DI > Ekonomi

Sunday, 23 February, 20:48

DI - 13 feb 20 kl. 10:30

Ny VD på PreemPreem utser ny VD efter Petter Holland som går i pension efter sommaren. Hans efterträdare är Magnus Heimburg, som idag är CFO på Perstorp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
VD, Preem, Petter Holland, Magnus Heimburg, CFO, Perstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny VD på Preem
Kristianstadsbladet - 02 okt 12 kl. 09:26

Preem trampar snett på Lister

Efter bråk och lögner under fyra år har Preem förlorat både anseende och sin mack i Mjällby. Ägaren, Patrik Johansson, tvingades ? i en David mot Goliat-kamp ?

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 19:46

Preem får pris för bästa greenwashing

 Jordens Vänner delar ut greenwashingpriset 2019 till Preem. Preem kämpar för utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil samtidigt som företaget satsar stort på reklam för ”grön” diesel.  Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil skulle göra Preem till Sveriges i särklass största utsläppare om projektet godkänns.

Cornucopia - 27 jan 20 kl. 12:15

Deltagande i prepping-reklamkampanj hos Preem - lite kommentarer

Vi (Lena Wilderäng & Lars Wilderäng) deltar just nu i en prepping-reklamkampanj hos Preem. Med anledning av det har vi en del förtydligande kommentarer nedan.
Lena och journalisten Anna-Maria Stawreberg under inspelningen av Preems reklamfilm.

Skånskan - 23 dec 16 kl. 06:00

Preem överklagar sanering

MALMÖ Föroreningar har upptäckts på ett område i Malmö hamn. Och nu kräver miljöförvaltningen ytterligare åtgärder av Preem, som tidigare ägde fastigheten och depån.
Men bolaget överklagar nu beslutet om en provtagningsplan hos länsstyrelsen.

Supermiljöbloggen - 15 okt 19 kl. 19:12

Preem omarbetar raffinaderiplanerna

Oljekoncernen Preem ser över sina planer på utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil inför miljöprövningen hos Mark- och Miljööverdomstolen och regeringen. Med hjälp av ifrågasatt koldioxidavskiljning hoppas bolaget att utsläppen bara ökar med 30 procent årligen istället för att dubbleras.  År 2016 skickade Preem in sin ansökan för att bygga ut oljeraffinaderiet i Lysekil.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 09:43

Svag marknad sänker Preem


Preem redovisar en förlust på 409 miljoner kronor för de första sex månaderna i år, efter finansiella poster och före skatt, jämfört med förlusten på 567 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen sjönk till 43 826 miljoner kronor, från 43 871 miljoner kronor under fjolårets första halvår.Preem kommenterar att det har varit låg efterfrågan inom raffinaderinäringen och sjunkande marginaler, och att detta även har påverkat den skandinaviska marknaden.

TA - 29 aug 14 kl. 09:43

Svag marknad sänker Preem


Preem redovisar en förlust på 409 miljoner kronor för de första sex månaderna i år, efter finansiella poster och före skatt, jämfört med förlusten på 567 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen sjönk till 43 826 miljoner kronor, från 43 871 miljoner kronor under fjolårets första halvår.Preem kommenterar att det har varit låg efterfrågan inom raffinaderinäringen och sjunkande marginaler, och att detta även har påverkat den skandinaviska marknaden.

BT - 29 aug 14 kl. 09:43

Svag marknad sänker Preem

Preem redovisar en förlust på 409 miljoner kronor för de första sex månaderna i år, efter finansiella poster och före skatt, jämfört med förlusten på 567 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen sjönk till 43 826 miljoner kronor, från 43 871 miljoner kronor under fjolårets första halvår. Preem kommenterar att det har varit låg efterfrågan inom raffinaderinäringen och sjunkande marginaler, och att detta även har påverkat den skandinaviska marknaden.

Cornucopia - 06 nov 15 kl. 07:35

Preem slutar importera rysk olja

Sveriges största raffinaderi, Preemraff, slutar importera olja från den nationalfascistiska diktaturen Ryssland. Istället köper man nu olja från en av världens grymmaste diktaturer, Saudi-Arabien (numera öveträffad av IS). Det är första gången på tjugo år Preem (och Sverige?

DI - 15 jun 17 kl. 14:18

Preem säljer Preem Gas till danska Kosan

Preem säljer enligt ett pressmeddelande dotterbolaget Preem Gas till danska Kosan Gas. Affären omfattar all verksamhet, inklusive produkter och medarbetare..

DN - 13 dec 17 kl. 10:02

Preem i bitter dieselstrid med Neste

En infekterad strid rasar mellan drivmedelsjättarna Preem och finländska Neste. Preem anklagar Neste för att sätta konkurrensen ur spel genom att inte leverera tillräckliga mängder förnybar diesel av typen HVO100. – Vi riskerar att tappa försäljning och marknadsandelar i Sverige och att förlora över en miljard kronor nästa år om Neste fortsätter missgynna oss i förhållande till andra bolag och utnyttjar sin marknadsdominans, menar Preem..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Så tog Stenhammar optionerna till Sverige

En ung svensk med medioker studiebakgrund var bland de första som CBOE utbildade i optionskonsten..

DI - 1 timme sedan

Här sätts priset på risk – ”explosiv potential på uppsidan”

I snart 50 år har den skräniga Chicagobörsen CBOE dominerat världens optionshandel..

DI - 2 timmar sedan

Virusets framfart i helgen – dödsfall i Italien och ökad spridning i Sydkorea

Städer i Italien har stängts ner på grund av snabb spridning av coronaviruset. Landet hade på söndagen drabbats av två dödsfall, samtidigt….

DI - 2 timmar sedan

Tre av fyra småföretagare saknar sjukförsäkring – ”glömmer att ta hand om sig själva”

Många egenföretagare är redo att ge upp sitt bolag för anställningstrygghet. Tre av fyra saknar en kompletterande sjukförsäkring som täcker….

DI - 2 timmar sedan

Flygplatsen stängd – svenska resenärer fortfarande fast på Gran Canaria

Hundratals svenska semesterfirare sitter fortfarande fast på Gran Canaria sedan en sandstorm lamslagit flygtrafiken..

DI - 3 timmar sedan

Snabb spridning av coronaviruset i Italien – isolering inleds

Wuhanviruset får ett större fäste i Europa med det största utbrottet hittills i norra Italien..

DI - 3 timmar sedan

De nya kapitalkraven skadar Sveriges ekonomi

EU-kommissionen förbereder förslag på nya regler för bankers kapitaltäckning. Dessa riskerar att drabba välkapitaliserade svenska banker….

DI - 3 timmar sedan

Wallenbergs känga åt svensk integrationspolitik

Skolan är viktigast för integrationen, enligt Peter ”Poker” Wallenberg, som kickade igång Wallenbergsstiftelsernas satsning på integration..

DI - 4 timmar sedan

Företagen behöver hjälp

I fredags avslöjade Di att det statligt ägda ryska energiföretaget Gazprom via mellanhänder håller på att få kontroll över Nynas och därmed….

DI - 4 timmar sedan

Kinas president: "Viruset drabbar oundvikligen landets ekonomi"

Det är oundvikligt att virusutbrottet i Wuhanprovinsen i Kina kommer att få en relativt stor påverkan på ekonomin och samhället, säger….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.