalt cirka 150 000 kr på rapportdagen som var i går. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynslista. Hon äger 13 465 aktier efter köpet, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister. Nents vd Anders Jensen har köpt 3 433 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista. Aktierna köptes på tisdagen till kursen 320 kr, eller totalt cirka 1,1 miljoner kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ents, Therese Hillman, Finansinspektionens, Holdings, Anders Jensen, Nent, Mycronics, Anders Lindqvist, Anders Ströms, Veralda, Veraldas, Kindred, Hans Toll, Pehr Oscarson, Mekonomen, Jan Svensson, Svensson, Loomis, Latour, Ringdahl, Ola Ringdahl, Lindab, Malin Samuelsson, Lindabs, Industrial Performance, Peter Nilsson, Poleved, Nilsson, Jesper Göransson, Göransson, Peab, Niclas Winkvist, Roger Linnér, Winkvist, Peabs, Nyhetsbyrån Direkt, Nobinas, Jan Bosaeus, Nobina, Bosaeus, Nobina Sverige AB, Vitrolifes, Thomas Axelsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insiderssom , ageratefter , rapporterna
PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 06:37

Insiders som agerat efter rapporterna

Insynspersoner får inte handla aktier inför rapportsläpp men när delårsrapporterna väl är offentliggjorda är det fritt fram. Det är också många som agerat. Finansinspektionens insynsregister är fullspäckad med transaktioner i spåren av rapporterna.

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 10:34

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

PA tipsar: Här hittar du Finansinspektionens insynslista Finansinspektionens insynslista är späckad av insidertransaktioner i kölvattnet av de senaste dagarnas rapportsläpp. Insiders får nämligen inte handla inför rapportering men när resultatet väl är offentligt är det fritt fram att handla igen. Fingerprints styrelseledamot Ted Elvhage har på fredagsmorgonen köpt inte mindre än 670 000 aktier

PrivataAffärer - 03 maj 19 kl. 06:33

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

Personer med insyn i företagens ekonomi får inte handla med aktier i bolaget inom en viss tidsperiod inför att delårsrapporterna släpps. Men när rapporterna offentliggjorts är det fritt fram att handla igen. Finansinspektionens insynsregister, dit alla insiders måste anmäla transaktioner, är fullt av tunga insynspersoner som handlat efter den senaste tidens rapporter.

PrivataAffärer - 29 jul 19 kl. 04:00

Insiders som tankat aktier efter rapporterna

Rapportperioden närmar sig slutet för den här gången. Men i spåren av rapporterna har många insiders passat på att agera. Som person i ledande ställning är man nämligen förhindrad att handla med aktien inför rapportsläpp men när resultatet väl är offentligt är det fritt fram.

PrivataAffärer - 13 feb 19 kl. 13:00

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

Länktips: Hör kan du se FI:s insynslista som uppdateras kontinuerligt Insynspersoner får inte handla med aktier inför rapportsläppen. Men när resultatet väl offentliggjorts är det fritt fram för insiders att agera. Det har gjort att Finansinspektionens insynslista nu är späckad med både köp- och säljtransaktioner.

PrivataAffärer - 28 okt 19 kl. 13:00

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

Munters vd Klas Forsström har köpt 14 200 aktier i bolaget för 45,75 kr styck, motsvarande 0,65 miljoner kr. Transaktionen genomfördes i fredags. Finanschefen Jan Öhman har köpt 2 000 aktier i Industrivärden för 211 kr styck.

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 13:08

Insiders visar vägen i november

Den senaste månaden har varit en osedvanligt dramatisk sådan på Stockholmsbörsen. Från all-time-high den 3 oktober föll index med mer än tvåsiffrigt under drygt tre veckor för att sedan avsluta med förra veckans skarpa uppstuds. I efterhand är det lätt att förklara den volatila utvecklingen med uppblåsta värderingar samtidigt som möjliga triggers för en skarp kursnedgång staplades på varandra.

VA - 12 jul 11 kl. 13:00

Insiders surare i USA

12 juli Förstora Den senaste veckans statistik från Bloomberg på aktivitet hos amerikanska insiders visar att fördelningen är särdeles sur just nu, med en ratio på försäljningar i förhållande till köp på 3700 gånger.

Köpen uppgår till ett värde av ca 70 000 dollar medan värdet på försäljningarna uppgår till hela 261 miljoner dollar. Försäljningarna är fördelade på nära 90 bolag, medan det registrerats köp i blotta tre bolag.

PrivataAffärer - 04 dec 15 kl. 10:29

Insiders: Verkställande direktörer i köptagen

Av den senaste månadens insidertransakationer var andelen köp 54 procent. Det är en procentenhet lägre än månaden innan. Men ser man specifikt på hur vd:arna agerat är andelen köp hela 79 procent, visar Investechs senaste insiderrapport....

Skånskan - 08 nov 18 kl. 14:58

Studiemedelsfuskare fick hjälp av dubbla insiders

MALMÖ 33-åringen lurade till sig 234 000 kronor i studiemedel genom att låtsas studera på ett universitet i Jordanien. Han mutade en universitetsanställd och tog även hjälp av en kontakt på Centrala studiestödsnämnden.
Nu döms Malmöbon till villkorlig dom och ska betala 26 900 kronor i böter, advokatkostnader och avgift till brottsofferfonden.

Dagens PS - 04 aug 17 kl. 08:46

Småspararna flyr – då shoppade insiders loss

Medan småsparare tryckte på säljknappen under börsmånad juli stod insynspersoner som styrelseledamöter, ledningspersoner och huvudägare för en sällan skådad köpfest i de egna bolagen, skriver Dagens Industri som gått igenom siffror från ägartjänten Holdings. Under månaden – då index föll 3 procent – var köpandelen hos insiders den högsta på flera år, 74 procent jämfört med 53 procent under samma period i fjol. Av sammanlagt 415 insynsaffärer var hela 306 köp medan 109 var försäljningar skriver Di.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Hernhag: Fler fastighetsbolag kan sitta med ”Svarte Petter”

Länge sågs enfastighetsbolaget Saltängens Propertys fastighet vara relativt säker, för det var ju ett av ICA:s två centrallager. Det biten är heller inte problemet, utan ett helt annat som visar risken med främst enfastighetsbolag. Det som hänt är att Saltängen tagit in bud på fastigheten för man övervägde att sälja den.

PrivataAffärer - I förrgår: 17:03

Arnhult köper drygt 8 procent av Sportamore

Det motsvarar 8,3 procent av kapital och röster i bolaget. Footway lade den 17 februari ett bud på Sportamore på 45,28 kr per aktie.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:32

Trading Direkt: Om Powercell och coronavirus

Tobbe Rosén har tagit tittarönskemål och svarar även på en nybörjarfråga. Teknisk analys i fredagens avsnitt: OMXS30, S&P500, DAX, Koppar, Guld, Olja, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Atrium Ljungberg, Minesto, Scandi Standard, Oasmia, Cell Impact, Genovis, Ratos, Castellum, Elekta, SAAB, Beyond Meat, Catena Media, ICA, Axfood.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:26

Hernhag: Fyra tillväxtaktier som levererar 2020

Ruben: Fyra tillväxtaktier som kommer att leverera 2020?
Marcus: Vostok Emerging Finance med fintech i tillväxtmarknadsländer är en kandidat. Sinch och Embracer har redan levererat ordentligt i år.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Flest fel vid reseavdrag och bostadsförsäljning

De allra flesta felen, hela 86 procent, handlar om reseavdrag och försäljningar av bostäder. Totalt uppgår felen till ungefär 6,5 miljarder kr per år De vanligaste felen, 86 procent, avser reseavdrag och försäljning av bostad. Tillsammans med andra fel i deklarationen uppgår felbeloppen till cirka 6,5 miljarder kronor per år.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:51

Riksbanken: Går inte utesluta negativ ränta i framtiden

Den ovanligt milda vintern och lägre oljepriser håller nere inflationen 2020. Flera ledamöter ansåg att det finns goda skäl att betrakta nedgången i energipriser som tillfällig. Ledamöterna konstaterade vidare att givet det låga ränteläget globalt och den osäkerhet som finns kring konjunktur- och inflationsutvecklingen är det lämpligt att ha en fortsatt låg styrränta även i Sverige.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:11

Boozt bättre på alla punkter

Bruttoresultatet blev 454 miljoner kr (368) vilket gav en bruttomarginal på 43,2 procent (41,2). Rörelseresultatet blev 105 miljoner kr (69,1) och rörelsemarginalen var 10,0 procent (7,7). Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:19

Här är fredagens färska analyser

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Catena Media till 69 kr från tidigare 77 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:16

Sämre än väntat för Alimak

Resultatet per aktie uppgick till 1,62 kr, mot analytikersnittet på 1,85 kr. Justerat ebita för kvartalet låg på 151 miljoner kr, med en justerad ebita-marginal på 13,2 procent. Här var 159 miljoner kr respektive 14,2 procent väntat.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:17

Kursen 159 kr i Storytels emission

Storytel-aktien stängde på 162,60 kr på torsdagen och rabatten i emission blev därmed 2,3 procent. ”Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare i den riktade emissionen utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners”, skriver bolaget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.