Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 24 February, 15:07

Affärsvärlden - 13 feb 20 kl. 11:07

EU-kommissionen höjer tillväxtprognoserna för SverigeÄven om nylig data tyder på att Sveriges ekonomi har stabiliserats under de senaste månaderna så pekar ekonomiska förtroendeindikatorer och orderstatistik på en relativt svag tillväxt under prognosperioden. Det skriver EU-kommissionen i sin konjunkturprognos, som presenterades på torsdagen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kommissionen, höjer, tillväxtprognosernaför , Sverige
Affärsvärlden - 03 maj 16 kl. 14:15

EU-kommissionen höjer svensk tillväxtprognos

EU-kommissionen höjer sin BNP-tillväxtprognos för Sverige avseende 2016 och upprepar tillväxtbedömningen för 2017..

Affärsvärlden - 04 feb 16 kl. 11:11

EU-kommissionen: Robust ekonomisk tillväxt i Sverige

EU-kommissionen höjer sina BNP-tillväxtprognos för Sverige avseende åren 2015 och 2016..

Affärsvärlden - 05 maj 15 kl. 11:03

EU-kommissionen höjer svenska BNP-prognoser

EU-kommissionen höjer sina BNP-tillväxtprognoser för Sverige för åren 2015 och 2016..

HBL - 04 mar 15 kl. 00:18

Tillväxt i nedskärningarnas tid

Finland går på minus, EU-kommissionen pekar på tillväxtmöjligheterna inom handeln. Men rigid planering ses som ett hinder.Ett konkret mått på den pågående recessionen är att nästan 370 000 personer har registrerade betalningsanmärkningar.

YLE - 05 nov 13 kl. 20:59

Tillväxt i Finland blir lika låg som i Grekland

EU-kommissionen förutspår en gradvis återhämtning av ekonomin i Europa nästa år, men tillväxten är blygsam. Det kommer att ta tid innan fler arbetstillfällen uppstår. Tillväxten väntas nästa år bli 1,4 procent i hela EU och bara 1,1 procent i euroområdet.

Cornucopia - 04 maj 17 kl. 19:58

Sverige hade 6 månader på sig att avskaffa ID-kontrollerna - EU vill se intern utlänningskontroll

Bakgrunden till regeringens panikbeslut att avskaffa gränskontrollernas ID-kontroll är ett krav från EU-kommissionen den 2:e maj. Dock fick Sverige där sex månader på sig, och ID-kontrollerna vid gränsen ska ersättas av intern utlänningskontroll enligt EU-kommissionens rekommendation. I november ska det enligt EU-kommissionen bli fritt för alla illegala i EU att resa till Sverige och söka asyl här.

Cornucopia - 23 okt 13 kl. 07:14

EU-kommissionen har slut på pengar

Bloggrannen Musik @ Centrifugen uppmärksammar att EU-kommissionen har slut på pengar och riskerar behöva ställa in betalningarna om inte en ny budget klubbas. Det är antagligen inget problem, för allt man behöver göra är klubba en ny budget, så kommer pengar magiskt att dyka upp.

Orsaken ska vara att EU-kommissionen inte fått in tillräckligt med pengar på sina tullmurar mot omvärlden, vilket man får förmoda beror på recession eller svag ekonomisk tillväxt inom EU-länderna.

YLE - 25 feb 14 kl. 15:26

Kommissionen spår låg tillväxt för Finland

Finland har tredjelägst tillväxt i euroområdet i år. EU-kommissionen förutspår i sin vinterprognos att Finlands ekonomi bara växer med 0,2 procent i år. Bara på Cypern och i Slovenien är situationen sämre.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 09:28

Regeringen stämmer EU-kommissionen


Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att den fördröjer arbetet mot hormonstörande ämnen, skriver Dagens Nyheter. - Kommissionen stoppar och fördröjer arbetet med att fasa ut hormonstörande ämnen. Det är oerhört allvarligt, säger miljöminister Lena Ek (C) till tidningen.

BT - 22 maj 14 kl. 09:28

Regeringen stämmer EU-kommissionen

Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att den fördröjer arbetet mot hormonstörande ämnen, skriver Dagens Nyheter. - Kommissionen stoppar och fördröjer arbetet med att fasa ut hormonstörande ämnen. Det är oerhört allvarligt, säger miljöminister Lena Ek (C) till tidningen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Rejäl nedgång väntas på Wall Street i virusrädslans spår

Börserna i USA såg på måndagen ut att börja veckan med markant fallande noteringar..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Industri och flyg faller i virusfrossan på börsen

Stockholmsbörsen backade kraftigt på måndagen när oron över spridningen av coronaviruset tilltog. Ett stort antal smittade har upptäckts i länder utanför Kina, bland annat i Italien. Risken för en global pandemi uppfattades därmed som tydligt högre än tidigare..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Rekordhög blankning i kinesiska aktier

En skarp ökning i blankning av kinesiska aktier har nu lett till att det totala värdet på aktier som innehavarna väntar sig ska falla nått upp till rekordhöga 15 miljarder yuan, enligt data från China Securities Finance Corporation (CSFC)..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

"Verkligheten kommer ikapp börsen"

Aktiebörserna faller stort världen över. "Det är virusoron som sätter skräck i marknaden", säger Maria Landeborn, analytiker på Danske Bank..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Värderingen av S&P 500-index är på högsta nivån på 18 år

Värderingen av amerikanska S&P 500-index är uppe på sin högsta nivå på 18 år. S&P 500-index handlas nu till 19 gånger vinsten för det kommande året, vilket är den högsta nivån sedan maj 2002. Det framgår av Factsets beräkningar som publicerades i fredags, rapporterar CNBC..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Sverige skjuter till 40 miljoner mot corona

Sverige ger 40 miljoner kronor till WHO för att kunna stödja de länder som har en svag sjukvårds- och hälsoorganisation och därmed problem att möta spridningen av coronaviruset..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Märkesbolag faller på bred front efter virusfrossa

Tillverkare av lyxprodukter föll på bred front på måndagen, sedan ett stort antal nya fall av smittade av coronaviruset påträffats utanför Kina - bland annat i Italien..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Tyskt Ifo-index starkare än väntat

Ifo-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 96,1 i februari, jämfört med reviderade 96,0 föregående månad (95,9)..

Affärsvärlden - 21 feb 20 kl. 14:46

Här är veckans snackisar

Under veckan som gick låg fokus på inflationssiffror under förväntan, men även flertalet rapporterande bolag, förvärv och en vinstvarning har präglat veckans nyhetsflöde..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Warren Buffetts Berkshire Hathaway minskar rörelseresultatet

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway minskade rörelseresultatet med 23 procent under fjärde kvartalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.