Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 23 February, 21:24

Cornucopia - 13 feb 20 kl. 07:07

Ingen märkbar påverkan av reklamfilmen på SAS aktiekursSelma Lagerlöf, August Strindberg, Astrid LindgrenSAS har betalat för en reklamfilm som väckt upprördhet på grund av sin historieförfalskning. Någon särskild påverkan på aktiekursen har inte märkts av, och bedömare menar att filmen i grunden handlar om en ändrar koncernstruktur och affärsmodell för bolaget framöver, där man ska använda personal anställda i billigare länder än Skandinavien.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SAS, Lagerlöf, Strindberg, LindgrenSAS, Skandinavien, Reinfeldtska,  sas, Dagens Nyheter, Wideroe, IKEA, SKF, AGA, Finland, Sverige, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen märkbar, påverkanav , reklamfilmen, SAS, aktiekurs
YLE - 02 maj 17 kl. 21:43

Nya byggnadsordningen i Raseborg manglas

Byggrätten i skärgården, möjligheterna att bygga flera hus på en tomt och solpaneler hör till de frågor miljö- och byggnadsnämnden och byggnadstillsynen vill ändra på i förslaget till ny byggnadsordning i Raseborg. Raseborgs stad har länge försökt åstadkomma en byggnadsordning som ska göra byggandet smidigare i staden. Målet är också att göra byggnadsordningen så lättläst att ingen kan feltolka den.

Ekonomistas - 14 feb 14 kl. 09:18

Riksbanken: Styrräntans effekt på skuldkvoten är varken ekonomiskt eller statistiskt signifikant

Riksbanken försöker i en fördjupning i sin senaste penningpolitiska rapport bemöta min forskning och mina inlägg om penningpolitikens effekter på skuldsättningen. Riksbanken försöker visa att effekten av en sänkt styrränta är att reala skulder och skuldkvoten ökar, inte minskar, som jag har hävdat. Det är förstås mycket positivt att Riksbanken vill diskutera dessa saker och försöker motivera sin politik bättre.

Cornucopia - 14 feb 16 kl. 14:43

Hur mycket kostar det egentligen att bo i en villa?

Vad kostar det egentligen att bo i en villa? Det handlar inte bara om att betala räntor och amortering på bostadslånen, utan avsevärda driftskostnader, samt kostnader för slitage och medföljande underhåll och renoveringsbehov.
Det kan kosta att bo i en villa, speciellt om man har en enstegstätad fasad och tar det enda rätta beslutet och byter ut den helt.

Expressen - 30 nov 19 kl. 07:15

Nix, Löfven, segregation förklarar inte gängvåldet

Statsministern har faktiskt fel, inte bara om invandring och kriminalitet, utan även om segregation och kriminalitet. Forskare har visat att bostadsområde under uppväxten inte har någon märkbar påverkan på benägenheten att senare begå våldsbrott, skriver Mattias Lindberg..

Cornucopia - 03 dec 19 kl. 06:52

Bra av Camilla Läckberg att korta vårdköerna för vanligt folk

Författarkollegan Camilla Läckberg får utstå media- och ministerkritik för att ha investerat och startat en privatklinik för de som har råd att betala för sin primärvård. Det är dock ett gott initiativ som kortar köerna i den offentliga vården, utan att kosta några pengar för skattebetalarna. Och den kritiserande socialministern Lena Hallengren har inget problem med privat vård när det gäller Sophiahemmet, till vilket hon och övriga socialdemokratiska ministrar har gräddfil förbi vårdköerna om de får ont i lilltån likt föregångaren Göran Persson.

Skånskan - 13 apr 16 kl. 16:43

Nya ridanläggningen ett steg närmare

Lund Förverkligandet av en ny ridanläggning på Ladugårdsmarken tar nu ett steg framåt.Detaljplaneförslaget är klart och byggnadsnämnden väntas vid torsdagens sammanträde fatta beslut om att det ska skickas ut för samråd.
En flyttning av Lunds Civila Ryttarförenings anläggning har diskuterats i tio år och utredningsarbetet inleddes 2008.

YLE - 29 jan 16 kl. 17:43

Fler narkotikabrott i Österbotten

Narkotikabrotten har ökat markant på Österbottens polisinrättnings område. Det beror delvis på att man satsat mer på övervakningen, säger biträdande polischef Kari Keski-Opas. Ökningen från 2014 till 2015 vad gäller det totala antalet narkotikabrott är åtta procent, eller 110 fall.

YLE - 26 apr 17 kl. 05:29

Åbomagistraten nobbar vigselbokning online - praktisk orsak bakom beslutet

På en del orter kan den som planerar sommarbröllop enkelt slå upp magistratens bokningskalender på webben och boka en vigsel. Det kan man göra till exempel i Björneborg och Raumo, men i Åbo är den tjänsten inte tillgänglig. Yle Åboland tog reda på varför.

SmålandsPosten - 23 maj 17 kl. 04:00

Låt barnen äta kött

Det skall bli mindre kött till skolbarnen i Växjö kommun. Europas grönaste stad kommer ta ett stort steg framåt för att minska klimatpåverkan genom att minska barnens köttkonsumtion. Förändringarna gäller dock kommunens övriga verksamheter också och man får anta att regionens kök också kommer att behöva vara med på noterna för att förändringen skall bli märkbar..

Sydsvenskan - 06 aug 17 kl. 09:56

Cornelis skugga är ännu påtaglig

Folkkär trubadur men också rumlare och riksbuse vars liv var kantat av skandaler, missbruk och ekonomiska bekymmer. I dagarna skulle Cornelis Vreeswijk ha fyllt 80 år, och hans påverkan på svenskt musikliv är fortfarande märkbar. – Han var den första sv.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Har ditt företag eller arbetsgivare en handlingsplan för coronavirusutbrott i Sverige?

Med ett utbrott av coronaviruset SARS-CoV-2 i Norditalien, med bland annat vissa transportstopp som åtgärd, så väcks frågan om du som företagare eller som anställd din arbetsgivare har upprättat några handlingsplaner vi ett utbrott i Sverige. Vad kan en arbetsplats göra?
Norditalien.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Veckan slutade med nytt guldprisrekord - varför investerar man i guld?

Veckan avslutade med ett nytt guldprisrekord - dels högsta intradag och dels högsta dags- och veckostängning. Varför investerar man egentligen i guld, och i så fall hur?50 grams guldtacka.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Hur ser ditt medicinska preppingförråd och logistik ut?

Ett dagsaktuellt ämne kan vara att titta över det medicinska preppingförrådet, som en del av ditt hushålls krisberedskap. Hur ser det ut hemma - klarar du dig från att tvingas gå till apoteket om du och ditt hushåll åker på 2-3 veckors influensa?
Exempel på hemapoteksförråd.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Mycket lägre dödlighet i Covid-19 utanför Kina

Det ser ut som att dödligheten (CFR, case fatality rate, andel döda av andelen diagnosticerade) är mycket lägre utanför Kina. Allra lägst är den ombord på det smittade kryssningsfartyget, vilket talar för att CFR i Kina är för högt pga att man diagnosticerar så få, eller pga mängden rökare i Kina.
Ett kryssningsfartyg i hamn i Hobart, Tasmanien.

Cornucopia - Igår: 17:35

Undersökning: Ett elbilsmärke högst statussymbol bland svenskarna - högre än Ferrari

Ett elbilsmärke har seglat upp som det som har högst status som bilmärke bland svenskarna enligt en undersökning från Blocket Bilar och YouGov. Elbilsmärket överträffar såväl Ferrari som Porsche, BMW, Mercedes och Volvo.
Inte högst statussymbol längre.

Cornucopia - Igår: 14:47

Coronaviruset ger ledtrådar om hur en värld som uppnår klimatmålen kan se ut

Coronavirusutbrottet och lamslagningen av produktion och transporter i Kina har lett till 25% reduktion av CO2-utsläpp i Kina. Effekterna av utslagningen av Kina har ännu inte nått Västvärlden, men ger en ledtråd om hur en värld där klimatmålen ska nås kan se ut - ingen produktion av varor, inga resor, ingen ekonomisk tillväxt och inga jobb att gå till.

För att uppnå klimatmålen måste som bekant den ekonomiska tillväxten upphöra och välståndet i världen måste ner.

Cornucopia - Igår: 12:38

Mest extrema uppgången i Nasdaq-100 någonsin - värre än IT-bubblan

SentimentTrader rapporterar på Twitter att den tekniktunga Nasdaq-börsens Nasdaq 100-index nu visar upp den mest extrema uppgången i historien, värre än under IT-bubblan och värre än innan finanskrisen. Denna typ av uppgångar har alltid följts av en kraftig nedgång.
Bullen.

Cornucopia - Igår: 10:53

SD visar varför Public Service aldrig skulle skattefinansieras - och hur ett SD-styrt Sverige ser ut

"[I]llegitimiteten som tvånget innebär kommer successivt att öka folks misstro mot Public Service, till den övergår i direkt avsky, även personer som tidigare frivilligt betalade." - tidigare blogginlägg från 2018De så kallade Sverigedemokraterna vill att de skattefinansierade cheferna för Public Service ska inställa sig på förhör i riksdagen kring statsmedias partiskhet. Man visar därmed tydligt att finansieringen av SVT och SR aldrig skulle lagts om till tvångsfinansiering, utan fortsatt vara frivilligt finansierat.

Cornucopia - I förrgår: 17:23

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

Cornucopia - I förrgår: 12:07

Uppgifter: En av Sveriges största el- och VVS-partihandlare börjar få slut på varor nästa vecka

Uppgifter till bloggen gör gällande att en av Sveriges största el- och VVS-partihandlare (=företagsförsäljning) nästa vecka börjar få slut på varor i centrallagret på grund av uteblivna leveranser från Kina i coronavirusets spår.
Svarta svanar.Partihandlaren, som har flera tusen anställda, väntas alltså få slut centralt på många produkter från Kina, med start nästa vecka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.