DI > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 02:51

DI - 13 feb 20 kl. 10:56

Magnus Heimburg ny vd för PreemDrivmedelskoncernen Preem har utsett Magnus Heimburg till ny vd. Han ersätter Petter Holland som går i pension efter sommaren, skriver. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Heimburg, Preem, Magnus Heimburg, Petter Holland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magnus, Heimburgny vd för , Preem
DI - 13 feb 20 kl. 10:30

Ny VD på Preem

Preem utser ny VD efter Petter Holland som går i pension efter sommaren. Hans efterträdare är Magnus Heimburg, som idag är CFO på Perstorp….

Realtid - 13 feb 20 kl. 11:32

Ny vd på Preem

Magnus Heimburg, i dag CFO på Perstorp, tar över som vd för Preem..

DI - 18 maj 18 kl. 10:03

Preem tillsätter ny chef för Supply & Trading

Preem tillsätter Magnus Holm som ny chef för affärsområde Supply & Trading. Magnus kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef för Marknad och försäljning inom Preem och efterträder Stein Ivar Bye som varit tillförordnad affärsområdeschef tillika COO.  .

Kristianstadsbladet - 02 okt 12 kl. 09:26

Preem trampar snett på Lister

Efter bråk och lögner under fyra år har Preem förlorat både anseende och sin mack i Mjällby. Ägaren, Patrik Johansson, tvingades ? i en David mot Goliat-kamp ?

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 19:46

Preem får pris för bästa greenwashing

 Jordens Vänner delar ut greenwashingpriset 2019 till Preem. Preem kämpar för utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil samtidigt som företaget satsar stort på reklam för ”grön” diesel.  Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil skulle göra Preem till Sveriges i särklass största utsläppare om projektet godkänns.

Cornucopia - 27 jan 20 kl. 12:15

Deltagande i prepping-reklamkampanj hos Preem - lite kommentarer

Vi (Lena Wilderäng & Lars Wilderäng) deltar just nu i en prepping-reklamkampanj hos Preem. Med anledning av det har vi en del förtydligande kommentarer nedan.
Lena och journalisten Anna-Maria Stawreberg under inspelningen av Preems reklamfilm.

Skånskan - 23 dec 16 kl. 06:00

Preem överklagar sanering

MALMÖ Föroreningar har upptäckts på ett område i Malmö hamn. Och nu kräver miljöförvaltningen ytterligare åtgärder av Preem, som tidigare ägde fastigheten och depån.
Men bolaget överklagar nu beslutet om en provtagningsplan hos länsstyrelsen.

Supermiljöbloggen - 15 okt 19 kl. 19:12

Preem omarbetar raffinaderiplanerna

Oljekoncernen Preem ser över sina planer på utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil inför miljöprövningen hos Mark- och Miljööverdomstolen och regeringen. Med hjälp av ifrågasatt koldioxidavskiljning hoppas bolaget att utsläppen bara ökar med 30 procent årligen istället för att dubbleras.  År 2016 skickade Preem in sin ansökan för att bygga ut oljeraffinaderiet i Lysekil.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:43

Svag marknad sänker Preem


Preem redovisar en förlust på 409 miljoner kronor för de första sex månaderna i år, efter finansiella poster och före skatt, jämfört med förlusten på 567 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen sjönk till 43 826 miljoner kronor, från 43 871 miljoner kronor under fjolårets första halvår.Preem kommenterar att det har varit låg efterfrågan inom raffinaderinäringen och sjunkande marginaler, och att detta även har påverkat den skandinaviska marknaden.

TA - 29 aug 14 kl. 09:43

Svag marknad sänker Preem


Preem redovisar en förlust på 409 miljoner kronor för de första sex månaderna i år, efter finansiella poster och före skatt, jämfört med förlusten på 567 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen sjönk till 43 826 miljoner kronor, från 43 871 miljoner kronor under fjolårets första halvår.Preem kommenterar att det har varit låg efterfrågan inom raffinaderinäringen och sjunkande marginaler, och att detta även har påverkat den skandinaviska marknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Stjärnfallet på svenska kroghimlen bådar illa

Sverige var den stora förloraren när franska Guide Michelin på måndagskvällen presenterade årets krogguide för de nordiska länderna med de….

DI - 5 timmar sedan

Wall Street: Microsoft, Tesla och Amazon lyfter Nasdaq

Efter en trög start repade USA-börserna visst mod mot slutet på handelsdagen. Lyft i aktierna för storbolagen Microsoft, Tesla och Amazon….

DI - 5 timmar sedan

Plötsligt ras i aktieindex på Stockholmsbörsen förbryllar Nasdaq

Vid 16.25-tiden på tisdagen föll hastigt det breda all share-index OMXSPI med 0,6 procentenheter..

DI - 5 timmar sedan

Kommunernas ekonomi starkare än väntat – även utan budgetrevoltens miljarder

Under onsdagen klubbar riksdagen igenom nya, snabba, miljarder till kommunerna och regionerna..

DI - 5 timmar sedan

Kommunernas miljardklipp på börsen ger ny huvudvärk

Kommuner och regionernas placeringar har vuxit med mer än 14 miljarder på en stigande börs, men värdestegringen kan ge en felaktig bild av….

DI - 6 timmar sedan

Kronan pressas av virusoro

Det nya coronaviruset äter upp svensk köpkraft och pressar ned ränteläget i den svenska ekonomin. ”Kina är ju 20 procent av världens….

DI - 6 timmar sedan

Bobyggandet rasar – regeringen i krissamtal med branschen ”Räcker inte”

Under ett fem timmar långt möte på onsdagen träffar regeringen byggbranschen för krissamtal om raset i bostadsproduktionen. ”Det räcker….

DI - 6 timmar sedan

Anrika varuhuskedjan sänks till skräpstatus

Den krsidrabbade detaljhandelskedjan Macy's har fått sitt kreditbetyg sänkt till skräpstatus av Standard & Poor's som dömer ut bolagets….

DI - 7 timmar sedan

Rut är en succé

Trots att rutavdraget nu utnyttjas av närmare en miljon människor runt om i Sverige, framför allt barnfamiljer och pensionärer, och har….

DI - 7 timmar sedan

Så ska Europa leda digitaliseringen

Under onsdagen presenterar EU-kommissionen sin nya digitala strategi. Vi har med framgång förändrat andra branscher och vi kommer nu att….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.