DI > Ekonomi

Friday, 21 February, 14:23

DI - 13 feb 20 kl. 11:53

SVT: Efter statistikskandalen – nya problem med SCB:s leverantörerEfter höstens statistikskandal kring felaktiga arbetslöshetssiffror rapporterar SVT Nyheter nu att SCB har haft omfattande problem även med. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SVT, SCB, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVTEfter , statistikskandalennya problem med , SCB:s, leverantörer
SVT - 13 feb 20 kl. 11:14

SVT avslöjar: Fler av SCB:s underleverantörer har haft problem

I höstas sparkade myndigheten SCB ut underleverantören Evry efter stora kvalitetsproblem med arbetslöshetssiffrorna. Nu kan SVT avslöja att SCB även haft omfattande problem med sin nuvarande leverantör av telefonintervjuer Origo Group..

DI - 02 okt 15 kl. 15:28

Flyktingkris orsakar sängbrist hos leverantörer

Det stora antalet nytillkomna flyktingar har skapat bråda tider för landets möbelhandlare, i synnerhet de som saluför våningssängar. Jysk, som är en av de stora återförsäljarna, har tvingats dammsuga efter nya leverantörer, skriver SVT Nyheterna Halland..

SVT - 01 jul 19 kl. 23:13

Svenska halloumi-importörer arbetar för att minska antibiotikaanvändning

Workshops, utbildningar och samtal med cypriotiska veterinärer. Två av Sveriges stora importörer av halloumi från Cypern är väl medvetna om problemen med antibiotikaresistens – och har i flera års tid arbetat för att få sina leverantörer att minska antibiotikaanvändningen..

Skånskan - 16 feb 20 kl. 14:26

SCB måste tänka om

Statistiska centralbyrån har än en gång haft problem med en underleverantör. Tyvärr handlar det om personalproblem som kan påverka den offentliga statistiken. Underleverantören Origos personalpolicy kan ha påverkat resultatet, bland annat genom att stressad personal har avvikit från manus och ställt ledande frågor.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:16

HRW: Barnarbetskraft och usla förhållanden hos H&M-leverantör

Stora internationella klädkedjor, som bland annat H&M, använder leverantörer och underleverantörer som begår arbetsrättsbrott. Det visar en färsk rapport från Human Rights Watch. SVT skriver i dag att anställda vid textilfabriker i Kambodja som HRW intervjuat berättar om bland annat sexuella trakasserier, rädsla för att engagera sig fackligt och få möjligheter till raster.

DI - 14 feb 20 kl. 21:14

Efter haveriet: Regeringen kallar till sig SCB-chefen

Civilminister Lena Micko är bekymrad över statistikmyndighen SCB:s fortsatta fel med leverantörer..

Dagensanalys.se - 16 feb 16 kl. 13:50

SVT förstärker analysverksamheten och söker nu 5 nya medarbetare

SVT behöver 5 analytiker till sin analysavdelning, vill du vara med och förstärka analysenheten? SVT erbjuder en kreativ arbetsmiljö där de snabba och löpande förändringarna på mediemarknaden har ökat organisationens behov av insikter om både publik och användare. SVT söker kreativa och medieintresserade medarbetare med relevant och bred erfarenhet inom analys.

Affärsvärlden - 12 mar 15 kl. 08:55

Barnarbete kopplat till H&M:s underleverantörer

Organisationen för mänskliga rättigheter Human Rights Watch, HRW, slår i en ny rapport fast att flera leverantörer och underleverantörer till stora internationella klädkedjor, som bland annat H&M, begått arbetsrättsbrott i Kambodja. Det rapporterar SVT..

BT - 06 feb 13 kl. 16:25

SVT riskerar böter efter fest

Sveries television kan tvingas böta 210 000 kronor efter att ha lagt 2,7 miljoner på en personalfest. Det skriver Konkurrensverket i ett pressmeddelande. Verket anser att reglerna för offentlig upphandling inte följdes och ansöker nu hos förvaltningsrätten i Stockholm om att SVT ska böta.

BT - 06 feb 13 kl. 16:25

SVT riskerar böter efter personalfest

Sveries television kan tvingas böta 210 000 kronor efter att ha lagt 2,7 miljoner på en personalfest. Det skriver Konkurrensverket i ett pressmeddelande. Verket anser att reglerna för offentlig upphandling inte följdes och ansöker nu hos förvaltningsrätten i Stockholm om att SVT ska böta.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Oljepriset faller i ny våg av virusoro

Världsmarknadspriset på råolja faller hårt efter uppgifter om fortsatt spridning av det nya coronaviruset och svaga indikatorer från Japans….

DI - 30 minuter sedan

Proffsens köpråd: Sex aktier som lyfter portföljen – “en kursdubblare”

Det är fina köptillfällen på många håll just nu, bland annat i några av Stockholmsbörsens tyngre pjäser, enligt två experter..

DI - 45 minuter sedan

MTG mot strömmen – lyfter ytterligare efter Di:s artikel

MTG lyfter på börsen efter Di:s uppgifter om att spelutvecklingsverksamhet snart kan vara såld. .

DI - 1 timme sedan

Presidentkandidatens pengar nästan slut – tvingades låna 30 miljoner

Massachusetts-senatorn Elizabeth Warren satsar mycket på att bli Demokraternas presidentkandidat..

DI - 1 timme sedan

Avensia ökar resultatet och omsättningen

Avensia, som levererar e-handelslösningar, redovisar ett rörelseresultat på 9,7 miljoner kronor (9,5) för det fjärde kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Di erfar: MTG nära miljardförsäljning

MTG:s spelutvecklingsverksamhet kan snart vara såld, erfar Di. En process för att sälja den är igång, och intressenter ombads lämna in….

DI - 1 timme sedan

Vinnare och förlorare: Boozt rusar på röd fredagshandel

Europas börsgolv lyser i rött, och Stockholmsbörsen är inget undantag. Strax före klockan 13 är OMXSPI ned 0,4 procent medan OMXS30 är ned….

DI - 1 timme sedan

H&M-konkurrent har öppnat 100 butiker i Kina

Uniqlo-ägaren Fast Retailing håller fortsatt en tredjedel av sina butiker stängda i Kina..

DI - 1 timme sedan

Trots coronaviruset: Coca-Cola upprepar helårprognos

Dryckesbolaget The Coca-Cola Company upprepade på fredagen sin helårsprognos trots en negativ påverkan från coronavirusutrottet i Kina. .

DI - 1 timme sedan

9.000 blockerade kunder bakom e-handlarens rapportskräll

E-handlaren Boozt levererade en stark kvartalsrapport på fredagsmorgonen. Aktien stiger 15 procent efter att rörelseresultatet i det fjärde….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.