Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 05:44

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 08:31

”Vi måste räkna med en utmanande annonsmarknad en längre tid framöver”Aftonbladet ökade de digitala prenumerationsintäkter med 6 procent under kvartalet, samtidigt som de digitala annonsintäkterna sjönk med 22 procent. För koncernen som helhet inklusive Adevinta ökade intäkterna under det fjärde kvartalet med 8 procent, till 5 101 Mnok (4 742 Mnok), och resultatet (Ebitda) steg med 5 procent till 944 Mnok (897 Mnok). Schibsteds digitala prenumerationsintäkter ökade med 21 procent jämfört med samma period i fjol och landade på 228 Mnok (188 Mnok) för koncernen. Svag annonsmarknad påverkar Annonsmarknaden var [. ] Inlägget ”Vi måste räkna med en utmanande annonsmarknad en längre tid framöver” dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Adevinta, Mnok, Annonsmarknaden, Vi, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste räknamed en , utmanande, annonsmarknaden , längre tid framöver
DI - 11 jul 16 kl. 09:35

SBAB: Låga räntor under ännu längre tid

Räkna med låga räntor ett bra tag framöver, enligt banken SBAB. Detta efter brexit och förra veckans räntebesked från Riksbanken..

Cornucopia - 21 mar 16 kl. 13:49

Riksbanken: Räkna med 3-4 gånger så höga bolåneräntor

Vice riksbankschefen Henry Ohlson varnar för att vi kan få se 3-4x så höga bolåneräntor som idag på lång sikt.

I ett anförande från förra veckan, som kan läsas i sin helhet som PDF här, varnar han för avsevärt högre bolåneräntor på lång sikt.
"Räntorna har alltså varit mycket låga under en lång tid nu, men det är rimligt att förvänta sig att de på lång sikt kommer att vara 3-4 gånger högre än i dag.

HBL - 26 sep 12 kl. 05:29

Utmanande för hamnarna

Den färskaste ekonomiska prognosen, från Pellervo ekonomiska forskningscentral PTT antyder att risken för ett sammanbrott i den europeiska ekonomin har minskat. Men det betyder inte att de ekonomiska utsikterna nu är ljusare än tidigare. Finland backar fortfarande, det här året landar på ett minus, och för nästa år vågar Pellervo inte räkna med mera än en mycket blek tillväxt som stannar under en procent.

YLE - 17 jul 17 kl. 16:17

Matbrist hotar i framtiden - fram för nationell självförsörjning!

I en inte alltför avlägsen framtid är det kanske inte längre möjligt att importera livsmedel i nuvarande utsträckning. När den globala matmarknaden förändras är det viktigare än någonsin att Finland är så självförsörjande som möjligt, säger två experter på området till Yle. - Om matproduktionen, trädgårdsnäringen och lantbruket körs ner får vi problem.

PrivataAffärer - 13 jun 18 kl. 14:12

Räkna med räntehöjning ikväll

  En överväldigande majoritet av analytiker i olika enkäter räknar med att räntan höjs i kväll, även om det inte helt saknas röster för att räntan ska lämnas oförändrad. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden in en sannolikhet på närmare 94 procent att styrränteintervallet ska höjas till 1,75-2,00 procent. Fed höjde senast ränteintervallet med 25 punkter i mars, till 1,50-1,75 procent, vilket då var lika väntat av marknaden som en ny höjning är nu.

YLE - 19 mar 15 kl. 06:15

Det här atomuret ska ge Finland 100 gånger noggrannare tid

Finlands officiella tid har varit ovanligt exakt under de senaste två åren, vilket är goda nyheter för många aktörer i samhället. Men forskare jobbar intensivt på att göra tidsmätningen ännu exaktare. Den kommande västmetron kan däremot bli ett hot mot det här.

HBL - 26 okt 13 kl. 05:15

"Svenskan hotas inte av metropolförvaltningen"

Metropolförvaltningen kan öppna nya möjligheter för den svenska servicen. Om en månad ska Kommunförbundets utredare Marcus Henricsson lägga fram sitt förslag för hur det ska gå till. Minister Carl Haglund vill tona ner farhågorna om att närservicen på svenska är hotad.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Är tåg och bussar som kommer i tid verkligen för mycket begärt?Om skribenten

Just nu ligger stora delar av Stockholms kollektivtrafik nere, och de som inte står helt still är i alla fall kraftigt försenade.Tydligen är det ett växelfel som är problemet den här gången, och det påverkar även SJ:s tåg. Själv sitter jag på en buss och är i skrivande stund ungefär en timme försenad.

YLE - 27 mar 17 kl. 05:05

Bolag tar över barnrådgivning - det oroar barnskyddsförbundet

Bolagiseringen av barnrådgivningen väcker starkt motstånd hos experter. Jakten på vinster kan riskera rådgivningens effektivitet om ansvaret och tjänsterna delas på flera företag. I värsta fall blir det viktigare att behålla kunden än att se till att barnet mår bra, befarar Mannerheims Barnskyddsförbund.

SVT Debatt - 31 jan 14 kl. 15:28

Lyssna inte på kortsiktiga finansanalytiker

EKONOMI Börsdata är för nördar som spekulerar på aktier. Alla vi andra måste förstå att vi lever i en tid med historiskt stora ekonomiska framsteg. Svaga siffror från H&M, Telia och Ericsson innebär ingen ekonomisk istid.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Har du en mobil från Samsung kan du spela med Google Stadia

Google rullar ut Stadia till fler mobiler. Senast att få tillgång till spelplattformen är mobiler från Samsung. Här är hela listan över alla mobiler från Samsung som kan spela Google Stadia från 6 mars: Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 Plus Samsung Galaxy S8 Active Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 Plus Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10E Samsung Galaxy S10 Plus Samsung Galaxy Note 10 Samsung Galaxy Note 10 Plus Samsung […] Inlägget Har du en mobil från Samsung kan du spela med Google Stadia dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Innovationen i datacentren blir global

I takt med att hybridarkitekturer vinner i popularitet kommer datacentren in i en andra andning. Datacenterföretaget Vertiv berättar om vilka innovationer som blir vägledande i den utvecklingen. Amerikanska Vertiv med 18 000 anställda är en jätte vad gäller att bygga och administrera datacenter, med utrustning för elförsörjning och kylning som exempel på framstående produkter.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Projektledare Digitalisering till Kia Motors

Är du van vid att leda projekt inom digitalisering? Vill du vara med och optimera transformationen av en traditionell bransch till att få den modern och digital? Då har Kia Motors den perfekta tjänsten för dig!

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Bolt for Business gör det smidigare att boka och betala gröna företagsresor

Bolt har nu även lanserat Bolt for Business. En tjänst som gör det enkelt att boka och betala företagsresor med taxi som dessutom är klimatkompenserade till hundra procent. Taxiresor i affärssammanhang är för många företag en nödvändighet ibland – oavsett om det gäller resor till kundmöten eller transfer till flygplatsen.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Test: Sudio Femtio är en stilfull högtalare med bra tryck

Sudio har för första gången släppt en högtalare som fått namnet Sudio Femtio. En högtalare som jag endast kan beskriva som en fröjd för både ögon och öron. Fördelar med Sudio Femtio Fantastiskt första intryck Den vita modellen som jag fick skulle jag nog säga är mer grå än vit, men det spelar ingen roll – den är otroligt fin ändå.

Dagensanalys.se - Igår: 17:34

Datalagring epicentrum i det moderna affärssystemet

I takt med digitaliseringen och utveckling av realtids- och prediktiv analys av data bl­­­ir det uppenbart att datalagring blir en allt mer affärskritisk funktion, skriver Fredrik Arveskär, Norden- och Beneluxchef på Infinidat. Det är uppenbart av flera olika skäl att datalagring är en nyckelfunktion för i stort sett alla företag i dag. Och även för myndigheter och organisationer, kort sagt för alla.

Dagensanalys.se - Igår: 14:24

Varför används inte smarta högtalare för marknadsföring?

Försäljningen av smarta högtalare har stadigt ökat, och idag finns över 200 miljoner enheter i hem världen över, men trots det har ingen börjat nyttja denna kanal för marknadsföring. De första smarta högtalarna började dyka upp på marknaden 2014, det vill säga för sex år sedan. Trots att frågor kring integritet och säkerhet lyfts har försäljningen ökat år från år.

Dagensanalys.se - Igår: 14:10

Test: Sudio Fem trådlösa hörlurar in-ear

Sudio har släppt Sudio Fem, ett par nya Truly Wireless in-ear-hörlurar. Jag fick möjlighet att prova och här är mina tankar. Fördelar med Sudio Fem Lagom storlek Hörlurarna Sudio Fem kommer i en rund dosa som laddar upp dem när de inte används.

Dagensanalys.se - Igår: 10:40

Framtidens teknologitrender handlar om människor och organisation

I en värld när teknologin utvecklas snabbare än någonsin menar trendspanaren och IT-experten Dan Hushon, Senior Vice President and Chief Technology Officer på DXC Technology, att morgondagen kommer att definieras av hur vi organiserar våra företag och hur vi jobbar med personalförsörjningen. Under många års tid har Dan gjort trendspaningar för att hitta nästa teknologi som kommer att skaka om och förändra hur företag agerar. Men när han nu ser sig om i världen är det inte längre tekniken som […] Inlägget Framtidens teknologitrender handlar om människor och organisation dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 09:38

“Tror att jag har blivit professionell vloggare istället för marknadschef”

Louise Andersson och Jobylon har under ett år spelat in över 40 avsnitt av den populära HR-vloggen #HREats. Det som började som ett test har idag blivit företagets viktigaste varumärkesinitiativ. Louise Andersson som är head of marketing på Jobylon medverkar i det senaste avsnittet av podcasten Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.