DI > Ekonomi

Thursday, 20 February, 00:41

DI - 13 feb 20 kl. 07:58

Danske Bank: Borättspriserna stiger i StockholmDanske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot att priserna stiger 1 procent i januari, jämfört med. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bank, Stockholm, Banks, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, Bank, Borättspriserna, stigeri , Stockholm
DI - 06 mar 18 kl. 12:24

Danske Bank: Borättspriserna i Stockholm upp 1,5 procent i februari

Danske Banks indikator för priset på bostadsrätter i Stockholm pekar mot en fortsatt uppgång på 1,5 procent i februari efter vändningen uppåt i januari. Detta ska dock inte ses som att bostadsmarknaden bottnat, utan handlar mest troligt om att många velat köpa innan det skärpta amorteringskravet trädde i kraft den 1 mars..

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 06:13

Danske: Lägre ränteförväntningar lyfte borättspriserna

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot en nedgång med 0,9 procent i september, jämfört med föregående månad. Men säsongsrensat innebär det en uppgång med 0,6 procent. Det skriver Danske Bank i en analys.

PrivataAffärer - 05 mar 19 kl. 08:07

Danske: Så mycket föll borättspriserna i Stockholm i februari

Detta är klart svagare än normalt, priserna brukar normalt stiga med knappt 0,5 procent i februari enligt Danske Banks indikator. Danske Bank noterar att den svaga prisutvecklingen följer på ett redan svagt januari och menar att detta ger stöd åt deras bedömning att priserna på bostadsrätter i Stockholm behöver korrigeras ytterligare en bit innan balans mellan utbud och efterfrågan är uppnådd. ”Priserna på bostadsrätter i Stockholm föll något i februari, en månad då priserna normalt brukar stiga.

Cornucopia - 27 jun 14 kl. 10:10

Danske Bank: Sveriges ekonomiska politik är uttömd - bostadspriserna kommer falla

Danske Bank släppte i veckan sin Nordic Outlook (PDF). Man konstaterar att vapnen i den svenska ekonomiska politiken nu är uttömda, samtidigt som man skriver ner sin BNP-prognos för Sverige något.
"Även om Riksbanken kan sänka några punkter till, och Sverige kanske kan genomföra ytterligare något infrastrukturprojekt, är ekonomisk politik i det närmaste uttömd.

Cornucopia - 02 feb 18 kl. 12:50

Danske Bank: Svag utveckling för lägenhetspriserna i januari

Danske Bank uppger att lägenhetspriserna i Stockholms innerstad stiger med 2.5% i januari, vilket bekräftas av Husmasken. Men som Valueguard påtalar är januari normalt en mycket stark månad för bostadspriserna och alltså en säsongseffekt.

Affärsvärlden - 05 mar 19 kl. 08:05

Borättspriserna i Stockholm faller

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot en nedgång på 0,5 procent i februari, jämfört med föregående månad. Det skriver Danske Bank i en analys på tisdagen..

Cornucopia - 04 dec 18 kl. 16:14

Danske Bank: Oförändrade lägenhetspriser i Stockholm i november

Danske Bank rapporterar om 0.5% lägre lägenhetspriser i Stockholm under november. Mer intressant är att man understryker att det föreligger en risk för förnyat prisfall nästa år.

Cornucopia - 05 okt 15 kl. 09:24

Danske Bank: Skogspriserna fortsätter uppåt

I Danske Banks nyhetsbrev Skog & Ekonomi konstateras det att skogspriserna fortsätter uppåt i Sverige. Mest stiger de i skogsbrandsområde runt förra årets sk Salabrand på grund av likvider från försäkringsutbetalningar och mark såld till det nya naturreservatet. Danske Bank diskuterar även att det finns tre olika skogsfastighetsmarknader i Sverige - den privata, den för juridiska personer och den för de stora institutionerna.

Cornucopia - 26 nov 19 kl. 10:48

Danske Bank skippar 7%-kravet på kreditvärdighet - om du låser räntan på 2.89% i 30 år

Danske Bank lanserade idag ett 30-årigt bolån med 2.89% i ränta. Förvisso en hög ränta i jämförelse med rörlig ränta idag, men det centrala är att man därmed skippar kraven på att klara 7% i ränta när man bedömer kreditvärdigheten, utan bedömer detta utifrån endast 2.

PrivataAffärer - 03 jan 20 kl. 08:07

Danske Bank spår ”tillväxtrecession”

”På många sätt påminner situation om den 2012 under ‘eurokrisen’, då kvartalsvis BNP-tillväxt sjönk strax under noll en period. Vi räknar med en repris på detta de kommande kvartalen”, skriver banken. Sveriges BNP väntas öka 0,9 procent i år och 1,5 procent 2021.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Toppanalytiker om guldgruvan: Nästan ointagligt försprång

Karri Rinta, Swedish Match-analytiker på Handelsbanken, anser att Zyn har ett närmast ointagligt försprång framför konkurrenterna i USA..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Han tar över schweiziska jättebanken

Den schweiziska jättebanken UBS kommer att utse ING-vd:n Ralph Hamers till ny vd, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor….

DI - 2 timmar sedan

Wall Street: Apple studsar upp efter vinstvarningen

New York-börserna handlades upp på onsdagen där Apple studsade tillbaka efter gårdagens nedgång i kölvattnet av sin coronakopplade….

DI - 2 timmar sedan

C-Rad landade nytt kapital på 108 Mkr i riktad nyemission

Strålterapibolaget C-Rad har genomfört en riktad nyemission om 2,5 miljoner B-aktier, enligt ett beslut som aviserades strax efter….

DI - 3 timmar sedan

Starbreeze har genomfört en riktad nyemission

Starbreeze har genomfört en riktad nyemission av 32,9 miljoner A-aktier vilket tillför bolaget 51,3 miljoner kronor. .

DI - 3 timmar sedan

Fed-protokoll: ”Bör stå fast vid rådande penningpolitik”

Federal Reserve anser att den rådande penningpolitiska inriktningen bör kvarstå..

DI - 3 timmar sedan

SSM sänker marginalmål – slopar mål för räntetäckningsgrad

Bostadsutvecklaren SSM sänker sitt rörelsemarginalmål från större än 20 procent till större än 10 procent..

DI - 4 timmar sedan

Mer börskrut kvar i årets bankvinnare

Alla sex nordiska storbanker har inlett börsåret starkt. När rapporterna för fjärde kvartalet summeras är det tydligt vilken bank som har….

DI - 4 timmar sedan

Hoist har emitterat primärkapitaltillskott på 40 Mkr

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har emitterat 40 miljoner euro i primärkapitaltillskott (AT1)..

DI - 4 timmar sedan

ASTG: Ebitda-resultatet blev 0,5 Mkr 4 kvartalet

NGM-listade antennbolaget ASTG, Advanced Stabilized Technologies, redovisar ett ebitda-resultat på 0,5 miljoner kronor (-3,1) för det….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.