PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 24 February, 18:32

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 08:26

Något sämre än väntat för NibeOmsättningen uppgick till 7.137 miljoner kr. Här låg analytikersnittestimatet på 7.161 miljoner kr. Rörelseresultatet blev 953 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 976 miljoner kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nibe, Gerteric Lindquist, Den, , Nyhetsbyrån Direkt, Infront

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Något sämre än, väntatför , Nibe
PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 08:11

Nibe höjer utdelningen

Nibes resultat före skatt blev 877 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (693). Väntat var 820 miljoner kronor, enligt en sammanställning från Bloomberg News. Omsättningen uppgick till 6.

Affärsvärlden - 15 feb 19 kl. 08:19

Nibe höjer utdelningen mer än väntat

Värmeteknikbolaget Nibe en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet 2018 medan resultatet slog analytikernas förväntningar. Utdelningen höjs mer än väntat. .

VA - 11 apr 11 kl. 08:21

Miljardförvärv för Nibe

11 april Nibe har köpt 31,1 procent av aktierna i det schweiziska värme-, kyl- och tvätteknikbolaget Schulthess Group. Nibe lämnar samtidigt ett rekommenderat bud till resterande aktieägare om att förvärva samtliga deras aktier till samma pris som i aktieköpen, 60 schweizerfranc per aktie, varav 60 procent kontant och 40 procent i nyemitterade NIBE-aktier. Nibe erbjuder 36 schweizerfranc kontant och 24 schweizerfranc i cirka 1,537418 nyemitterade Nibe B-aktier, sammanlagt motsvarande 60 schweizerfranc per aktie i Schulthess.

Affärsvärlden - 16 aug 13 kl. 08:12

Bättre än väntat från Nibe

Nibe redovisar en vinst före skatt som blev högre än vad analytikerna räknat med..

Affärsvärlden - 24 jun 14 kl. 10:45

Nibe och Africa Oil bland vinnarna på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens öppning gick som förväntat med små kursförändringar. Bland vinnarna syntes Nibe som fortsatte dra efter gårdagens storförvärv och Africa Oil som stiger efter nya fynd..

PrivataAffärer - 11 maj 15 kl. 08:21

Nibe bättre än väntat

Året har startat bra för värmeteknikbolaget Nibe som växer med förvärv och gynnas av kronans försvagning....

DI - 17 feb 16 kl. 10:01

Nibe rusar på rapporten

Värmepumpstillverkaren Nibe lyfter med över 15 procent under onsdagsmorgonen efter en starkare rapport än väntat..

PrivataAffärer - 16 feb 17 kl. 08:08

Nibe över förväntan

Värmeteknikbolaget Nibe redovisar ett resultat som var högre än väntat. Även omsättningen överraskade på uppsidan....

DI - 16 nov 18 kl. 08:03

Högre omsättning än väntat för Nibe

Nibe omsatte 5.785 miljoner kronor under det tredje kvartalet, 6 procent mer än väntade 5.445 Mkr..

DI - 16 nov 17 kl. 08:06

Nibes resultat kom in högre än väntat

Värmeteknikbolaget Nibe rapporterar något lägre omsättning än väntat under tredje kvartalet, samtidigt som rörelseresultatet var högre än väntat..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är aktierna som står emot börsraset

Bostadsutvecklaren SSM hade vid halvettiden stigit hela 15,95 procent. Därmed fortsatte uppgångstrenden i aktien efter förra veckans besked att SBB via dotterbolag avtalat om ett köp av 29,6 procent av aktierna i SSM. Coronaoron har fått guldpriset att stiga då investerare söker säkra hamnar.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sparekonomerna: Inte förvånande att börsen störtdyker

– Med tanke på att coronaviruset har fortsatt att spridas med oförminskad styrka, samtidigt som det blivit allt mer tydligt att viruset kommer slå mot tillväxt och ge produktions- och försäljningsstörningar så har många väntat på att bakslaget skulle kunna komma. Och nu kom det, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt som också menar att effekterna av corona har underskattats vilket tydligt visar sig på måndagen. Inte heller hennes kollega Johanna Kull på Avanza är speciellt förvånad över raset.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Elpriset i februari det lägsta på 20 år ​​​​​​​

Ett så lågt elpris är bra för villaägarna, men betydligt kärvare för vindkraftsbolagen som förlorar pengar på att elcertifikatspriserna är låga. Priset för en kilowattimmes, 14 öre, kan jämföras med priset i februari i fjol, 48 öre. Det är det milda, blöta och blåsiga vädret i kombination med att den svenska vindkraften har byggts ut kraftigt som gör att vi har ovanligt låga elpriser och stundtals till och med negativa.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Rekordhöga nivåer av blankning av kinesiska aktier

Under februari har ökningen i blankningspositioner varit markant och gått från omkring 10 miljarder yuan till nära 15 miljarder, motsvarande 21 miljarder kr. Det är ett nytt rekordhögsta i spåren av coronaviruset. Det tidigare rekordet sattes vid nyåret, men efter en tids börsfall minskade värdet av de korta positionerna under januari från 13,8 miljarder yuan till runt 10 miljarder yuan, för att sedermera alltså sätta ny fart.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Så påverkas pensionen om du jobbar längre

I år går många födda i mitten på 50-talet i pension. Enligt Swedbank får de flesta av dessa räkna med att få en pension motsvarande 60 procent av slutlönen. Men genom att jobba lite längre kan man höja pensionen rejält.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Lyxprodukter: Nedåt för märkesbolagen

Bland de aktier som drabbades fanns LVMH, som klockan 9.25 hade tappat 4,2 procent i Paris, och Burberry som sjönk 5 procent i London. Christian Dior var ned drygt 4 procent och Richemont sjönk nära 6 procent.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

Morgan Stanley återupptar bevakningen av Electrolux med rekommendationen jämvikt. Riktkursen är 240 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Tre heta köptips

Budfirman Jetpak, som är listat på First North, har gjort ett intressant förvärv i Danmark som kommer ge ”stark tillväxt” under innevarande år. Börsveckan gillar också att värderingen är låg och att direktavkastningen motsvarar cirka 6 procent. ”Vi ser potential upp till 90 kr på tolv månaders sikt”, skriver Börsveckan om aktien Jetpak som stängde på 70 kronor i fredags.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Förbättrat resultat för Lucara Diamond

Lucara Diamond redovisar ett resultat efter skatt på 8,7 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019 (-6,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:02 dollar (-0:02). Den nettoomsättning som bokas i kvartalet uppgick till 56,0 miljoner dollar (40,6).

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

DI: Hexatronic välpositionerat inför fiberrevolutionen

På minussidan pekar tidningen på risker som kinesisk prispress och att Hexatronic är beroende av få kunder, men menar samtidigt att det är risker värda att ta. ”Fiberrevolutionen har börjat att ta fart utomlands och lilla förvärvsglada Hexatronic är bra positionerat”, skriver DI. Hexatronic är en systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.